Čišćenje

Čišćenje WC šolje je uzalud ako radite ove dvije greške

Iako mnogi misle da je WC šolja najprljavija stvar u kući, brojna istraživanja pokazuju da su često u pitanju druge površine u kući. Naime, na njih obraćamo manje pažnje pa se lakše razviju bakterije nego na šolci koja se redovno čisti.

Trik da očistite varjaču bez hemije i ribanja

Jednostavan trik za čišćenje varjače.

Trik za čišćenje friteze

Čišćenje je rijetko kome omiljena aktivnost, pogotovo čišćenje kuhinjskih uređaja koji su nepristupačni i na kojima se masnoća i mrlje zadržavaju.

Dva sastojka uz pomoć kojih će tepih zasijati kao nov

Tepisi se vremenom često, ne samo isprljaju, već izgube i mekoću.

Nova akcija čišćenja javnih površina u Trebinju

TREBINJE - Gradska uprava Trebinja i Javna ustanova "Ekologija i bezbjednost" organizovali su povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine veliku akciju uređenja grada.

Da li je potrebno da čistimo pupak i kako

​Mnogi ljudi imaju dilemu da li je dovoljno pupak samo prati kada se tuširamo ili je na njega potrebno obratiti više pažnje kada je higijena u pitanju.

Kako pravilno čistiti ekran TV-a da se ne ošteti

Čišćenje starinskih televizora koji imaju glomazne katodne cijevi slično je čišćenju prozora. Moderni televizori zahtijevaju više njege.

Mogu li se koka-kola, sirće i sredstva za rernu koristiti za čišćenje alu felni?

Temeljno čišćenje felni preporučuje se barem pri sezonskoj promjeni guma, na svakih šest mjeseci u proljeće i jesen.

Dvije najčešće greške kod čišćenja frižidera

Čišćenje frižidera poprilično je zahtjevan poduhvat koji često odlažemo do zadnjeg trenutka. Nikad ne znate koje namirnice s istekom roka trajanja možete pronaći u dubini frižidera, a sigurno vam nije drago ni čišćenje lepljivih mrlja od tegle džema.

Kako da očistite igračke najbrže što možete

Znamo koliko ste zauzeti ako imate dijete, bebu (ili oboje) u kući. Kao da vas flaše, pelene i dječji obroci ne okupiraju već dovoljno…

2 trika pomoću kojih ćete ukloniti masnoću sa roštilja

Čišćenje roštilja i alata za roštiljanje možda nije najuzbudljivija aktivnost u vašim prazničnim planovima, ali ako planirate da kuvate na otvorenom, to je zadatak koji se mora obaviti.

Odličan trik za jednostavno uklanjanje žutih fleka s jastuka

Jastuci za spavanje sa žutim flekama čest su problem i nekada ih se vrlo teško riješiti. Izgledaju jako prljavo i nije baš ugodno spavati na takvom jastuku. Stručnjaci sa stranice Lifehacker, koji često objavljuju kućne trikove i savjete, podijelili su kako se najjednostavnije možete riješiti žutila na jastucima.

Zašto je važno koristiti tonik za čišćenje lica

Njega kože lica je veoma važna kako u ljetnjem, tako i u zimskom periodu. Tonik, kao i ostali preparati za njegu, trebalo bi da bude prilagođen vašim trenutnim potrebama i tipu kože. Korišćenje tonika je veoma važno, jer on služi za čišćenje lica i skidanje mrtvih ćelija sa njega.

Čišćenje tepiha sredstvom iz kućne radinosti

Skoro svaka domaćica želi da njen dom bude savršeno uredan i čist. Međutim, čišćenje pojedinih stvari kao što je tepih oduzima mnogo vremena i energije.

Najbolji način čišćenja roštilja

Sa aprilom i sunčevim zracima, možemo slobodno da kažemo da je sezona roštiljanja otvorena.

Najčitanije