Biontek

EU naručuje modifikovanu fajzerovu vakcinu

BRISEL - Članice EU dogovorile su se da iskoriste opciju za kupovinu više od 180 miliona doza vakcine od kompanija "Fajzer" i "Biontek" koje su prilagođene omikron varijanti virusa korona, saopštila je predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Fajzer i Biontek: Vakcina prilagođena omikronu za 100 dana

LONDON - Proizvođači vakcina su izrazili uvjerenje da će moći brzo da prilagode svoje vakcine ukoliko se varijanta omikron virusa korona proširi.

"Biontek" očekuje rezultate testova vakcine na bebama do septembra

BERLIN - "Biontek" očekuje da će do septembra dobiti rezultate testova vakcine protiv kovida-19 koji se obavljaju na bebama starosti šest mjeseci, piše magazin "Špigl".

Njemački mediji: Biontek-Fajzer htio da zaradi 27 milijardi na vakcini

BERLIN - Farmaceutski koncern Biontek-Fajzer nudio je EU vakcinu protiv virusa korona najprije po ogromnoj cijeni, koju je njemačka Ljekarska komora smatrala "neozbiljnom".

Fajzer i Biontek podnose zahtjev za registraciju vakcine u Srbiji

Kompanije Fajzer i Biontek danas predaju Agenciji za lijekove i medicinska sredstva neophodnu dokumentaciju za registraciju vakcine protiv virusa korona u Srbiji.

EU odložila odobravanje vakcine "Bionteka" i "Fajzera" (DOPUNJENO, ISPRAVLJENO)

Evropska agencija za lijekove odložila je odluku o zahtjevu njemačke farmaceutske kompanije "Biontek" i američkog partnera "Fajzer" za uslovno odobravanje vakcine protiv virusa korona.

Direktor Bionteka: Naša vakcina će okončati pandemiju

LONDON - Naučnik i milijarder koji stoji iza vakcine za virus korona Fajzera i Bionteka Ugur Sahin tvrdi da će njihova vakcina "razbiti" virus i okončati pandemiju.

Najčitanije