Alkohol

Za sreću ne treba puno, ali ove stvari vam je nikako neće donijeti

Konzumiranje slatkiša može da pruži trenutni osjećaj sreće i zadovoljstva, ali na kraju može dovesti do zdravstvenih problema.

Uhapšen pijani vozač u Tesliću

DOBOJ - Policija je u Tesliću uhapsila vozača N.N. sa područja ove opštine kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,86 promila.

PU Banjaluka: Za vikend pojačane kontrole u saobraćaju

BANJALUKA - U dane predstojećeg vikenda najavljena je pojačana kontrola saobraćaja na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka, navedeno je u saopštenju.

Pijani i dalje sjedaju za volan: Alkohol isključio 17.539 vozača

BANJALUKA - Zbog nedozvoljenih koncentracija alkohola u organizmu iz saobraćaja je isključeno 17.539 vozača i 264 vozača koji su odbili testiranje na prisustvo alkohola, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 11 mjeseci prošle godine.

Talibani prosuli 3.000 litara alkohola u kanal

KABUL - Tim avganistanskih obavještajca zaplijenio je i uniištio oko 3.000 litara alkoholnog pića prosipanjem u kanal u Kabulu.

Alkohol glavni uzrok saobraćajnih nesreća u Srpskoj

Alkohol je i u protekloj godini bio glavni uzrok saobraćajnih nesreća u Republici Srpskoj. Za utjehu je to što je manji broj smrtno stradalih nego 2020. godine, pokazuju podaci Agencije za bezbjednost saobraćaja. Kažu, alkohol negativno utiče na psihofizičke sposobnosti, utiče na reakcije vozača koji su, kad popiju, skloniji brzoj vožnji.

Dječak udario autom u zid, otac teško povrijeđen, obojica bila pijana

U noći između subote i nedjelje u Tkalcima, kod Krapine, dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je po život opasne povrede zadobio 46-godišnji muškarac iz Petrovskog.

Konzumirali ilegalan alkohol, preminule najmanje 22 osobe

ANKARA - Najmanje 22 osobe su umrle, a 16 je u teškom stanju u bolnici, nakon što su konzumirale ilegalno alkoholno pića u Istanbulu, saopšteno je danas iz kancelarije guvernera.

Zbog trovanja alkoholom u Istanbulu umrle 22 osobe, polovina stranci

ISTANBUL - U Istanbulu su zbog trovanja ilegalnim alkoholom umrle 22 osobe, a njih 16 je hospitalizovano u teškom stanju, javlja AP.

Pojačana kontrola vožnje pod dejstvom alkohola u Banjaluci

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka tokom predstojećeg vikenda sprovešće regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz te policijske uprave.

Zbog pandemije rekordan rast smrtnih slučajeva od alkohola u Britaniji

LONDON - Velika Britanija je prošle godine zabilježila rekordan porast broja smrtnih slučajeva izazvanih zloupotrebom alkohola, za šta su zvaničnici javnog zdravlja rekli da je povezano sa širim društvenim uticajem pandemije virusa korona.

Naučnici: Šta je šetetnije - marihuana ili alkohol

Osobe koje povremeno zapale džoint često posežu za argumentom da je alkohol mnogo štetniji po zdravlje nego marihuana ili hašiš.

Pojačane kontrole vozača u Srpskoj na drogu, alkohol i lijekove

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) sprovodiće 3, 4. i 5. decembra, na putevima Republike Srpske, akciju kontrole vozača pod dejstvom alkohola, droga ili psihoaktivnih lijekova, sa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti u saobraćaju.

Životnim pričama upozoravaju na opasnosti za volanom

TREBINJE, BILEĆA - Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske pokrenula je važnu kampanju pod nazivom "Kad se život preokrene" s ciljem da kroz lične priče osoba koje su u saobraćajnim nesrećama zadobile teške tjelesne povrede ukažu mladima na važnost bezbjednog i odgovornog ponašanja za volanom.

U dane vikenda akcija "na alkohol" u Banjaluci

BANJALUKA - Banjalučka policija će za vikend sprovesti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Najčitanije