Obrazovanje

Niža školarina za treći ciklus studija biomedicinskih nauka

BANJALUKA - Školarina za redovne i vanredne studente studijskih programa iz oblasti biomedicinskih nauka na trećem ciklusu, koji se izvode na Univerzitetu u Banjaluci, iznosiće 3.500 KM, umjesto 5.000 KM, kako je prvobitno bilo određeno, odlučila je Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici.

Skoro 78 % djece sa odličnim i vrlodobrim uspjehom: Pritisak roditelja okovao nastavnike

BANJALUKA- Analiza uspjeha učenika osnovnih škola pokazala je da je čak 77,64 odsto učenika postiglo odličan ili vrlodobar uspjeh, odnosno skoro polovina učenika je postigla odličan uspjeh.

Pažnju djece sve teže privući

DOBOJ - Umjesto sa vršnjacima i igračkama, sve više mališana igra se telefonima i tabletima, zbog čega su na mukama ne samo njihovi roditelji, nego i nastavnici, jer ne mogu da privuku dječju pažnju, a sve više djece predškolskog i školskog uzrasta se susreće i sa govorno-jezičkim poremećajima.

Zagubljene upotrebne dozvole za tri vrtića

BANJALUKA - Tri banjalučka vrtića "Bubamara", "Radost" i "Marija Mažar" nemaju upotrebnu dozvolu, zbog čega Ministarstvo prosvjete i kulture RS nije izdalo odobrenje za rad Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

Deset najgorih zemalja za obrazovanje djevojčica

NJUJORK – Debate o obrazovanju u razvijenim zemljama uglavnom se odnose na politiku prioriteta, kojim se predmetima pridaje najveća važnost i šta je to što dodatno treba finansirati.

Zašto učiti na daljinu?

Nekoliko prednosti onlajn učenja i zašto je ovaj model budućnost obrazovanja

Besplatan test: Otkrijte idealnu oblast za vaše obrazovanje

Ono što me zanima ne donosi novac. Koliko puta ste ovo pomislili?

100 najboljih alata za učenje na daljinu

Učenje na daljinu je danas sve popularnije. Istraživanje portala Sciedu.ca pokazalo je da više od dvije trećine studenata ima želju da se obrazuje putem svojih smart telefona, a 70% studenata ima pozitivan stav o ovoj vrsti učenja. Sve je manji broj onih koji imaju vremena da redovno pohađaju nastavu. Razlozi su mnogobrojni. Neki su vezani za svakodnevni posao, a željeli bi da se prekvalifikuju ili dopune znanje, a neki su, jednostavno, udaljeni od mjesta na kojem mogu pohađati nastavu u oblasti koja ih interesuje.

Trebinje plaća 125 KM mjesečno svakom djetetu koje ide u školu na selo

TREBINJE - Gradske vlasti u Trebinju odlučile su da svakom djetetu plaćaju 125 KM mjesečno ako ostane da živi na selu i tamo ide u školu.

Počeli popravni ispiti: Pozitivnoj ocjeni nadaju se 4.483 đaka

BANJALUKA, BIJELJINA - Osnovci i srednjoškolci koji nisu imali prolazne ocjene na kraju prethodne školske godine od juče su krenuli na popravne ispite, nakon što su prošle sedmice odslušali pripremnu nastavu.

Najčitanije