Čajniče

Pećina u Čajniču sačuvala čudotvornu ikonu

Svake godine na Veliki petak povrh Čajniča u dubokoj šumi ne zvone zvona, već brdima odjekuju klepetala kojima udara hadži Nebojša Krnojelac.

Milutin iz Čajniča i u osmoj deceniji čisti dimnjake i donosi sreću

ČAJNIČE - Popeo se strmom dugačkom ulicom kao mladić u najboljim godinama, noseći torbu koja se u tom trenutku činila puno teža od njega samog.

Čajničanin ranio sugrađanina

FOČA - Pripadnici Policijske uprave Foča uhapsili su muškarca čiji su inicijali K.M. iz Čajniča zbog sumnje da je iz pištolja ranio sugrađanina čiji su inicijali R.V, saopšteno je iz ove uprave.

"Mašić i lista SNSD-a mogu vratiti život u Čajniče"

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da SNSD i njegovi koalicioni partneri mogu da vrate život i optimizam u opštinu Čajniče, te istakao da očekuje veliku pobjedu kandidata SNSD-a za načelnika opštine Neđe Mašića i odborničke liste.

Policija zaustavila mještane Čajniča na putu za Pljevlja

PODGORICA - Stanovnike Čajniča, koji su krenuli na litiju u Pljevlja, danas je zaustavio kordon crnogorske policije u pograničnom selu Metaljka, na granici Crne Gore i BiH.

Konzum otvorio novu prodavnicu u Čajniču

​SARAJEVO – Konzum je otvorio novu prodavnicu u Čajniču na adresi Serdara Janka Vukotića bb. Prodavnica se prostire na više od 140m2 i nudi bogat asortiman svježeg voća i povrća, mliječnih, delikatesnih i pekarskih proizvoda, mesnih prerađevina, osnovnih životnih namirnica te neprehrambenih proizvoda za pranje, čišćenje i higijenu.

U Čajniču otvoren objekat fabrike za proizvodnju bio-mase

ČAJNIČE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Čajniču otvaranju objekta fabrike za proizvodnju bio-mase, vrijedan 160.000 KM, a koja je u vlasništvu Šumskog gazdinstva "Vučevica".

U Višegradu, Foči i Čajniču otkriven 21 migrant

FOČA - Pripadnici Policijske uprave Foča pronašli su na području opština Čajniče, Višegrad i Foča 21 ilegalnog migranta, saopšteno je iz ove uprave.

Konkurs za pripravnika politikologa u vrtiću izazvao burne reakcije

ČAJNIČE - Konkurs za prijem politikologa pripravnika u Javnoj predškolskoj ustanovi "Bajka" u Čajniču izazvao je bujicu reakcija u javnosti, posebno putem društvenih mreža, a budući da nije navedeno šta je opis njegovog posla građanima je nejasno šta će politikolog raditi u vrtiću.

Čajniče petarda kod džamije digla policiju na noge

ČAJNIČE – Policija u Čajniču je došla do saznanja da se u blizini vjerskog objekta-džamije „Mir Muhamedova“ u Čajniču na udaljenosti od oko 50 metara začula blaža detonacija.

Omladina očistila bazen za kupanje

ČAJNIČE - Aktivisti Omladinskog savjeta Čajniče završili su prvu fazu čišćenja bazena u ovom gradu.

Čajniče komunalne usluge skuplje za 20 odsto

ČAJNIČE - U opštini Čajniče komunalne usluge su poskupjele za 20 odsto, tako da će domaćinstva vodu sada plaćati 0,60 KM po metru kubnom, a privrednici i zanatlije 1,20 KM.

Čajniče finansira 100 studenata

ČAJNIČE - U ovoj akademskoj godini iz opštinske kase u Čajniču stipendije će dobijati 100 studenata.

Na udaru Kalinovik, Han Pijesak i Čajniče

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS zatražilo je od opština Kalinovik, Han Pijesak i Čajniče da preispitaju godišnje izvještaje o poslovanju lokalnih domova zdravlja i utvrde da li je bilo kršenja Posebnog kolektivnog ugovora i većih isplata plata nego što je propisano.

Počelo asfaltiranje puta za Zaborak

ČAJNIČE - U opštini Čajniče počelo je asfaltiranje puta za mjesnu zajednicu Zaborak, za šta će iz opštinskog budžeta i Razvojnog programa RS biti izdvojeno oko 1.500.000 KM.

Najčitanije