Bomba

Izvađene dvije bombe iz plićaka na plaži u Splitu

SPLIT - Dvije bombe izvađene su iz plićaka na plaži Žnjan u Splitu, saopštila je sinoć splitska policija.

Evakuacija na aerodromu u San Francisku zbog prijetnje bombom

SAN FRANCISKO - Međunarodni terminal na aerodromu u San Francisku evakuisan je nakon što je policija pronašla sumnjivi predmet i nakon dojave o postavljenoj bombi.

Škola u Rudom primila dojavu o bombi, izvršena pretraga

RUDO - Nakon što je Osnovnoj školi "9. maj" u mjestu Sastavci, opština Rudo, dojavljeno da je postavljena bomba, izvršen je protivdiverzioni pregled, te je utvrđeno da nema bezbjednosnih prijetnji.

U Gambiji uhapšena osoba koja je slala prijeteće poruke Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obavijestio je danas Interpol Gambije da su izvršene provjere u vezi sa brojem telefona i IP adresom povezanih sa mejl adresama sa kojih su upućene prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama na teritoriji Republike Srbije i da je tom prilikom u Gambiji uhapšen K.B. iz Gambije, koji je priznao da je slao prijeteće poruke Republici Srbiji sa svoje mejl adrese, saopšteno je iz MUP-a.

Dojave o bombama u Skupštini Beograda i opštinama

BEOGRAD - Gradska uprava Beograda dobila je anonimnu dojavu da je u zgradi Uprave postavljena bomba. Dojave su stigle i na adrese više gradskih opština, saopštio je Goran Vesić.

Đajić: Dojave o bombama djelo terorizma

BANJALUKA - Pacijenti, zdravstvni radnici i ja kao direktor Univerzitetskog kliničkog centra smo ogročeni dojavama o bombama, rekao je Vlado Đajić, director Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Trivić o lažnim prijavama: Niko ne bi smio da se igra sa životima djece i bolesnika

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da su predmeti o dojavama o podmetnutim bombama u školama u Srpskoj u tužilaštvu i izrazila uvjerenje da će uskoro biti poznato ko je izazvao ove događaje.

Lažna dojava o bombi na aerodromu u Prištini

PRIŠTINA - Dojava da je na prištinskom aerodormu postavljena bomba bila je lažna, prenosi Reporteri.

Stručnjak za bezbjednost o dojavama o bombama: Baljezganje

BANJALUKA/BEOGRAD - Onaj ko piše prijeteće poruke u kojima navodi da će dići škole i bolnice u Srpskoj u vazduh to radi isključivo sa namjerom da izazove strah i paniku. Ali evidentno je da to što piše u porukama je samo "baljezganje", realno gledano, rekao je "Glasu Srpske" profesor sa Fakulteta za bezbjednost u Beogradu Goran Mandić.

Višković: Bolesnim umovima hitno stati ukraj

NEVESINJE - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dojave o postavljenim bombama u Srpskoj šalju bolesni umovi kojima pod hitno treba da se stane ukraj, odnosno da se otkrije odakle stižu, ko stoji iza njih i šta se želi postići.

MUP Srpske: Nema bezbjednosnih prijetnji u školama

BANJALUKA - U osnovnim i srednjim školama Republike Srpske u kojima je mejlom prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava završeni su protivdiverzioni pregledi i utvrđeno da nema bezbjednosnih prijetnji, rečeno je Srni u Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Trivić: U pregledanim školama nastava će se odvijati nesmetano

BANJALUKA – Direktori škola su kontaktirali policijske stanice u svojim lokalnim zajednicama, te je u školama koje su pregledane utvrđeno da je riječ o lažnim dojavama, te će se u tim školama nastava odvijati nesmetano.

Popržen za "Nezavisne": Sve škole u Srpskoj dobile dojavu o bombi

​BANJALUKA - Dojava o bomabama pristigla je mejlom u sve škole Republike Srpske, rekao je za "Nezavisne" Mirosav Popržen, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije.

Lažne dojave o bombama u Sarajevu istražuje FUP

SARAJEVO - Istragu o lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama u školama i nekim javnim ustanovama u Sarajevu, koje je Tužilaštvo sarajevskog kantona kvalifikovalo kao krivično djelo terorizma, provodiće Federalna uprava policije (FUP), budući da je to u njenoj nadležnosti, saopšteno je danas iz kantonalnog MUP-a.

Komesar MUP-a KS o istrazi o bombama: Tretiraćemo kao terorizam

SARAJEVO - Prema raspoloživim informacijama sve ukazuje na to da bi se moglo raditi o krivičnom djelu terorizma, koje će biti kao takvo i tretirano, rekao je komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović povodom dojava o postavljenim bombama u školama na području KS.

Najčitanije