Bakir Izetbegović

Dodik: Šmit može da bjesni i radi šta hoće, ali nije visoki predstavnik

TREBINJE - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, izjavio je danas da je Kristijan Šmit nelegalan za obavljanje funkcije visokog predstavnika i da se uzalud upinje svim snagama da to bude.

Izetbegović: Znamo da ova zemlja nije samo naša, želimo da živimo u miru

SARAJEVO - Što se nas Bošnjaka tiče, sve što mi želimo i što smo ikada željeli jeste da u miru živimo s komšijama. Mi poštujemo ovu zemlju, znamo da nije samo naša, želimo mir sa svim komšijama.

Vulin: Srbija sačuvala mir u BiH uprkos Izetbegoviću

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova i i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija sačuvala mir u BiH, ali ne zahvaljujući Bakiru Izetbegoviću, već uprkos njemu.

Međunarodna zajednica: Izetbegovićeve izjave opasne i podsjećaju na rat iz devedesetih

BANJALUKA, SARAJEVO - Predstavnici međunarodne zajednice i danas su reagovali na izjavu Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, o prebrojavanju Bošnjaka, koju su mnogi protumačili ratnohučkačkom.

Izetbegović: Najopasnija stvar uvođenje praga od tri odsto

GORNJI VAKUF - Najopasnija stvar u novom planu OHR-a je uvođenje praga od tri odsto, što bi značilo da manjinski narodi u određenim kantonima neće imati svoje predstavnike u Domu naroda FBiH, izjavio je danas predsjednik SDA Bakir Izetbegović govoreći o najavljenim izmjenama Izbornog zakona u BiH.

Izetbegović prenio Šmitu koje su želje SDA

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), razgovarao je danas sa Kristijanom Šmitom, visokim predstavnikom u BiH, kojeg Republika Srpska ne priznaje, o izmjenama Izbornog zakona u BiH.

Izetbegović: HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona neće proći Predstavnički dom

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da nije moguće da HDZ-ove izmjene i dopune Izbornog zakona prođu u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Izetbegović priziva intervenciju OHR-a

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH, rekao je da nakon dobijanja prijedloga Kluba Bošnjaka u vezi sa finansiranjem izbora napravljen neophodan korak ka tome da visoki predstavnik u BiH odradi svoj dio posla.

Krivična prijava protiv Izetbegovića zbog izazivanja mržnje

MOSTAR - Hrvatska republikanska stranka (HRS) podnijela je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv lidera SDA Bakira Izetbegovića zbog izazivanja mržnje i netrpeljivosti.

Čović: SDA - izvor krize u BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je, nakon današnje neuspjele hitne sjednice ovog doma zbog nedolaska četiri delegata SDA, da je riječ o neviđenoj blokadi institucija BiH, ocijenivši da je SDA izvor krize u BiH.

Izetbegović: Delegati SDA neće doći na sjednicu Doma naroda

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović saopštio je da su delegati SDA odlučili da ne prisustvuju današnjoj sjednici ovog doma, što znači da neće biti kvoruma za održavanje sjednice.

Stevandić tvrdi da Bošnjake niko neće doživljavati kao vezivno, već agresivno tkivo

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je danas da je lider SDA Bakir Izetbegović faktor razdora u BiH, zbog čije takve politike niko Bošnjake neće doživljavati kao vezivno, već kao agresivno tkivo, koje želi da uništi tkiva Srba i Hrvata.

Izetbegović: Dejtonski sporazum je luđačka košulja

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, izjavio je da je Aleksandru Vučiću, čestitao porukom na pobjedi, te govorio o tome kakvu politiku Srbije očekuje prema BiH u narednom periodu.

Izetbegović: Čović bi da kontroliše život u BiH

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, lider SDA, tvrdi da predsjednik HDZ-a Dragan Čović iznošenjem neistina traži alibi "za svoju politiku dodatnih etničkih podjela i potpune kontrole života u BiH".

Izetbegović: Mala šansa da Čović bojkotuje izbore, nikakva da ih spriječi

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je da je šansa da lider HDZ-a BiH Dragan Čović spriječi opštine izbore u BiH nikakva.

Najčitanije