Bliha

Rijeka Bliha ponovo obojena u bijelo

SANSKI MOST - Mještani sela Kamengrad koji žive uz obale Blihe primijetili su ponovno zamućenje ove rijeke, koja je dobila neprirodnu bijelu boju, te su slučaj prijavili Općinskoj inspekciji u Sanskom Mostu.

Pjesma za zaštitu rijeke Blihe

SANSKI MOST - Na lokalitetu vodopada rijeke Blihe, koji je udaljen desetak kilometara od Sanskog Mosta, započelo je snimanje video-spota za pjesmu koju izvodi Mješoviti hor "Harmonija" iz ovoga grada, čija je poruka očuvanje okoliša ove desne pritoke Sane.

Sanski ribolovci upozorili na onečišćenje rijeke Blihe

SANSKI MOST - Društvo sportskih ribolovaca "Devet rijeka" iz Sanskog Mosta upozorilo je na onečišćenje i zamućenje rijeke Blihe, lijeve pritoke Sane, do kojeg je došlo u više navrata tokom posljednjih sedmica.

Nastavlja se uređenje vodopada Blihe

SANSKI MOST - U narednom periodu nastavlja se izgradnja prilazne infrastrukture do vodopada rijeke Blihe, a raspisan je i javni poziv za izvođača radova, čija će vrijednost iznositi oko 90.000 maraka.

Uskoro bolji pristup do vodopada rijeke Blihe kod Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Radovi na uređenju pristupne staze do vodopada rijeke Blihe, udaljenog petnaestak kilometara od Sanskog Mosta, treba uskoro da započnu nakon što je odabran izvođač radova na ovome projektu.

Najčitanije