Bakir Izetbegović

Krivična prijava protiv Izetbegovića zbog izazivanja mržnje

MOSTAR - Hrvatska republikanska stranka (HRS) podnijela je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv lidera SDA Bakira Izetbegovića zbog izazivanja mržnje i netrpeljivosti.

Čović: SDA - izvor krize u BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je, nakon današnje neuspjele hitne sjednice ovog doma zbog nedolaska četiri delegata SDA, da je riječ o neviđenoj blokadi institucija BiH, ocijenivši da je SDA izvor krize u BiH.

Izetbegović: Delegati SDA neće doći na sjednicu Doma naroda

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović saopštio je da su delegati SDA odlučili da ne prisustvuju današnjoj sjednici ovog doma, što znači da neće biti kvoruma za održavanje sjednice.

Stevandić tvrdi da Bošnjake niko neće doživljavati kao vezivno, već agresivno tkivo

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je danas da je lider SDA Bakir Izetbegović faktor razdora u BiH, zbog čije takve politike niko Bošnjake neće doživljavati kao vezivno, već kao agresivno tkivo, koje želi da uništi tkiva Srba i Hrvata.

Izetbegović: Dejtonski sporazum je luđačka košulja

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, izjavio je da je Aleksandru Vučiću, čestitao porukom na pobjedi, te govorio o tome kakvu politiku Srbije očekuje prema BiH u narednom periodu.

Izetbegović: Čović bi da kontroliše život u BiH

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, lider SDA, tvrdi da predsjednik HDZ-a Dragan Čović iznošenjem neistina traži alibi "za svoju politiku dodatnih etničkih podjela i potpune kontrole života u BiH".

Izetbegović: Mala šansa da Čović bojkotuje izbore, nikakva da ih spriječi

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je da je šansa da lider HDZ-a BiH Dragan Čović spriječi opštine izbore u BiH nikakva.

Izetbegović: Popraviti odnos Bošnjaka i Hrvata koji je Čović pokvario podrškom Dodiku

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da neće popustiti pritiscima u pregovorima koji se vode u vezi s izmjenama Izbornog zakona.

Izetbegović: Dodik obećao Borelu da nema govora o secesiji

SARAJEVO - Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je poslije sastanka sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom u Sarajevu izjavio da misli da će svi započeti procesi u Narodnoj skupštini Republike Srpske u vezi sa prenosom nadležnosti sa BiH na entitete biti zaustavljeni.

Dodik: Ili će BiH biti država svih ili je neće biti

BANJALUKA - Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Bakir Izetbegović najveći krivac što je BiH u ovakvoj situaciji, i to ne zbog toga što to kaže Milorad Dodik već što to kažu činjenice.

Stevandić: Izetbegović - otac svih kriza i nesporazuma

SARAJEVO - Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović "otac svih kriza, napetosti i nesporazuma u BiH".

Izetbegović optužio Dodika za "loše stanje u BiH"

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović optužio je srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za "loše stanje u BiH".

Čović: Ne bih podržao nezavisnost RS, Dodik drži riječ, Bakiru ne vjerujem

Ukoliko bi se Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, odlučio za proglašenje nezavisnosti Republike Srpske, i kada bi ga Rusija podržala u tome, Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a, tvrdi da ga ne bi podržao u tome.

Dodik: Izetbegović indirektno priznaje da RS nije dio BiH

BANJALUKA - Gavran bošnjačke političke scene Bakir Izetbegović slavodobitno najavaljuje sankcije Republici Srpskoj, čime indirektno priznaje da Republika Srpska nije dio BiH, jer ko bi se iole normalan radovao da bilo ko posegne za kažnjavanjem dijela njegove zemlje, izjavio je Srni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Izetbegović: Prijedlozi HDZ-a su koraci unazad

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je večeras da su prijedlozi HDZ-a koraci unazad, te da će izbori biti održani po postojećem principu ukoliko ne bude dogovora.

Najčitanije