Apple

Apple uskoro predstavlja svoj uređaj za proširenu i virtuelnu realnost

Upravni odbor kompanije Apple dobio je uvid u ranu verziju potpuno novog uređaja, koji kompanija razvija već nekoliko godina.

Apple dozvoljava aplikacijama da automatski izvuku više novca od vas

Znate onaj osjećaj kada vam se čini da novac jednostavno nestaje iz vašeg novčanika ili sa vašeg bankovnog računa? Pa stvari će biti (još malo) gore.

Saudi Aramco najvrednija kompanija, pretekao Apple

Naftni gigant Saudi Aramco pretekao je Apple.

Analitičar: Apple sljedeće godine prelazi na USB-C

Apple se sprema da sljedeće godine zamijeni vlasnički Lightning port na svojim iPhone uređajima za skoro univerzalno prihvaćen USB-C, tvrdi poznati analitičar Ming-Či Kuo.

Savitljivi iPhone možda počinje da se nazire

Pojavile su se naznake koje ukazuju na mogućnost da kompanija Apple radi na dijelovima koje bi mogao koristiti savitljivi iPhone.

Objavljene specifikacije i moguća cijena za iPhone 14 Max

Na jesen ove godine bi trebalo da bude predstavljena iPhone 14 serija. Međutim, Apple se već suočava s nekim problemima u proizvodnji, ali se nadamo se da će američka kompanija ove probleme prevazići i donijeti iPhone 14 seriju kada je i planirana.

Fortnite se vraća na Apple platforme

Usred aktuelne pravne bitke između Applea i Epic Gamesa, Fortnite se vraća na iPhone i iPad zahvaljujući Microsoftu. Popularna battle royale igra sada je dostupna na Microsoftovoj platformi Xbox Cloud Gaming, koja je podržana na iPhoneu i iPadu putem Safarija.

IT giganti žele širu podršku za standard bez lozinki

Apple, Google i Microsoft su objavili da planiraju da prošire podršku za standard bez lozinki, koji su razvili FIDO Alliance i World Wide Web Consortium.

Apple više neće proizvoditi dva klasična uređaja

​Apple je zvanično objavio da na svoju listu retro i zastarjelih proizvoda dodaje dva poprilično klasična uređaja iz svog portfolija.

Apple produžava rok za ažuriranje zastarjelih aplikacija

Programeri aplikacija sada imaju 90 dana da sprovedu ažuriranje umjesto samo 30 dana. Apple je nedavno poslao obavještenja nekim nezavisnim programerima, upozoravajući ih da će njihova aplikacija biti povučena iz App Store-a ako se ne ažurira u roku od 30 dana.

Apple bi mogao povećati cijenu novog iPhonea

Izgleda da su analitičari zadovoljni dosadašnjom potražnjom i uglavnom očekuju da se ona održi relativno stabilnom, ali jedno mišljenje se izdvaja, a to je da bi cijene iPhonea izvan SAD-a mogle porasti.

Apple bilježi rekordnu prodaju iPhone, Mac i drugih uređaja

Ako je vjerovati najnovijem zvaničnom finansijskom izvještaju, Appleu ide prilično dobro. Kompanija je naglasila kako je u u martu ostvarila rekordan broj prodatih iPhone, Mac i prenosnih uređaja, kao i manje zastupljenih dodataka za dom.

Apple omogućava da sami popravite svoj iPhone

Prošle godine Apple je najavio Self Service Repair program, koji korisnicima omogućava pristup originalnim Apple dijelovima za popravku iPhone uređaja, a program je sada pokrenut u Sjedinjenim Američkim Državama.

Developeri zabrinuti i bijesni zbog poteza Applea

Veliki broj developera je od kompanije Apple dobio obavještenje o tome da će App Store doživjeti određene promjene.

Apple donosi bitno poboljšanje na iPhone 14 seriju

Na jesen ove godine Apple bi trebalo predstavi sljedeću iPhone seriju. To će biti iPhone 14 serija.

Najčitanije