Evropski parlament

Usvojena direktiva koja će promijeniti internet

Na današnjoj sjednici Evropskog parlamenta u Strazburu je odlučeno da se usvoji prijedlog direktive o autorskim pravima na internetu.

Vrtoglave zarade evropskih poslanika i "poslići sa strane"

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta nisu loše plaćeni: u prosjeku oko 8.400 evra mjesečno. Pa ipak, gotovo trećina njih zarađuje i nešto sa strane, piše "Dojče vele".

Odzvoniće "krađi" autorskih priča po portalima

BANJALUKA - Na dnevnom redu plenarne sjednice Evropskog parlamenta u četvrtak će se naći izglasavanje Prijedloga direktive o zaštiti intelektualnog vlasništva na internetu i odlučiće da li će ona biti usvojena u trenutnoj ili nekoj drugoj verziji, a svoje zakonodavstvo će morati uskladiti i BiH.

Zakerberg danas pred EP: Nismo učinili dovoljno

Nakon što je u aprilu svjedočio pred američkim političarima, Marka Zakerberga danas će "rešetati" i evropski čelnici, ali ovo ispitivanje bi moglo da bude puno ozbiljnije zbog veće važnosti privatnosti podataka u Evropi i stupanja na snagu Uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

EP dao zeleno svjetlo ukidanju pomjeranja kazaljki na satu

Poslanici Evropskog parlamenta donijeli su odluku da Evropskoj komisiji predlože ukidanje ljetnjeg i zimskog računanja vremena.

Danas glasanje o ukidanju ljetnog i zimskog računanja vremena

BRISEL - Članovi Evropskog parlamenta danas će diskutovati i glasati o prijedlogu da se ukine zimsko i ljetno računanje vremena u EU.

Nova raspodjela stolica u Evropskom parlamentu nakon Brexita

BRISEL - Evropska unija razmatra kako će, posle Brexita, raspodijeliti mjesta koja pripadaju Velikoj Britaniji u Evropskom parlamentu.

"Lica Lafore" u Evropskom parlamentu

BANJALUKA - Nakon brojnih projekcija koje su izazvale veliku pažnju javnosti u Republici Srpskoj i regionu, dokumentarni film "Lica Lafore" autora Denisa Bojića, u produkciji RTRS, naći će se i pred poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu.

Igor Šoltes, izvjestilac EP za Kosovo: I Priština da se suoči sa prošlošću

BRISEL - I Kosovo mora da se suoči sa prošlošću, poručuje Igor Šoltes, novi izvjestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, koje, "sa zvezdicom", Brisel posmatra odvojeno od Srbije u procesu približavanja EU.

Skandal u Evropskom parlamentu: Poslanici seksualno zlostavljali asistentkinje?

STRAZBUR - Desetak asistentkinja u Evropskom parlamentu u Strazburu optužilo je poslanike tog zakonodavnog tijela Evropske unije za seksualno zlostavljanje.

Najčitanije