Al Kaida

Američka vojska: Ubijen vođa Al Kaide u Siriji

Vođa Al Kaide Abdul Hamid al-Matar ubijen je dronom u Siriji, objavila je američka vojska dva dana nakon napada na bazu u Siriji kojom se koristi antidžihadistička koalicija predvođena Sjedinjenim Državama.

Talibani: Al Kaide nema u Avganistanu

KABUL - Talibani su danas izjavili da nema dokaza o postojanju militanata Islamske države i Al Kaide u Avganistanu.

Šest činjenica o 11. septembru, danu rušenja simbola globalne moći

Jedanaestog septembra 2001. godine 19 terorista, povezanih za Al Kaidom, otelo je četiri aviona i izvelo samoubilačke napade na tlu SAD.

Džonson: Napadi 11. septembar nisu poljuljali slobodu i demokratiju

LONDON - Napadi Al Kaide na SAD 11. septembra 2001. nisu uspjeli da podijele one koji vjeruju u slobodu i demokratiju, izjavio je britanski premijer Boris Džonson u video poruci povodom 20. godišnjice tog događaja.

BBC: Al Kaida slavi pobjedu talibana, ovo će joj dići moral

Teroristička organizacija Al Kaida, koja je bila odgovorna za napad na SAD 11. septembra 2001. godine, se posljednjih godina prilično pritajila. Čelnike Al Kaide u Avganistanu su tada skrivali upravo talibani, što je i bio glavni razlog za američku intervenciju u toj zemlji, koja je sad neslavno završila.

Al Kaida: Rat protiv SAD se nastavlja

VAŠINGTON - Rat protiv SAD je daleko od gotovog i nastaviće se na svim frontovima sve dok ne bude protjerana iz ostatka "islamskog svijeta", tvrde dvojica vođa terorističke organizacije Al Kaida za CNN.

Iran demantovao likvidaciju komandanta Al Kaide u Teheranu

TEHERAN - Iransko Ministarstvo inostranih poslova demantovalo je danas izvještaje američkih medija da su operativci izraelske službe bezbjednosti likvidirali u Teheranu drugorangiranog komandanta Al Kaide Abdulaha Ahmeta Abdulaha, javlja Rojters.

Ubijen jedan od lidera Al Kaide

Francuske snage ubile su vojnog lidera sjevernoafričkog krila Al Kaide tokom operacije u sjevernom dijelu Malija, saopštila je ministarka odbrane Florens Parli.

Al Kaida prijeti Makronu

PARIZ - Teroristička grupa "Al kaida u islamskom Magrebu (AKIM) zaprijetila je predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu zbog komentara o islamu i karikaturama islamskog proroka Muhameda objavljenim u satiričnom magazinu "Šarli Ebdo".

Ubijen viši lider Al kaide

KABUL - Avganistanske snage bezbjednosti ubile su Abu Muhsina al-Masrija, višeg lidera Al kaide, koji je bio na listi najtraženijih terorista Federalnog istražnog biroa (FBI), objavila je avganistanska Nacionalna direkcija za bezbjednost.

Al Kaida pokušava da iskoristi nemire u SAD

LONDON - Al Kaida aktivno pokušava da iskoristi trenutne nemire u SAD pokušavajući da dopre do muslimana i onih koji to nisu kako bi ih predstavili kao "šampione potlačenih".

Francuska vojska ubila šefa Al Kaide za sjever Afrike

PARIZ - Francuske snage ubile su šefa Al Kaide za Sjevernu Afriku Abdelmaleka Drukdela na sjeveru Malija, saopštila je ministarka odbrane Florans Parli.

Američka vojska tvrdi da je ubila lidera el Šabab grupe

NAJROBI - Vojska Sjedinjenih Američkih Država saopštila je danas da je u vazdušnim napadima u Somaliji ubila visoko rangiranog lidera grupe El Šabab, povezane sa Al Kaidom.

Ekstremisti vide pandemiju kao priliku za nove napade

JOHANESBURG - "Islamska država" i "Al kaida" vide virus korona kao prijetnju, ali neko od njihovih boraca trenutnu pandemiju posmatra kao priliku da privole više pristalica i udari snažnije nego ranije, smatraju bezbjednosni analitičari.

Al Kaida potvrdila: Ubijen Al Rajmi, jedan od lidera

KAIRO - Teroristička mreža Al Kaida potvrdila je danas da je ubijen Kasim al Rajmi, lider Al Kaide na Arabijskom poluostrvu (AQAP).

Najčitanije