Boris Džonson

Boris Džonson mogući kandidat za šefa NATO?

LONDON - Visoki predstavnici Konzervativne partije podržavaju ideju da odlazeći britanski premijer Boris Džonson postane sljedeći generalni sekretar NATO, piše londonski dnevni list Telegraf.

Džonson za 30. jul planira veliku svadbu

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson, koji je danas rekao da će podnijeti ostavku, namjerava da kasnije ovog mjeseca priredi veliku svadbu povodom vjenčanja sa suprugom Keri u njegovoj zvaničnoj seoskoj rezidenciji Čekers, objavio je Miror.

Ko će naslijediti Borisa Džonsona?

LONDON - Nakon današnje ostavke britanskog premijera Borisa Džonsona na mjesto lidera Konzervativne stranke, ostaje otvoreno pitanje ko će biti njegov nasljednik, a novinska agencija Rojters je objavila pregled mogućih kandidata.

Zelenski žali zbog ostavke Džonsona

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je žaljenje zbog ostavke britanskog premijera Borisa Džonsona na mjesto lidera Konzervativne partije, saopšteno je u Kijevu.

Vladu Borisa Džonsona trese još jedan skandal: Pijan pipao muškarce?

LONDON - Vlada britanskog premijera Borisa Džonsona bavi se još jednim skandalom nakon što je jedan od funkcionera stranke podnio ostavku na funkciju, a zatim ga je Konzervativna partija suspendovala zbog incidenta koji je izazvao u pijanom stanju u kojem je navodno pipao dvojicu muškaraca na jednom događaju.

Boris Džonson hospitalizovan

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson oporavlja se nakon manje operacije nosa, saopštio je Dauning strit.

Razgovarali Džonson i Zelenski: Ukrajina predala prijedlog novih sankcija Rusiji

KIJEV - Premijer Velike Britanije Boris Džonson boravio je danas u Kijevu gdje se sastao sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Džonson najavio reviziju britanskog hipotekarnog tržišta

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da će njegova vlada pokrenuti sveobuhvatnu reviziju hipotekarnog tržišta kako bi ispitala načine kako da poboljša pristup hipotekama sa niskim depozitima.

Izglasano povjerenje Borisu Džonsonu

LONDON - Poslanici britanske vladajuće Konzervativne stranke izglasali su večeras povjerenje lideru Borisu Džonsonu.

Džonson i Zelenski razgovarali o izvozu žitarica iz Ukrajine

LONODN - Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom da međunarodni partneri intenzivno rade na pronalaženju načina za nastavak izvoza žitarica iz Ukrajine kako bi se spriječila globalna prehrambena kriza.

Džonson preuzeo potpunu odgovornost za kršenje lokdauna: "Zgrožen sam"

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da preuzima odgovornost za kršenje epidemioloških pravila u svom kabinetu.

Džonson: Trgovinski rat Velike Britanije i EU - malo vjerovatno

LONDON - Trgovinski rat sa Evropskom unijom je malo vjerovatan, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Džonson: Ukrajina će pobijediti Rusiju i ponovo biti slobodna zemlja

LONDON - Ukrajina će pobijediti Rusiju i ponovo će biti slobodna zemlja, poručio je danas britanski premijer Boris Džonson u obraćanju ukrajinskom parlamentu putem video-linka.

Džonson: Obučavamo ukrajinske vojnike u Britaniji i Poljskoj

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson otkrio je da se desetine ukrajinskih vojnika prolaze obuku u Velikoj Britaniji, a, između ostalog, obučavaju se za rukovanje britanskim oklopnim vozilima koja će London isporučiti Ukrajini za borbu protiv Rusije.

Rusija zabranila ulazak Borisu Džonsonu

LONDON - Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je zabranilo ulazak u zemlju britanskom premijeru Borisu Džonsonu, ministarki spoljnih poslova Liz Tras, ministru odbrane Benu Volasu kao i još desetorici članova Vlade i političara.

Najčitanije