Android

Opasni BRATA Android malver se širi Evropom

BRATA malver za Androd dobio je nove funkcije, očigledno sa ciljem da se napadi na aplikacije banaka učine nevidljivijim.

Android 13 i iOS 16 stižu sa zanimljivim nadogradnjama

Nadogradnje dva najveća operativna sistema za telefone biće dostupne besplatno od jeseni ove godine. Evo pregleda najvažnijih promjena koje donose.

Microsoft upozorava na ranjivost na milionima Android uređaja

Istraživači iz Microsoft 365 Defendera otkrili su ozbiljne ranjivosti u preinstaliranim Android sistemskim aplikacijama više velikih internacionalnih mobilnih provajdera.

Novi Snapdragon čip će pokretati Android telefone naredne generacije

Qualcommov dosadašnji najbolji čipset je nedavno predstavljen u poboljšanoj verziji, a namijenjen je predstojećim Android telefonima.

Tržišni udio Android i iOS na mobilnim uređajima

Više od pet godina, Android zauzima većinski udio na cjelokupnom tržištu operativnih sistema. Međutim, zadnjih nekoliko godina ovaj procenat se smanjuje i dio ovog kolača uzima iOS, naročito zadnje tri-četiri godine.

Android 13 dostupan za javno testiranje, sa novim funkcijama

Google je tokom svoje godišnje I/O konferencije najavio javno beta testriranje za Android 13, zajedno sa novim funkcijama koje stižu u mobilni operativni sistem.

Kako na Androidu izbrisati sve što ste pogledali u browseru u 24 sata

Korisnici Androida mogu jednostavno da izbrišu sve što su pogledali preko internet pregledača na svojim mobilnim uređajima.

Kako da uključite upozorenje o zemljotresu na telefonu

Korisnici Androida su preksinoć, nekoliko sekundi prije samog zemljotresa u BiH i Hrvatskoj dobili upozorenje preko sistema zaštite.

Android 13 donosi velike promjene i poboljšane gejming performanse

Najnovija verzija Androida se približava, a sa sobom donosi neke zanimljive funkcije, kako za korisnike tako i za developere.

Android alatka za Windows 11 instalira malware

Kada je Microsoft konačno dodao Android Subsystem za pokretanje Android aplikacija, pojavili su se problemi za određeni broj korisnika.

Rainbow Six Siege stiže na iOS i Android

​Prije nekoliko nedjelja saznali smo da Ubisoft radi na mobilnoj verziji Rainbow Six Siege igre.

Evo kako da najjednostavnije obrišete sve sa Android telefona

Kada prodajete, mijenjate ili poklanjate stari Android telefon bilo bi dobro da obrišete sve s njega. Da bi se s uređaja uklonili svi podaci potrebno je da se vrati na fabrička podešavanja.

Rusi najavljuju svoju prodavnicu Android aplikacija

Plan Rusije, prodavnica koja će nuditi ruske aplikacije i softver, kako bi se prevazišli problemi koji su nastali nakon vojne akcije na Ukrajinu i brojnih sankcija koje su ovoj državi nametnute u IT svijetu. Među njima je i nemogućnost korišćenja Google Play prodavnice.

Android 13 dobija zanimljive funkcije

​Google je tokom prošle nedjelje objavio Android 13 developer preview 2, a sada se pojavljuju detalji o novim funkcijama koje se testiraju u ovoj beti.

Escobar Android malver krade kodove za verifikaciju, ali ima manu

Pritajeni malver može da preuzme kontrolu nad korisnikovim telefonom, kao i da ukrade MFA kodove koje generiše Google Authenticator aplikacija.

Najčitanije