Avganistan

Čović: OS BiH ostaju u misiji u Avganistanu

KABUL - Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je predvodio bh. vojno-političku delegaciju, posjetio je pripadnike Oružanih snaga (OS) BiH angažirane u mirovnoj misiji "Odlučna podrška" u Afganistanu, te se susreo i s predsjednikom te zemlje Ašrafom Ganijem i drugim zvaničnicima.

U napadima talibana u Avganistanu 22 poginulo

KANDAHAR - Najmanje 22 policajca su poginula, a 15 je povrijeđeno u seriji napada koje su talibani izveli tokom šest sati na više od desetak kontrolnih punktova u južnoj avganistanskoj provinciji Kandahar, saopštila je danas avganistanska policija.

Novi napad talibana u Avganistanu, ubijeno devet vojnika

KABUL - Najamnje devet avganistanskih vojnika ubijeno je u napadu talibana na punkt bezbjednosnih snaga u zapadnoj provinciji Farah, saopštili su danas zvaničnici.

CIA proširuje operacije protiv talibana

VŠINGTON - Centralna obavještajna agencija (CIA) proširiće svoje tajne operacije protiv talibana u Avganistanu, slanjem iskusnih oficira koji bi trebalo da pronađu i ubiju militante širom zemlje, prenijeli su američki mediji.

Eksplozija na pijaci u Avganistanu, četvoro poginulo

KABUL - Najmanje četiri ošobe su poginule, a 14 je povrijeđeno u eskploziji na pijaci na jugoistoku Avgansitana, saopštili su danas avganistanski zvaničnici.

Krstičević: Hrvatski vojnici prvi put odlaze u Avganistan naoružani hrvatskom puškom

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Damir Krstičević nakon učestvovanja na Konferenciji ambasadora, generalnih konzula i otpravnika poslova Republike Hrvatske govorio je o strateškoj ulozi hrvatske vojne industrije za domaću ekonomiju.

Moskva: Nova strategija SAD neće značajnije promijeniti situaciju

MOSKVA - Rusija smatra da nova strategija SAD prema Avganistanu ne može donijeti značajnije pozitivne promjene u toj zemlji, rekao je izvor u ruskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Tramp: Više ne preuređujemo nacije, mi ubijamo teroriste

VAŠINGTON - SAD su potrošile previše vremena, novca i energije preuređujući druge zemlje prema sopstvenom viđenju, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp.

Tramp: Nastavlja se rat u Avganistanu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je ukaz o slanju dodatnih 4.000 vojnika u Avganistan, javlja "Foks njuz", pozivajući se na višeg zvaničnika.

Mediji: Tramp 'mjerka' prirodna bogatstva Avganistana

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp "mjerka" mineralna i rudna bogatstva Avganistana kako bi pokrio troškove 16-godišnjeg rata i obnove Avganistana koja je Vašington već koštala 117 milijardi dolara, piše agencija Reuters.

Najčitanije