Azra

Azra Bašanović: Reprezentacija je nešto što sve igračice sanjaju

Imamo dovoljno kvalitetnih igračica u zemlji i inostranstvu da napravimo respektabilnu žensku rukometnu reprezentaciju BiH, smatra Azra Bašanović (25), jedna od najboljih rukometašica Premijer lige BiH i članica Mire iz Prijedora.

Štulić na YouTubeu objavio koncert iz Banjaluke star 33 godine

Branimir Johnny Štulić ponovno se javio fanovima na YouTubeu te na svoj kanal Petrovic Petar postavio koncert iz 1987. godine koji je legendarna Azra održala u Banjaluci.

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo ciljaju krov Evrope

Niko nama ne smije zabraniti želju da jednog dana stvorimo klub koji će igrati u finalu Lige prvaka i duboko vjerujemo u taj zacrtani cilj, poručila je Azra Numanović, generalni sekretar i igračica Ženskog fudbalskog kluba SFK 2000 Sarajevo.

Rukometašica Mire Azra Bašanović: Zaslužujemo biti u vrhu

Rukometašice Mire bilježe sjajan start ove sezone u Premijer ligi BiH. Prijedorčanke se trenutno nalaze na trećem mjestu na tabeli sa skorom od tri pobjede i jednim porazom, što trenutno zadovoljava apetite ovog trofejnog kolektiva, koji je godinama u vrhu bh. rukometa.

Džudistkinja s Daunovim sindromom iz BiH zlatna u Italiji

Azra Dedić iz Bihaća, prva zaposlena osoba u BiH s Daunovim sindromom, koja se već jedanaest godina aktivno bavi i džudom, osvojila je novu medalju, ovaj put zlatnu, na takmičenju u džudu u Italiji.

Azra Dedić, prvi majstor džuda sa Daunom u BiH

BIHAĆ - Azra Dedić (26) iz Bihaća prva je osoba sa Daunovim sindromom u Bosni i Hercegovini koja je nosilac crnog pojasa u nekom borilačkom sportu.

Azri Bašić potvrđena kazna od 14 godina zatvora

SARAJEVO - Apelaciono odjeljenje Suda BiH potvrdilo je danas prvostepenu presudu kojom je Azra Bašić osuđena na 14 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i u Polju 1992. godine, potvrdio je Derventskom listu izvor iz Tužilaštva BiH.

Uložene žalbe na prvostepenu presudu Azri Bašić

SARAJEVO - Žalbe na presudu kojom je Azra Bašić nepravosnažno osuđena na 14 godina zatvora zbog zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u Derventi 1992. godine danas su uložili i Tužilaštvo BiH i odbrana Bašićeve.

Ispunjena posljednja želja osnivača "Iskre": Azra Ikalović i posthumno čini dobra djela

BANJALUKA - Predstavnici Saveza žena oboljelih od raka dojke "Iskra" ispunili su u petak i posljednju želju Azre Ikalović, predsjednice i osnivača ovog udruženja, koja je nakon borbe protiv raka duge 20 godina preminula krajem prošle godine.

Azra Dedić, djevojka koja ruši stereotipe

BIHAĆ - Azra Dedić (24) iz Bihaća je djevojka s Daunovim sindromom koja vlastitim primjerom ruši stereotipe i predrasude o tome da se osobe s posebnim potrebama ne mogu uspješno uključiti u svakodnevni život.

Kojić: Adekvatna presuda Azri Bašić

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić smatra da je presuda Suda BiH kojom je Azra Bašić osuđena na 14 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Derventi zaslužena i adekvatna, te u skladu sa kvalifikacijom krivičnog djela.

Azra Bašić osuđena na 14 godina zatvora zbog zločina protiv srpskih civila u Derventi

SARAJEVO - Sud BiH osudio je danas prvostepenom presudom Azru Bašić na 14 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i u selu Polje 1992. godine.

Izricanje presude Azri Bašić 27. decembra

SARAJEVO - Izricanje prvostepene presude Azri Bašić za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i u selu Polje 1992. godine zakazano je za 27. decembar, rečeno je danas u Sudu BiH po okončanju glanog pretresa u ovom predmetu.

Posljednja želja Azre Ikalović, osnivača Udruženja Iskra: Umjesto cvijeća novac donirajte bolesnima

BANJALUKA - Azra Ikalović (56), predsjednica Saveza žena oboljelih od raka dojke "Iskra", preminula je nakon hrabre borbe protiv raka duge 20 godina, a kako kažu članice ovog udruženja - "Iskra" će nastaviti da radi jer je upravo to bila njena želja.

Tužilaštvo zatražilo 15 godina zatvora za Azru Bašić

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je danas od Suda BiH da Azri Bašić izrekne zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina za zločine počinjene nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i na području sela Polje 1992. godine.

Najčitanije