Aplikacije

Uz besplatne aplikacije olakšajte planiranje i pripremu obroka

Aplikacije namijenjene za organizaciju obroka i plan ishrane su digitalni trend koji je tu i sigurno će trajati godinama. Ubrzanim načinom života u kojem posljednje dvije decenije svi živimo, potreba za planiranjem obroka je postala nužda.

Apple dozvoljava aplikacijama da automatski izvuku više novca od vas

Znate onaj osjećaj kada vam se čini da novac jednostavno nestaje iz vašeg novčanika ili sa vašeg bankovnog računa? Pa stvari će biti (još malo) gore.

Apple produžava rok za ažuriranje zastarjelih aplikacija

Programeri aplikacija sada imaju 90 dana da sprovedu ažuriranje umjesto samo 30 dana. Apple je nedavno poslao obavještenja nekim nezavisnim programerima, upozoravajući ih da će njihova aplikacija biti povučena iz App Store-a ako se ne ažurira u roku od 30 dana.

Google stopira preuzimanje zastarjelih aplikacija

Play Store trenutno ima toliko aplikacija, da je jednostavno potrebno izbaciti dio njih. Upravo je to ono što Google namjerava da uradi sa onim aplikacijama koje su veoma stare.

Google morao da ukloni desetine aplikacija

Google je povukao desetine aplikacija koje koriste milioni korisnika nakon što je gigant otkrio da su tajno prikupljale podatke, piše The Wall Street Journal.

Top pet najvrijednijih ruskih internet kompanija

Sektor informacionih tehnologija u Rusiji je 2012. godine zapošljavao oko 300.000 ljudi, već 2015. godine činio je 1,2% BDP-a zemlje.

Jednim klikom saznajte zašto vaše biljke ne uspijevaju

Prepoznavanje biljaka zanimljivo je za sve koje uživaju u zelenoj oazi bilo da govorimo o sobnim biljkama, bašti ili onima koje pronađete u šetnji prirodom. Posebno je važno znati prepoznati koju smo biljku kupili ili pronašli u prirodi kako bismo mogli uvidjeti koje su njihove potrebe, zašto ne uspijevaju, te kako se uspješno brinuti o njima.

TikTok i Youtube dijeli vaše podatke više od bilo koje društvene aplikacije

Dvije aplikacije za društvene mreže, koje vrlo vjerovatno imate na svom telefonu, prikupljaju značajne količine podataka o vama - i možda vam se neće dopasti šta jedna od njih radi sa tim podacima.

Tik Tok, pa svi ostali - ovo su najpopularnije aplikacije

Kompanija Apptopia je objavila godišnju rang listu najpopularnijih aplikacija.

Drastičan pad u Kini: Sve manje dozvoljenih aplikacija

Kineske "prodavnice" za skidanje mobilnih aplikacija doživjele su ogroman pad.

Zaraženo više od pola miliona uređaja - obrišite ovu aplikaciju

Jedna aplikacija, iz Google Play prodavnice, je potajno slala kontakte korisnika na ruski server. Potom je korisnike prijavljivala na skupe pretplatničke servise.

Šef Apple-a: Ako želite aplikacije sa strane, kupite Android telefon

Apple je prilično nepopustljiv po pitanju preuzimanja aplikacija sa strane.

Odmah izbrišite ove aplikacije ako ih imate na telefonu

Otkriven je veliki broj aplikacija koje su korišćene u kampanji za varanje korisnika preko SMS poruka.

Koliko vas aplikacije na telefonima prate

Privatnost u 2021-oj godini je gotovo fiktivan pojam jer za besplatne igre, aplikacije i servise prodaju se informacije oglašivačima (i drugim firmama).

Ovih sedam vrsta aplikacija spadaju u najopasnije

Mnogi stručnjaci za sajber bezbjednost upozoravaju da bi ljudi trebalo da izbjegavaju prodavnice aplikacija trećih strana, zbog zlonamjernog softvera i bezbjednosnih problema.

Najčitanije