Auta

Za životnu sredinu bolji stari auto nego novo električno vozilo?

Stari automobili imaju lošu reputaciju kao veliki potrošači, što značajno podstiče globalno zagrijavanje. Međutim, nova studija koja dolazi iz Japana sugeriše drugačije, pokazujući da je za životnu sredinu bolje zadržati vaš stari automobil nego kupiti novi električni automobil.

VW gradi šest gigafabrika za proizvodnju baterija za električne automobile

Volkswagen grupacija je imenovala upravu nove kompanije koja će proizvoditi baterije za električne automobile. Zahvaljujući tome, Volkswagen će postati važan igrač na globalnom tržištu ovih komponenti.

Kolika je prosječna starost automobila u SAD

Automobilska industrija se još uvijek bori da proizvede i isporuči dovoljno novih automobila da zadovolji potražnju kupaca. U Sjedinjenim Državama, a vjerovatno i na mnogim drugim tržištima širom svijeta, ovaj nedostatak ima negativan uticaj na cene novih i polovnih automobila, što zauzvrat znači da ljudi uglavnom kupuju i prodaju manje automobila nego ranije.

Sajam auta u Beogradu posjetilo 66.416 ljudi

DDOR Eco BG Car Show 07 i 14. Motopassion su, tokom četiri dana, bili najveći auto-moto događaj te vrste u svijetu i prva manifestacija te vrste u Evropi koja je održana nakon dvogodišnje pauze u organizaciji sajmova.

Šta se najviše kupuje i koliko novca se u prosjeku izdvaja za nov auto u Srbiji

U okviru online manifestacije koju organizuje pod nazivom Dani novih vozila, sajt Polovni automobili realizovao je istraživanje o kupovini novih vozila.

Navika koja je "smrt" za automobile

Čak i oni vozači koji pažljivo održavaju automobil imaju neke navike kojima nesvjesno oštećuju svoje "ljubimce".

Šta nam je danas najvažnije kada kupujemo automobil

Automobile smo birali uglavnom na osnovu njihovog dizajna, karakteristika i pouzdanosti, ali veliki rast cijena goriva je sve to promijenio.

Crna kutija u autima pomoći će da se utvrdi uzrok nesreća u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Uvođenje crne kutije u automobile u Evropskoj uniji dovešće do toga da i u Bosni i Hercegovini ne dolazi do manipulacija i da se lakše saznaju uzroci saobraćajnih nesreća, smatraju sagovornici "Nezavisnih".

Kriza u Ukrajini kao vjetar u leđa elektrifikaciji

Sve skuplje gorivo i prijetnje dodatnim poskupljenjima energenata iz Rusije sve više usmjerava potencijalne kupce vozila u Evropi ka električnim modelima.

U Kini porasla proizvodnja i prodaja vozila s pogonom na nove izvore energije

Proizvodnja i prodaja vozila s pogonom na nove izvore energije (NEV) u Kini naglo su porasle u prva dva mjeseca ove godine uprkos povećanju cijena sirovina i pandemiji virusa korona, navodi se u industrijskom izvještaju Kineske akademije za informacione i komunikacione tehnologije.

Kako izgleda vozni park katarskog šeika

Stiglo je proljeće, pa je jedan katarski šeik iz svoje bogate kolekcije skupocijenih automobila za londonske ulice izabrao tri posebna modela.

Srbija: Sve više registrovanih automobila

U Srbiji je prošle godine registrovano 2,23 miliona putničkih automobila, što je 3,3 odsto više nego 2020. godine, objavio je u petak Republički zavod za statistiku (RZS).

Koje evropske zemlje će imati najviše električnih automobila 2035, koje najmanje

S obzirom da cijene goriva rastu, sve više se razmišlja o električnim automobilima kao dugoročnoj alternativi. Analiza je otkrila da su Internet pretraživanja za "pristupačna električna vozila" porasla za 550% samo u posljednjih mjesec dana.

Proizvođači automobila strahuju zbog sukoba Rusije i Ukrajine

Ruske diplomatsko-vojne akrobacije s Ukrajinom cijeli svijet drže u napetosti, a krenule su i prve sankcije koje se tiču uglavnom bankarskog sektora i ponekog sirotog oligahra blisko poveznog s predsjednikom Putinom.

Prodaja električnih automobila skočila 132 odsto

Maloprodaja električnih automobila u Kini porasla je 132 odsto u januaru u odnosu na januar prošle godine, prenosi Kineska medijska grupa (CMG) pozivajući se na nove industrijske podatke.

Najčitanije