Bjelorusija

Zatvoreni svi granični prelazi iz Ukrajine ka Bjelorusiji i Rusiji

BEOGRAD - Svi granični prelazi iz Ukrajine ka Bjelorusiji i Rusiji (BY/RU) zatvoreni su sa obje strane, osim za izbjegličke konvoje iz Ukrajine, objavio je info centar Privredne komore Srbije, putem kojeg privrednici mogu da prijave problem i informišu se o poslovanju sa kompanijama iz Ruske Federacije i Ukrajine.

Lukašenko: Napeta situacija na granici

MINSK - Napeta vojno-politička situacija razvija se na bjeloruskoj granici, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Preminuo prvi predsjednik Bjelorusije Stanislav Šuškevič

MINSK - Prvi predsjednik nezavisne Bjelorusije Stanislav Šuškevič preminu je rano jutros u Minsku u 88. godini, rekla je za RIA Novosti njegova supruga Irina.

Poljska uvela embargo na uvoz uglja iz Rusije i Bjelorusije

VARŠAVA - Poljski predsjednik Andžej Duda potpisao je zakon kojim se predviđa embargo na uvoz uglja iz Rusije i Bjelorusije i mogućnost zamrzavanja imovine ruskih građana i kompanija kao podrška sankcijam protiv Moskve zbog napada na Ukrajinu.

Lukašenko: Bjelorusija će biti uz Rusiju u svim teškoćama

MINSK - Bjelorusija će biti uz Rusiju u svim teškoćama, izjavio je danas predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Bjelorusija objavila spisak "neprijateljskih zemalja"

MINSK - Vlada Bjelorusije odobrila je spisak, kako je navedeno, neprijateljskih zemalja, a rezolucija Savjeta ministara o tome objavljena je danas na Nacionalnom pravnom internet portalu, javlja agencija Interfaks.

Lukašenko: Nove mogućnosti za Rusiju i Bjelorusiju usred sankcija

​MINSK - Zapadne sankcije otvaraju nove mogućnosti pred Bjelorusijom i Rusijom, poručio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko na sastanku Savjeta bezbjednosti.

Putin: Pritisci Zapada jačaju integraciju Moskve i Minska

MINSK - Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je da se Rusija i Belorusija suočavaju sa spoljnim pritiskom bez presedana i istakao da najbolji odgovor na, kako je naveo, "neprijateljske akcije" treba da bude jačanje integracija.

Lukašenko: Zapad škljoca zubima jer nas nije odvojio od Rusije

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Zapad nije uspio da otrgne Minsk od Rusije i da sada hoda i škljoca zubima.

BiH protiv sankcija Rusiji i Bjelorusiju u EBRD-u

​SARAJEVO - Savjet ministara BiH ni danas nije postigao saglasnost u vezi sa glasanjem BiH da se Rusiji i Bjelorusiji obustavi pristup resursima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

"Minsk ne planira da se pridruži specijalnoj vojnoj operaciji"

LONDON - Bjelorusija ne planira da se pridruži specijalnoj operaciji ruskih vojnih snaga u Ukrajini, već šalje pet bataljonskih taktičkih grupa na svoju granicu u okviru rotacije i smjene snaga koje su već tamo stacionirane, rekao je danas komandant Generalštaba Viktor Gulevič.

Lukašenko naredio da se Černobilju uključi struja

​MINSK - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko naredio je bjeloruskim specijalistima da osiguraju isporuku električne energije nuklearnoj elektrani Černobilj u Ukrajini, javila je danas agencija BELTA.

SAD uvode nove sankcije za Rusiju i Bjelorusiju

VAŠINGTON - SAD uvode dodatne sankcije Moskvi, a one će se odnositi i na Bjelorusiju zbog njenog pomaganja ruskog napada na Ukrajinu, saopštila je danas Bijela kuća.

Lukašenko: PVO sistemi u Bjelorusiju u stanju gotovosti

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas na sjednici Savjeta bezbjednosti zemlje. da su svi sistemi protivvazdušne odbrane u toj zemlji stavljeni u stanje gotovosti, kako bi, kako je rekao, "bili spriječeni napadi u leđa ruskim snagama".

Abramovič prihvatio poziv Ukrajine, pomaže u pregovorima?

LONDON - Ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik engleskog premijerligaša Čelsi, prihvatio je ukrajinski zahtjev da pomogne u pregovorima o okončanju sukoba između Rusije i Ukrajine, rekao je njegov portparol, a prenosi izraelski list "Džeruzalem post".

Najčitanije