BDP

Vidović: Ukupan dug Srpske 6,1 milijardu KM

BANJALUKA - Stanje ukupnog duga Republike Srpske iznosi 6,162 milijarde KM, odnosno 50,13 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) koji je u 2021. godini iznosio 12,293 milijarde KM, rekla je večeras u Narodnoj skupštini ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

Ruski BDP veći nego 2021, rublja se vraća na stare pozicije

VAŠINGTON - Bruto domaći proizvod (BDP) Rusije 26. marta, mjesec dana nakon početka vojne intervencije u Ukrajini i uvođenja sankcija Moskvi, bio je pet odsto veći nego prije godinu dana, podaci su analize zasnovane na podacima Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj.

Bruto inostrani dug Hrvatske 79,4 odsto BDP-a

Bruto inostrani dug Hrvatske iznosio je na kraju septembra 2021. godine 44,1 milijardu evra, što čini 79,4 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavila je danas Hrvatska narodna banka (HNB).

Globalna ekonomija će dostići 100 biliona dolara 2022.

LONDON - Svjetska ekonomija bi trebalo 2022. godine da premaši vrijednost od 100 biliona dolara prvi put ikada, dvije godine ranije nego što se ranije predviđalo, procjenjuje Centar za ekonomska i poslovna istraživanja (CEBR).

Eurostat: Hrvati na dnu EU po standardu građana, gora jedino Bugarska

Standard građana u Hrvatskoj bio je u pandemijskoj 2020. godini približno za trećinu niži od prosjeka u Evropskoj uniji, a lošiji je samo u Bugarskoj, pokazuje najnoviji izvještaj Eurostata.

Softić: Rast BDP-a potvrda oporavka privrede

SARAJEVO - Makroekonomske projekcije Centralne banke govore da BiH ove godine bilježi značajan oporavak privrednih aktivnosti, da ukazuju na industrijski, odnosno BDP rast od 5,8 odsto, izjavio je guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

BDP Slovenije porastao za 5,0 odsto u trećem kvartalu

LJUBLJANA - Bruto domaći proizvod Slovenije je porastao za 5,0 procenata u trećem kvartalu 2021. godine u poređenju sa istim kvartalom 2020. godine, pokazali su danas objavljeni podaci slovenačkog Zavoda za statistiku.

Globalni dug: Prosječno zaduženje po čovjeku 37.500 dolara

Ukupni globalni dug iznosi oko 300 biliona dolara, a ova ogromna suma predstavlja 353 procenta globalnog BDP-a, prema podacima za drugi kvartal tekuće godine.

Svjetska banka: BiH prednjači po doznakama iz dijaspore

VAŠINGTON, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je i dalje u samom svjetskom vrhu kada je riječ o zemljama koje značajne prihode dobijaju od doznaka iz inostranstva, pokazuju juče objavljeni podaci Svjetske banke za proteklih godinu dana.

Mjesečni rast britanskog BDP-a 0,6 odsto u septembru

LONDON - Britanski bruto domaći proizvod (BDP) porastao je u septembru za 0,6 odsto, ali su pokazatelji rasta za prethodne mjesece revidirani naniže, tako da je obim privrede za 0,6 procenata manji nego u februaru 2020, neposredno prije nego što je zemlja ušla u svoj prvi lokdaun zbog virusa korona.

Ukupan dug Srpske 52,94 odsto BDP-a

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas da je ukupan dug Srpske na dan 31. decembar prošle godine iznosio 5.833.450.000 KM, odnosno 52,94 odsto bruto domaćeg proizvoda.

BDP po stanovniku lani iznosio trećinu prosjeka EU

SARAJEVO - Bruto domaći proizvod (BDP) po stanovniku u BiH, izražen u standardu kupovne moći, u prošloj godini iznosio je 33 odsto prosjeka EU, pokazuju rezultati Evropskog programa upoređivanja cijena.

Srbija: Realni rast BDP-a u prvom kvartalu 1,7 odsto

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da je realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti period lani, iznosio 1,7 odsto, te da je Srbija ponovo ostvarila jedan od najboljih rezultata u Evropi.

Višković: Rast BDP-a i oporavak ekonomije

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je večeras da Republika Srpska u prvom kvartalu ove godine bilježi rast BDP-a od 2,1 odsto, što je jedan od najboljih rezultata u regionu.

Posljedice zabrane rada nedjeljom - Mađari uveli pa ukinuli

ZAGREB, BUDIMPEŠTA - Hrvatska vlada ima plan da radnje mogu raditi samo 16 nedjelja u godini, a javnost se sada pita kakve će biti posljedice zabrane rada nedjeljom, o kojoj se tako dugo polemiše u regionu.

Najčitanije