Beč

Beč domaćin konferencije o zabrani atmoskog naoružanja

U Beču će sljedeće nedjelje, od utorka do četvrtka, biti održana prva konferencija članica sporazuma o zabrani nuklearnog naoružanja, koji je od početka prošle godine stupio na snagu.

Iako Austrija ukida nošenje maski, Beč odlučio drugačije

BEČ - Iako je u Austriji donesena odluka da od 1. juna građani ne moraju da nose zaštitne maske zbog kovida, u Beču je odlučeno da ta mjera ipak ostane na snazi na pojedinim mjestima.

Bečkim ugostiteljima nedostaje radna snaga

BEČ - Situacija u ugostiteljstvu u Beču je veoma ozbiljna, jer gastronomiji i hotelijerima nedostaje radna snaga.

Austrija relaksira mjere, Beč prati popuštanje

BEČ - Nakon što je Ministarstvo zdravlja Austrije donijelo novu uredbu o epidemiološkim mjerama, koja predviđa dalje popuštanje, i Beč je najavio da će od sutra ukinuti "2G" pravilo u gastronomiji, kao i maske.

Korona otkazuje brojne pozorišne predstave u Beču

Veliki broj novozaraženih virusom korona u Austriji zadaje brigu u gotovo svim oblastima svakodnevnog života, pa tako i u kulturi.

Ukrajinci besplatno parkiraju u Beču: "Ne može biti da oligarsi ne plaćaju"

BEČ - Vlasti u Beču donijele su odluku da, zbog izbjegličkog talasa iz Ukraine, omoguće vlasnicima vozila ukrajinskih tablica da besplatno parkirati u cijelom gradu.

U Austriji na snazi novo pravilo karantina

BEČ - U Austriji je na snazi novo pravilo karantina za osobe koje su bile u kontaktu sa korona zaraženim licem, a nisu u potpunosi imunizovane. IStovremeno, donesena je odluka da od srijede maske budu obavezne u zatvorenim prostorijama.

Beč pooštrava kovid mjere

BEČ - Zbog velikog broja novozaraženih virusom korona, vlasti grada Beča odlučile su da dalje pooštre epidemijske mjere.

Zvono katedrale probudilo Bečlije, riješena misterija

BEČ - Austrijske vlasti riješile su misteriju zvonjave zvona bečke katedrale Štefansdom u srijedu u dva ujutro koja je probudila Bečlije u centru grada, jer se radi o hakerskom napadu.

U Beču provjeravaju doktorski rad ministarke Alme Zadić

​BEČ - Bečki univerzitet donio je odluku da pokrene postupak provjere doktorskog rada ministarke pravde Austrije Alme Zadić.

Gradonačelnik Beča: Ukidanje mjera bila je greška

BEČ - Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig ističe da je odluka austriske vlade o ukidanju gotovo svih epidemioloških mjera bila greška, i najavio da će glavni grad nastaviti sa strožijim kursom.

U Beču više nema besplatnog parkiranja

Najjeftiniji način parkiranja u Beču, ako nemate boravišnu dozvolu za parkiranje, je parkiranje u garažama i na "Park and Ride" površinama na obodu grada.

Branku Samarovskom Velika nagrada za glumu

Austrijski glumac, poreklom iz Beograda, Branko Samarovski, dobitnik je Velike nagrade za glumu koja će mu biti uručena na filmskom festivalu "Diagonale 2022" u Gracu.

Beč ostaje pri strožim pravilima iako Austrija ukida sve mjere

BEČ - Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig najavio je da pokrajina Beč, i nakon 5. marta, kada se u ostatku Austrije ukidaju gotovo sve epidemiološke mjere, ostaje pri svojim strožim pravilima.

Cijeli Beč postao "zona"

BEČ - U glavnom gradu Austrije, Beču, danas je stupila na snagu odluka o naplati parkinga u cijelom gradu.

Najčitanije