Šarl Mišel

Mišel: Zapadni Balkan je prioritet EU

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel istakao je danas, pred Samit EU, da se Unija nalazi pred odlučujućim trenutkom, geopolitički važnim, pošto će biti donesene odluke u korist stabilnosti i prosperiteta.

Pahor uputio pismo Mišelu: BiH dodijeliti status kandidata za članstvo u EU

LJUBLJANA - Predsjednik Slovenije Borut Pahor uputio je danas pismo predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu, u kojem apeluje da se Bosni i Hercegovini (BiH) bezuslovno dodijeli status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Dodik: Sačuvana dejtonska ovlaštenja RS u Briselu

BANJALUKA - Lideri političkih stranaka i članovi Predsjedništva BiH postigli su načelni dogovor o procesima u vezi s kojima bi trebalo da se dogovaraju nakon izbora u oktobru, a u cilju dobijanja kandidatskog statusa za BiH, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Mišel: Politički sporazum o snažnoj mapi puta za reforme u BiH, Dodik: Ništa nije potpisano

BRISEL - Sastanak lidera parlamentarnih stranaka u BiH sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom završen je kasno sinoć u Briselu prihvatanjem političkog sporazuma o principima za osiguranje funkcionalne BiH za napredak na evropskom putu.

Pogledajte sadržaj dokumenta koji u Briselu treba da potpišu lideri stranaka u BiH

U Briselu je u toku sastanak lidera parlamentarnih stranaka u BiH sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, a od njih se očekuje da potpišu dokument pod nazivom Politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne Bosne i Hercegovine koja napreduje na evropskom putu.

Dodik: Neću dozvoliti da se potpiše bilo kakav dokument koji kvalifikuje sukobe u Ukrajini

BRISEL - Neću dozvoliti da se potpiše bilo kakav politički dokument u kome se na bilo koji način kvalifikuju sukobi u Ukrajini, poručio je danas srpski član i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Mišel o novim sankcijama Rusiji: To je pitanje sati

BRISEL - U dva naredna dana mogao bi da bude odobren šesti paket sankcija Rusiji, koji obuhvata odgađanje embarga na isporuku ruske nafte članicama EU u tankerima, izjavio je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Mišel: Dogovorena zabrana izvoza ruske nafte u EU

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, objavio je nešto prije ponoći da je na sastanku lidera EU 27 u Briselu postignut dogovor o zabrani izvoza ruske nafte.

Dodik predložio Mišelu selekciju 14 prioriteta: "To bi značilo novu nadu"

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik predložio je danas na sastanku sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom da se napravi selekcija 14 prioriteta i završi pet, šest koji su važni da bi BiH dobila kandidatski status.

Vučić i Mišel spremali zajedno ćevapčiće

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, objavio je na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav fotografiju nakon sastanka sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

Čović: Moguće usvajanje dokumenta o izbornoj reformi prilikom dolaska Mišela

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović najavio je mogućnost usvajanja dokument o izbornoj reformi prilikom dolaska predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela u Sarajevo, a vodeće zvaničnike u Hrvatskoj pozvao je da vode zajedničku spoljnu politiku, jer bi to doprinijelo popravljanju položaja Hrvata u BiH.

"Ako NATO uđe u sukob izbiće Treći svjetski rat"

MADRID - Ulazak NATO-a u sukob oko Ukrajine bi mogao da izazove Treći svjetski rat, upozorio je danas predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Mišel: EU nije u ratu sa Rusijom, Brisel podržava Kijev

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel izjavio je da vojna pomoć EU Ukrajini neće uključivati borbene avione, za koje Kijev insistra da su prijeko potrebni za odbijanje trenutne ruske operacije u toj zemlji.

Mišel Zelenskom: EU je uz vas

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel izrazio je u razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim punu solidarnost EU sa Ukrajinom.

Mišel: EU lideri razmotrili sankcije, ali i dijalog sa Moskvom

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta, Šarl Mišel, kaže da su lideri EU 27 na samitu u Briselu razmatrali nastavak odnosa sa Rusijom, potrebu za političkim dijalogom, ali i za usvajanjem restriktivnih mjera.

Najčitanije