Avganistan

Policajac ubio pet kolega na spavanju u Avganistanu

Policijski službenik ubio je sinoć na spavanju petoricu svojih kolega u distriktu Ganihil, izjavio je guverner avganistanske oblasti Nangarhar Abdul Vahab Momand.

Teroristi upali u televiziju, najmanje deset mrtvih

DŽALALABAD - Najmanje 10 osoba je poginulo, a 18 je povrijeđeno u današnjem napadu na zgradu avganistanske državne televizije i radio stanice u Džalalabadu.

Ubijen lider Islamske države u Avganistanu

VAŠINGTON - Lider Islamske države u Avganistanu Abdul Hasib ubijen je u operaciji koju su 27. aprila zajednički izvele avganistanske snage i američki specijalci u pokrajini Nangarhar, saopštio je danas Pentagon.

Stoltenberg: Razmišljamo o jačanju NATO trupa u Avganistanu

BERLIN - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas za njemački list "Velt am zontag" da Alijansa razmatra jačanje svojih trupa u Avganistanu, gdje pomaže tamošnjoj vojsci da se bori protiv islamističkih pobunjenika, prenosi AFP.

U prijateljskoj vatri poginula dva američka vojnika

VAŠINGTON - Dva američka vojnika poginula su u napadu u Avganistanu, za koji se smatra da su ga izvršili saveznici SAD, rekao je portparol Pentagona kapetan Džef Dejvis.

Američki komandant: Rusija naoružava talibane

VAŠINGTON - Vrhovni komandant američke vojske u Avganistanu general Džon Nikolson rekao je na sastanku sa ministrom odbrane SAD Džimom Matisom u Kabulu da ne odbacuje izvještaje da Rusija podržava talibane i da im šalje oružje.

Talibani ubili preko 100 ljudi, Avganistanci traže ostavke

KABUL - U napadu talibana na vojnu bazu ubijeno je ili ranjeno 100 vojnika, prema procjenama Ministarstva odbrane te zemlje, a u Avganistanu se čuju zahtjevi za smjenu ministara i šefova vojske.

Mekmaster: SAD će i dalje podržavati Avganistan

KABUL - Savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Herbert Rejmond Mekmaster sastao se danas sa avganistanskim zvaničnicima u glavnom gradu te zemlje, Kabulu, u vezi razgovora o planovima administracije predsjednika SAD Donalda Trampa za vojnu akciju u Avganistanu.

Avganistan traži vojnu pomoć od Rusije

MOSKVA - Avganistan je zatražio pomoć od Rusije u vidu obuke, zaliha i usluga za vojsku i policiju, saopštio je šef Departmana za politiku i strateško planiranje Ministarstva spoljnih poslova Avganistana Muhamed Ašraf Hajdari.

Pentagon objavio snimak "majke svih bombi"

VAŠINGTON - Pentagon je objavio snimak ispuštanja i detonacije "majke svih bombi" na sistem tunela i uporište islamskih terorista u Avganistanu.

Najčitanije