Bregzit

Koliko će Bregzit koštati svakog britanskog radnika

LONDON - Britanija postaje sve zatvorenija ekonomija zbog Bregzita, a štetne dugoročne implikacije na produktivnost i plate koštaće prosječnog radnik svake godine 470 funti (577 dolara) do kraja decenije, procjenjuje se u jednoj studiji objavljenoj danas.

"Tenzije povodom Bregzita su test za Evropu"

PARIZ - Aktuelne tenzije povodom Bregzita između vlade britanskog premijera Borisa Džonsona i EU su "test" za Evropu, izjavio je zvaničnik francuskog Ministarstva za Evropu Klemon Bon.

Welcome to Brexit: Britanci u Evropsku uniju ne mogu unijeti ni sendvič

BERLIN - U britanskim preduzećima su šokirani, nisu očekivali takve trgovinske ograde i birokratiju nakon izlaska iz Evropske unije, ocjenjuje danas njemački radio Dojče vele (DW) i dodaje da stručnjaci procjenjuju da će prilagođavanje trajati godinama.

Merkel: Učiniti sve da se postigne sporazum između Britanije i EU

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da treba učiniti sve da se postigne trgovinski sporazum između Evropske unije i Britanije.

Fon der Lajen: Nastavljamo pregovore o Bregzitu, to je odgovorno

BRISEL - Predsjednica Evropske komisije Ursua fon der Lajen nakon razgovora sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom poručila je da se pregovori Brisela i Londona nastavljaju.

Danas ističe rok za sporazum EU i Velike Britanije

BRISEL - Danas ističe dogovoreni rok za postizanje dogovora EU i Velike Britanije o budućim odnosima, a za popodne je predviđen novi telefonski razgovor predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i premijera Velike Britanije Borisa Džonsona.

Fon der Lajen: Vjerovatniji ishod bez sporazuma sa Londonom

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da je sada vjerovatniji ishod bez postignutog sporazuma o trgovinskim vezama EU sa Velikom Britanijom, rekao je neimenovani zvaničnik Unije.

Velika Britanija i Kanada pred novim trgovinskim sporazumom

ONTARIO - Velika Britanija i Kanada su pred potpisivanjem novog trgovinskog sporazuma koji će zameniti postojeći koji Britanija ima kroz članstvo u Evropskoj uniji.

Nema napretka u razgovoru o trgovinskim vezama nakon Bregzita

BRISEL - EU i Velika Britanija i dalje ne postižu napredak u razgovorima o trgovinskim odnosima poslije Bregzita, rekao je danas glavni pregovarač Unije Mišel Barnije.

Otkazan sutrašnji sastanak predstavnika Brisela i Londona

BRISEL - Otkazan je za sutra planirani sastanak glavnih pregovarača EU i Velike Britanije za odnose nakon Bregzita, izjavila su dvojica neimenovanih zvaničnika.

Džonson: Ovo je najradikalniji govor kraljice u deceniji

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izneo je danas u parlamentu zakonodavni program svoje vlade, opisujući ga kao "najradikalniji govor kraljice u generaciji".

De Monšalen: Nema više odlaganja Bregzita

PARIZ - Francuska ministarka za evropske poslove Ameli de Monšalen izjavila je danas da više nema pregovora oko konačnog datuma izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, 31. januara, i da i dalje postoji rizik o Bregizitu bez dogovora.

Džonson će tražiti novo glasanje o dogovoru o Bregzitu?

LONDON - U Londonu se očekuje da će britanski premijer Boris Džonson insistirati na glasanju o svom planu za izlazak iz Evropske unije, dok se parlament priprema za cjelonedeljni "gerilski rat" oko Bregzita, navodi AP.

Barkli: Sporazum sa EU o Bregzitu nije loš za ekonomiju

LONDON - Britanski ministar zadužen za izlazak Vellike Britanije iz Evropske unije Stiven Barkli izjavio je danas da se ne slaže sa ocjenom guvernera Banke Engleske da je sporazum koji je premijer Boris Džonson postigao s Briselom o Bregzitu za ekonomiju gori od onog koji postigla njegova prethodnica Tereza Mej.

Glasanje o Bregzitu u britanskom parlamentu

U britanskom parlamentu danas se glasa o novom sporazumu o Bregzitu, koji je London usaglasio sa Briselom.

Najčitanije