Brisel

Vučić u Briselu: Ništa ne očekujem

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, po dolasku na Samit EU, da je došao u Brisel da razgovara sa evropskim prijateljima o budućnosti Srbije i regiona.

Brisel naručio 109.000 vakcina protiv majmunskih boginja

BRISEL - Evropska komisija potpisala je danas ugovor sa danskom biotehnološkom kompanijom "Bavarijan nordik" o kupovini 109.090 doza vakcina protiv majmunskih boginja zbog ubrzanog širenja virusa koji izaziva ovo oboljenje.

Šarović: Dodik je u Briselu podlegao pritiscima

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, je u dokumentu koji je usaglašen na sastanku u Briselu pristao na ustupke jer je podlegao pritiscima, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Milanović o nedolasku Čovića na sastanak u Briselu: Plenković će se "svetiti"

ZAGREB - Nečasno je u koju situaciju je Zagreb doveo predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Dragana Čovića i njegova odluka da ne učestvuje na jučerašnjem sastanku u Briselu bila je "jedina ispravna", ocijenio je u ponedjeljak hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Komšić: Dodik pristao na dokument koji predviđa ukidanje domova naroda

SARAJEVO - Drago mi je što je Dodik pristao na dokument kojim se predviđa ukidanje domova naroda, izjavio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, komentarišući izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika da je "Komšić u Briselu bio najnervozniji".

Dodik: Sačuvana dejtonska ovlaštenja RS u Briselu

BANJALUKA - Lideri političkih stranaka i članovi Predsjedništva BiH postigli su načelni dogovor o procesima u vezi s kojima bi trebalo da se dogovaraju nakon izbora u oktobru, a u cilju dobijanja kandidatskog statusa za BiH, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Pogledajte sadržaj dokumenta koji u Briselu treba da potpišu lideri stranaka u BiH

U Briselu je u toku sastanak lidera parlamentarnih stranaka u BiH sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, a od njih se očekuje da potpišu dokument pod nazivom Politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne Bosne i Hercegovine koja napreduje na evropskom putu.

Dodik: Neću dozvoliti da se potpiše bilo kakav dokument koji kvalifikuje sukobe u Ukrajini

BRISEL - Neću dozvoliti da se potpiše bilo kakav politički dokument u kome se na bilo koji način kvalifikuju sukobi u Ukrajini, poručio je danas srpski član i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Vučić: Za Srbiju EU strateški cilj, ostalo pitajte EU

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je za Srbiju ubrzanje evropskog puta strateški cilj, a da ne moze da govori u ime EU o njihovom raspoloženju.

Članovi iz HDZ-a neće doći na sjednicu, skup u Briselu pod znakom pitanja

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva u BiH Bariša Čolak rekao je Srni da je bilo najava da bi u Briselu mogao biti održan sastanak o izmjenama Izbornog zakona, ali da još nema jasne informacije hoće li do toga doći i kada.

Džaferović u Briselu: Zamolio sam da se BiH dodijeli kandidatski status

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je nakon sastanka s predsjednikom Evropskog savjeta Čarlsom Mišelom danas u Briselu ocijenio da je to vrlo bitan sastanak, važan sastanak za BiH, jer je razgovarao s prvim čovjekom Evropske unije o pitanjima koja se tiču BiH i odnosa BiH i EU.

Bajdenov boravak u Briselu košta 2.000 evra po minutu

BRISEL - Zbog posjete američkog predsjednika Džozefa Bajdena Briselu građani su upozoreni da će se primjenjivati vanredne bezbjednosne mjere više od onih koje su uobičajne za samite lidera EU ili posjete drugih svjetskih zvanicnika, uključujući i najviše državnike Kine i Rusije.

Bajden doputovao u Brisel

BRISEL - Predsjednik SAD Džozef Bajden doputovao je večeras u Brisel uoči samita NATO saveza, EU i Grupe sedam o ukrajinskoj krizi.

Ministri odbrane u Briselu zbog situacije u Ukrajini

BRISEL - U sjedištu NATO-a u Briselu danas se sastaju ministri odbrane kako bi razmotrili jačanje prisustva vojnika i opreme u istočnom dijelu Alijanse, uključujući i jačanje protivvazdušne i protivraketne odbrane.

U Briselu eskalirale sve podjele u BiH

BRISEL - Rasprava pred Odborom Evropskog parlamenta za spoljnu politiku još jednom je pokazala svu podijeljenost Bosne i Hercegovine, a iz govora Milorada Dodika, Šefika Džaferovića, Željka Komšića, članova Predsjedništva BiH, te Dragana Čovića, predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH, moglo se zaključiti da u ovom trenutku Bosnom i Hercegovinom nije zadovoljan nijedan narod te da na potpuno različit način vide njenu budućnost.

Najčitanije