Apelacija

Ustavni sud razmotrio apelaciju Borjane Krišto o izboru delegata u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Ustavni sud BiH obavio je danas preliminarnu raspravu o zahtjevu predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto za ocjenu ustavnosti dijela Ustava Federacije BiH u vezi sa izborom delegata u Dom naroda federalnog Parlamenta, ali će odluku u ovom predmetu donijeti na jednoj od narednih plenarnih sjednica.

Prihvaćena apelacija novinara: Tužioci moraju dokazati da je medij objavio neistinu

SARAJEVO, BANJALUKA - Ustavni sud BiH, odlučujući po žalbi novinara na presude Osnovnog i Okružnog suda u Banjaluci, odlučio je da teret dokazivanja po osnovu tužbe za klevetu treba da bude više na tužiocu, te da se mora cijeniti javni interes objavljene informacije.

Salihović podnosi novu apelaciju Ustavnom sudu

SARAJEVO - Goran Salihović, suspendovani glavni državni tužilac Tužilaštva BiH, u ponedjeljak će Ustavnom sudu BiH podnijeti novu apelaciju za povrede prava u postupku koji je vođen protiv njega.

Kovačević: Apelaciju Ministarstva odbrane BiH odbiti kao neosnovanu

BANJALUKA - Član državne Komisije za imovinu Nikola Kovačević smatra da Ustavni sud Republike Srpske ima sasvim opravdane razloge da odbije kao neosnovanu apelaciju Ministarstva odbrane BiH za knjiženje perspektivne nepokretne vojne imovine u kasarnama u Doboju na nivo BiH.

Cvijanović: Sinhronizovana akcija usmjerena na razvlašćivanje Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da i posljednja odluka Ustavnog suda BiH u vezi sa knjiženjem vojne imovine potvrđuje da je na djelu otimačina teritorije Republike Srpske, te da je to sinhronizovana akcija, koja dolazi sa nivoa BiH i iz kuhinje dijelova međunarodne zajednice, usmjerena na razvlašćivanje Srpske.

Dodik: Ustavni sud zadire u temelje Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je odbijanjem apelacije Pravobranilaštva Republike Srpske u vezi sa knjiženjem vojne imovine, Ustavni sud BiH samo potvrdio da je riječ o političkom a ne pravosudnom tijelu zaduženom za zaštitu ustavnog poretka.

Majkić: Odbijanjem apelacije pristupilo se otimanju teritorije Srpske

SARAJEVO - Odlukom Ustavnog suda BiH o odbacivanju apelacije Pravobranilaštva Republike Srpske o vojnoj imovini na velika vrata pristupilo se otimanju teritorije Republike Srpske, upozorila je danas poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

Stevandić: Odlukom Ustavnog suda pokušava se izazvati nova kriza

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je Srni da odluka Ustavnog suda BiH, kojom je kao neosnovana odbijena apelacija Srpske podnesena protiv presuda Suda BiH kojima je naloženo da vojni objekat "Veliki Žep" u Han Pijesku bude uknjižen na BiH, neće biti ni prva ni posljednja nesprovedena odluka ovog suda.

Ustavni sud odbio apelaciju RS: Vojna imovina se može knjižiti na državu

SARAJEVO - Ustavni sud BiH na svojoj posljednjoj sjednici donio je odluku kojom je odbijena apelacija Pravobranilaštva Republike Srpske, kao vid žalbe na raniju odluku Suda BiH kojom je naloženo da se vojna imovina u Han Pijesku uknjiži na BiH

Ustavnom sudu Srpske predata apelacija na Statut Saveza sindikata

BANJALUKA - Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić predao je danas Ustavnom sudu Srpske apelaciju te organizacije za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Statuta Saveza sindikata Srpske.

Ustavni sud pobio sam svoju odluku

SARAJEVO - Ustavni sud BiH je, prihvatajući apelaciju Bože Ljubića o načinu izbora delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH, djelovao suprotno svojim ranijim odlukama iz predmeta U 14/04 i U 2/11, istovremeno pobijajući i svoju odluku o konstitutivnosti naroda iz 2000. godine.

Odbijena apelacija teroriste Mevlida Jašarevića

SARAJEVO - Ustavni sud BiH danas je održao redovnu sjednicu Velikog vijeća, a između ostalog, Sud je odbacio jedan broj apelacija koje su podnesene neblagovremeno, nakon proteka roka za podnošenje apelacije, ili preuranjeno, odnosno u slučajevima u kojima je Sud utvrdio da apelanti nisu iskoristili sve raspoložive pravne lijekove u prethodnom postupku.

Najčitanije