Andrej Plenković

Milanović: Šmit je ništarija a Plenković je izdajnik

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da je Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH kojeg Republika Srpska ne priznaje, u BiH ilegalno i da je produžena ruka "vrlo mutnih i čudnih krugova u BiH, sa problematičnim ovlaštenjima".

Milanović o kandidaturi BiH u EU: Plenkoviću, čovječe, pitam te za koga radiš

ZAGREB - U nama nema nikakve želje za osvetom ili revanšem, nego interes da se urede stvari i da BiH postane članica EU. I sada prije nekoliko dana se ukazala prilika, obaveza je da se to iskoristi, rekao je Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, na konferenciji za medije.

HDZ reagovao na Milanovićevu izjavu o neuništivoj Rusiji

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), premijera Andreja Plenkovića, oštro je danas kritikovala predsjednika Zorana Milanovića, zbog izjave da predsjednik Volodimir Zelenski Ukrajinu vodi u poraz, a da je Rusija neuništiva i pitaju šta bi bilo da su Hrvatsku devedesetih uvjeravali da je "Srbija neuništiva".

Plenković odbacio optužnice Srbije protiv hrvatskih pilota

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je odbacio utemeljenost optužnica Srbije protiv četvorice hrvatskih pilota zbog bombardovanja kolone srpskih civila tokom operacije hrvatske vojske i policije "Oluja" u avgustu 1995. godine.

Plenković: Srbija pravi korake unazad

ZAGREB - Hrvatska će zaštiti četvoricu visokih hrvatskih oficira protiv kojih je srpsko tužilaštvo podiglo optužnicu za raketiranje srpskih civila u izbjegličkoj koloni, avgusta 1995. na Petrovačkoj cesti, poručio je premijer Andrej Plenković i dodao da "ovakvim potezima Srbija pravi korake unazad u izgradnji pomirenja".

Vučić: Susret s Plenkovićem bio vrlo kratak, nećemo podilaziti

DAVOS - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, a taj susret ocijenio kao "vrlo kratak".

Plenković uputio saučešće porodici Periš i zahvalnost policiji Srbije

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je saučešće u ime vlade i svoje ime porodici Mateja Periša, čije tijelo je pronađeno u Dunavu na Ada-Huji, pet mjeseci od utapanja i zahvalio policiji Srbije na saradnji.

Plenković: Egzibicionizam Milanovića ne vodi do rješenja u BiH

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da rješenje za problem Hrvata u BiH može da se ostvari jedino dogovorom aktera u toj zemlji, prvenstveno Bošnjaka, ili uz podršku međunarodne zajednice, a ne "egzibicionizmom" predsjednika države koji, kako tvrdi, zloupotrebljava tamošnje Hrvate.

Plenković: Niko ne zna koliko će trajati energetska kriza

ZAGREB - Hrvatska je dosad primila 18.000 ukrajinskih izbjeglica, a problem s aktualnom energetskom krizom uzrokovanom ruskom agresijom je što se ne zna koliko će trajati, saopštio je danas premijer Andrej Plenković.

Komšić o Plenkovićevoj najavi za BiH: Što je babi milo to joj se i snilo

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, na sarajevskom Business Forumu komentarisao je najavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da će biti održana nova runda pregovora o izbornom zakonu. Kazao je kako su temelji izborne reforme od početka pogrešno postavljeni.

Plenković: Ponovno stvoriti povjerenje između Hrvata i Bošnjaka u FBiH

SALZBURG - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u petak u Salzburgu da je potrebno ponovno stvoriti povjerenje između Bošnjaka i Hrvata u Federaciji BiH jer bez toga će biti teško funkcionisanje zemlje koja u oktobru bira parlament po starom zakonu pošto se o novom stranke nisu uspjele dogovoriti.

Plenković: Bez izborne reforme nije moguća funkcionalnost institucija BiH

​ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković naveo je da bez izborne reforme u BiH neće biti omogućena legitimna zastupljenost konstitutivnih naroda niti funkcionalnost institucija BiH.

Plenković: Konzistentno radimo na promjeni Izbornog zakona BiH

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas da je stav hrvatske vlade da se Izborni zakon BiH mora promijeniti i da se na tome konzistetno radi.

Plenković pozvao Milanovića da sam blokira Finsku i Švedsku

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je danas predsjednika Zorana Milanovića, da sam blokira priključenje Finske i Šedske kada, kako je rekao, već sjedi na samitima NATO, da ne čeka da to uradi hrvatski parlament.

HDZ odgovorio Milanoviću: Udbaški poslušnik

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajedica (HDZ) Andreja Plenković odgovorila je danas na uvrede koje je na račun premijera iznio predsjednik Zoran Milanović, koji je šefa vlade nazvao "udbašenkovićem".

Najčitanije