Evropski parlament

Zakerberg danas pred EP: Nismo učinili dovoljno

Nakon što je u aprilu svjedočio pred američkim političarima, Marka Zakerberga danas će "rešetati" i evropski čelnici, ali ovo ispitivanje bi moglo da bude puno ozbiljnije zbog veće važnosti privatnosti podataka u Evropi i stupanja na snagu Uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

EP dao zeleno svjetlo ukidanju pomjeranja kazaljki na satu

Poslanici Evropskog parlamenta donijeli su odluku da Evropskoj komisiji predlože ukidanje ljetnjeg i zimskog računanja vremena.

Danas glasanje o ukidanju ljetnog i zimskog računanja vremena

BRISEL - Članovi Evropskog parlamenta danas će diskutovati i glasati o prijedlogu da se ukine zimsko i ljetno računanje vremena u EU.

Nova raspodjela stolica u Evropskom parlamentu nakon Brexita

BRISEL - Evropska unija razmatra kako će, posle Brexita, raspodijeliti mjesta koja pripadaju Velikoj Britaniji u Evropskom parlamentu.

"Lica Lafore" u Evropskom parlamentu

BANJALUKA - Nakon brojnih projekcija koje su izazvale veliku pažnju javnosti u Republici Srpskoj i regionu, dokumentarni film "Lica Lafore" autora Denisa Bojića, u produkciji RTRS, naći će se i pred poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu.

Igor Šoltes, izvjestilac EP za Kosovo: I Priština da se suoči sa prošlošću

BRISEL - I Kosovo mora da se suoči sa prošlošću, poručuje Igor Šoltes, novi izvjestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, koje, "sa zvezdicom", Brisel posmatra odvojeno od Srbije u procesu približavanja EU.

Skandal u Evropskom parlamentu: Poslanici seksualno zlostavljali asistentkinje?

STRAZBUR - Desetak asistentkinja u Evropskom parlamentu u Strazburu optužilo je poslanike tog zakonodavnog tijela Evropske unije za seksualno zlostavljanje.

Džaferović i Softić pisali predsjedniku Evropskog parlamenta u vezi Pelješkog mosta

SARAJEVO - Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović i Safet Softić uputili su, povodom spora sa Republikom Hrvatskom u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta, pismo predsjedniku Evropskog parlamenta Antoniu Tajaniju.

Evropski parlament Junkeru: Na odmoru smo do septembra

BRISEL - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poručio je predsjedniku Evropske komisije Žan-Klod Junkeru da su poslanici do septembra biti na odmoru i da nastoji da ih ne uznemirava u tom periodu.

Pred Evropskim parlamentom moguć protest Srba izbjeglih iz Hrvatske

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća smatra da BiH i Hrvatska ne žele da riješe statusna prava izbjeglih Srba iz Hrvatske, zbog čega u najskorije vrijeme ne isključuje mogućnost protesta članova ovog udruženja pred Evropskim parlamentom u Strazburu.

Najčitanije