Bisera Turković

Polemika ambasadora Irana i Izraela zbog demarša Turkovićeve

SARAJEVO - Ambasador Izraela u Zagrebu Ilan Mor oštrim reagovanjem na Twitteru upitao je iranskog kolegu u Sarajevu da li je kvalifikovan da o bilo čemu prosuđuje.

Košarac: Alijina sljedbenica do podne kaže jedno, popodne drugo

SARAJEVO - Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, naveo je da će, "uprkos sabotaži ministra inostranih poslova Bisere Turković", prisustvovati vanrednoj sjednici Generalne skupštine Svjetske turističke orgnizacije u Madridu, na kojoj će biti razmatrana suspenzija članstva Ruske Federacije u ovoj organizaciji.

Košarac optužuje Turkovićevu, ona tvrdi da je spriječila blamažu

SARAJEVO - Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, rekao je da mu, suprotno važećim propisima, Bisera Turković, ministar inostranih poslova BiH, nije izdala akreditivno pismo za učestvovanje na vanrednoj sjednici Generalne skupštine Svjetske turističke organizacije, na kojoj će biti razmatrana suspenzija članstva Ruske Federacije u ovoj organizaciji.

Turković: Šmitova odluka neophodna

BANJALUKA - Odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita da poništi Zakon o nepokretnoj imovini Srpske je očekivana, zakonita i neophodna imajući u vidu da je pomenuti zakon direktno kršio Ustav BiH, napisala je Bisera Turković, ministar inostranih poslova BiH, na svom Facebook profilu.

Zaharova izjavom o Srebrenici naljutila Turkovićevu

SARAJEVO - Apsolutno je neprihvatljiv i historijski falsifikat da pojedini zvaničnici Ruske Federacije već duže vrijeme u javnim istupima negiraju sudski dokazane i međunarodno priznate činjenice o genocidu u Srebrenici, objavila je na Facebooku Bisera Turković, ministar inostranih poslova BiH.

Dodik: Turkovićeva ne zastupa politike Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je danas dio sjednice Predsjedništva kojem je kao izvjestilac prisustvovala ministarka inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković.

"Pravnici da procijene da li su Alkalaj i Turkovićeva prekršili Ustav"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je pravnicima dao zadatak da procijene da li su ambasador BiH u UN Sven Alkalaj i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković prekršili Ustav BiH.

Turkovićeva Dodiku: BiH ima Ustav, zakone i sporazume koji su iznad političara

Bosna i Hercegovina ima Ustav, zakone i međunarodne sporazume koji su iznad bilo kojeg političara pa i onih koji blokadama i ucjenama nanose štetu građanima, poručila je ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković srpskom članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na njegovu izjavu da BiH nema jedinstven stav u spoljnoj politici jer tu politiku sprovodi SDA preko svojih predstavnika, a posebno preko Turkovićeve.

Cvijanović: Turkovićeva je samo izvođač nečega što jeste spoljna politika, nije kreator

GRADIŠKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Predsjedništvo BiH nije debatovalo o krizi u Ukrajini, niti da su donošene bilo kakve odluke, te da ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković nema pravo da iznosi bilo kakve stavove, osim ako nisu lični ili stavovi njene političke partije.

Dodik: Odnosi u BiH složeni, Komšić zloupotrebljava poziciju

ISTOČNI SARAJEVO - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, rekao je da odnosi u BiH ostaju složeni i da sve što se čini je da oni budu još teži i neriješivi.

Dodik: Stavovi Turkovićeve nisu zvanični stavovi BiH, to zvaničnici NATO-a treba da znaju

​BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da stavovi koje je juče u sjedištu NATO-a iznijela Bisera Turković nisu zvanični stavovi BiH, te da bi to zvaničnici NATO-a trebalo da znaju.

Majkić: Turkovićeva pokušava da trenira strogoću

SARAJEVO - Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je Srni da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković nastavlja sa jednostranom politikom i pokušava da trenira strogoću, ali da vjeruje da će srpske diplomate naći načina da se odupru njenoj represiji.

Košarac uputio urgenciju: Turkovićeva da se posveti problemu Trgovske gore

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac uputio je danas urgenciju Ministarstvu inostranih poslova (MIP) BiH, zatraživši da se intenziviraju aktivnosti na rješavanju problematike izgradnje odlagališta za radioaktivni otpad i istrošeno nuklearno gorivo na lokaciji Trgovska gora u Hrvatskoj.

Turkovićeva odlučila da se u bh. diplomatiji koriste samo obilježja BiH

SARAJEVO - Bisera Turković, ministar inostranih poslova BiH, potpisala je odluku kojom se reguliše i bliže uređuje način postupanja zaposlenih u tom ministarstvu i diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) BiH shodno, kako je navela, Zakonu o grbu BiH, Zakonu o zastavi BiH i Zakonu o državnoj himni BiH.

Turković: Pomalo smo razmaženi, svi imamo jako dobar život

SARAJEVO - Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, onaj ko ima svjetlo u domu, onaj ko ima nešto da pojede, on ne može biti umoran. Ja mislim da smo mi pomalo razmaženi.

Najčitanije