Ajkula

Još jedna žrtva napada ajkule kod Hurgade

KAIRO - Egipatsko ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je danas da je još jedna žena preminula od posljedica napada ajkule u regionu Sahel Hašiš, južno od Hurgade.

Naučnici otkrili rijetku bebu "duha ajkule" na Novom Zelandu

Novozelandski naučnici otkrili su bebu takozvane "duh ajkule", malo poznate i rijetke riblje vrste koja živi u sjenovitim dubinama okeana.

Ajkula usmrtila plivača u Sidnejskom zalivu

SIDNEJ - Ajkula je usmrtila plivača u popodnevnim satima po lokalnom vremenu u Sidnejskom zalivu nanijevši mu "katastrofalne povrede", saopštili su policija i hitna pomoć.

Otkrivena najstarija žrtva ajkule stara 3.000 godina

Naučnici su otkrili posmrtne ostatke najstarije žrtve napada ajkule koji su stari 3.000 godina.

Bijela ajkula pliva prema Britaniji, druga koja je ikad prešla Atlantik

Velika bijela ajkula mogla bi doplivati do Ujedinjenog Kraljevstva nakon što je skrenula na pogrešan put, prenosi Mirror.

Ajkula plašila u grčkom odmaralištu bezbrižno plivajući u plićaku

Jedan grčki ribar snimio je veliku ajkulu kako pliva plićakom u Porto Germanosu, naselju popularnom među turistima na obali Korintskog zaliva.

Ruska "ajkula" i dalje plovi, stupila u službu prije 39 godina

Na današnji dan 1981. godine u sastav Sjeverne flote uvrštena je teška raketna strateška podmornica TK-208 projekta 941 poznatija kao "ajkula". Iako modifikovan i sa drugim imenom, brod je i dalje u sastavu ruske mornarice kao najveća podmornica u svijetu, piše rg.ru.

Dječaku ajkula odgrizla ruku, vodiču nogu

KAIRO - Maloljetni ukrajinski turista izgubio je ruku, a egipatski turistički vodič nogu, u rijetkom napadu ajkula kod egipatskog odmarališta Šarm El Šeik na Crvenom moru, saopštili su danas zvaničnici.

Ajkule megalodoni bili ogromni čak i za praistorijske standarde

Megalodon je bila najmasivnija ajkula koja je ikada živjela, a njen "gigantizam" bio je veoma neobičan čak i među ajkulama. Zapravo, odrasle ženke, bile su i 15 metara dugačke.

Malta želi natrag zub ajkule poklonjen princu Džordžu

VALETA - Malta želi da joj bude vraćen zub jedne praistorijske vrste ajkule koji je čuveni britanski prirodnjak i dokumentarista Dejvid Atenboro prije više decenija pronašao u toj ostrvskoj zemlji i nedavno ga poklonio britanskom princu Džordžu.

Kako bi danas izgledala legendarna "ajkula"

Citroenov klasik DS ne proizvodi se već 45 godina, ali i dalje važi za jedan od najljepših automobila u istoriji.

Muškarac izgubio život u napadu ajkule u Australiji

KANBERA - Jedan muškarac zadobio je smrtonosne povrede u napadu ajkule do kojeg je došlo u blizini obale australijskog turističkog grada Gold Koust.

Ajkula ubila ženu koja je plivala blizu obale

HARPSVEL - Pomorska policija Mejna saopštila je da je jednu ženu koja je plivala najvjerovatnije usmrtila ajkula, što je rijedak slučaj koji je u ovoj američkoj državi zabilježen do sada samo jednom.

Ajkula zgrabila dječaka iz čamca dok je bio na pecanju

HOBART - Desetogodišnji dječak zadobio je povrede glave i grudi kada ga je napala ajkula, koja ga je prethodno zgrabila iz čamca na sjeverozapadu obale Tasmanije.

Ajkula ubila ronioca

BRIZBEJN - Dvadesetogodišnji ronilac preminuo je nakon što ga je napala ajkula kraj obale australijske države Kvinslend, saopštile su vlasti.

Najčitanije