Bil Kozbi

Sud: Bil Kozbi kriv za seksualni napad

Sud u američkoj državi Kaliforniji, u građanskoj parnici, presudio je da je glumac Bil Kozbi seksualno napao Džudi Hat, sada 64-godišnjakinju, u Plejboj vili u Los Anđelesu 1975. godine kada je ona bila tinejdžerka i naložio komičaru da joj isplati 500.000 dolara odštete za emocionalne bolove zbog incidenta.

Bil Kozbi ostaje na slobodi

Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država odbio je da obnovi krivični postupak zbog seksualnog napada protiv komičara Bila Kozbija, javio je AFP.

Poništena presuda Bilu Kozbiju za silovanje

Vrhovni sud u Pensilvaniji poništio je presudu kojom je američki glimac Bil Kozbi osuđen za silovanje.

Severina citirala Bila Kozbija na Instagramu

Pjevačica Severina Kojić je u posljednjoj objavi na društvenoj mreži Instagram željela postavila citat, ali nije znala čiji je.

Bilu Kozbiju sve lošije, u zatvoru ga niko ne posjećuje

Televizijska američka zvijezda i nekad uspješan glumac Bil Kozbi (81) mjesecima se već nalazi u državnom zatvoru u Pensilvaniji gdje bi trebao odslužiti kaznu od najmanje tri do deset godina zbog navodnog silovanja košarkaškog trenera Andreje Konstend.

Kozbi i Polanski izbačeni iz članstva Američke filmske akademije

Američka akademija filmskih umjetnosti i nauka isključila je glumca Bila Kozbija i reditelja Romana Polanskog iz svog članstva.

Kozbiju određen kućni pritvor u Filadelfiji

Komičaru Bilu Kozbiju određen je kućni pritvor u njegovom domu u Filadelfiji dok ne bude donijeta konačna presuda povodom optužbi protiv njega za seksualno zlostavljanje.

Bil Kozbi proglašen krivim za zlostavljanje žene

Porota u Pensilvaniji osudila je danas komičara Bila Kozbija po tri tačke optužnice za drogiranje i zlostavljanje svoje nekadašnje prijateljice Andree Konstand 2004. godine.

Tužilaštvo traži dodatne svjedoke protiv Bila Kozbija

Na ponovno suđenje poznatom američkom glumcu i komičaru, 80-godišnjem Bilu Kozbiju, za seksualne napade na žene, tužilaštvo u Noristaunu, u Pensilvaniji, namjerava da pozove 19 žena u svojstvu svjedoka.

U potrazi za advokatom: Kozbija niko neće da brani

Očekujući novo suđenje zbog seksualnog zlostavljanja, glumac Bil Kozbi očajnički traži osobu koja će ga braniti na sudu.

Bil Kozbi će voditi predavanja o seksualnom zlostavljanju

Američki komičar Bil Kozbi, optužen za seksualno zlostavljanje, će tokom ljeta voditi predavanja za mlade o seksualnom zlostavljanju.

Poništeno suđenje komičaru Bilu Kozbiju

VAŠINGTON - Sudija američkog suda poništio je danas suđenje američkom komičaru Bilu Kozbiju povodom optužbi za silovanje, nakon neuspješnog vijećanja porote koje je trajalo više od 50 sati.

Još nema presude protiv Bil Kozbija, porota neodlučna

Poznati komičar Bil Kozbi (79) optužen je da je 2004. drogirao i seksualno napastovao Andreu Konstand (44). On se izjasnio da se ne osjeća krivim.

Počelo suđenje Bilu Kozbiju

Suđenje američkom glumcu Bilu Kozbiju zbog seksualnog napada počelo je u ponedjeljak u Noristaunu, na istoku SAD-a, sa svjedočenjem prve navodne žrtve.

Najčitanije