Brza vožnja

Životnim pričama upozoravaju na opasnosti za volanom

TREBINJE, BILEĆA - Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske pokrenula je važnu kampanju pod nazivom "Kad se život preokrene" s ciljem da kroz lične priče osoba koje su u saobraćajnim nesrećama zadobile teške tjelesne povrede ukažu mladima na važnost bezbjednog i odgovornog ponašanja za volanom.

Vozio 160 km/h u zoni ograničenja od 48 km/h, presudio mu snimak

Bezobzirni britanski vozač uhvaćen je kako juri 100 milja na sat (160 km/h) u jednoj ulici u Sanderlendu, gdje je ograničenje 30 milja na sat (48 km/h).

Bliski kontakt Golfa i Škode na auto-putu pri 240 na sat

Golf GTI kretao se preticajnom trakom Autobana brzinom od 240 km/h, kada ga je "isekla" Škoda Rapid. Zahvaljujući srećnom spletu oklonosti, ali i pribranoj reakciji vozača Golfa i elektronskim sistemima kojima je opremljen ovaj automobil, bliski kontakt dva vozila na auto-putu pri ovako velikoj brzini nije se tragično završio.

Vozila Ford Focus preko 700 km/h, snimio je radar

Zamislite kako biste se osjećali da vam na kućnu adresu stigne kazna na kojoj piše da ste vozili 703 km/h. Pojedini Fordovi automobili mogu da budu veoma brzi, ali niko ne bi očekivao da jedan Focus može da juri putem poput rakete.

Automobil sa hrvatskim kontraadmiralom jurio preko 200 km/h

ZAGREB - Službeni automobil Ministarstva odbrane Hrvatske (MORH) u kojem je bio kontraadmiral Ivo Rafaneli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, u četvrtak poslijepodne snimljen je na autoputu A1 kako juri više od 200 kilometara na čas

Za brzu vožnju u Estoniji sledi pauza jedan sat

Policija u Estoniji pokrenula je originalnu kampanju. Vozačima koji vole da previše pritiskaju papučicu za gas, ponudili su izbor - novčana kazna ili prekid vožnje dok se ne smire strasti.

Vozio 300 km/h i sve snimao, policija ga zaustavila pa pustila

Voziti 300 km/h javnom saobraćajnicom je, najblaže rečeno, opasno i nepromišljeno, a pritom se snimati i prenositi na društvenim mrežama jedna od glupljih stvari koju možete da uradite.

Prvi auto u istoriji koji je pokupio kaznu za prebrzu vožnju

Od 1861. godine maksimalna dozvoljena brzina za sve koji učestvuju u saobraćaju u britanskim gradovima bila je 3 km/h, pa nije bilo teško prekoračiti brzinu.

Najčitanije