Chrome

Chrome za iOS dobija bolju zaštitu od malicioznih sajtova

Enhanced Safe Browsing, funkcija u Chromeu koja nudi dijeljenje URL-ova sajta sa kompanijom Google, kako bi se održavala baza potencijalno mlaicioznih sajtova, stiže u iOS verziju pregledača.

Chrome će blokirati obavještenja za koja Google smatra da ometaju korisnike

Google radi na smanjenju broja neželjenih Chrome obavještenja koja korisnici dobijaju od veb sajtova a za koje kompanija smatra da su "ometajući".

Lažni Chrome prozori kradu podatke korisnika

Jedan od savjeta, koje obično dobijamo i čitamo kada je u pitanju zaštita od phishinga, jeste da provjerimo URL sajta koji posjećujemo. Razlog je to što, kada pokušate da se ulogujete na Facebook ili neki drugi sajt, a URL pokazuje nešto drugo, postoji velika šansa da ste na meti phishinga.

Chrome 100 i Firefox 100 bi mogli srušiti neke sajtove

Kako se i Chrome i Firefox približavaju svojoj 100. verziji, ono što bi trebalo da bude razlog za slavlje programera moglo bi da se pretvori u pravi problem.

Google izdao hitno upozorenje za sve korisnike Chroma

Google je poslao upozorenje svim korisnicima pretraživača Google Chrome.

Mozilla traži da se popravi "užasan" YouTube algoritam

YouTube je dugo kritikovan zbog algoritma koji mnogim korisnicima baš i ne preporučuje nešto korisno. Kompanija je obećala poboljšanja, ali kritičari, kao što je Mozilla, smatraju da je nemoguće provjeriti da li se na tim poboljšanjima zaista i radi.

Nova ekstenzija za Chrome korisnicima prikazuje na koji način ih reklame prate

Reklame i oglasi su dio Interneta, ali za razliku od stvarnog/fizičkog svijeta, digitalne reklame su mnogo pametnije jer mogu da prate korisnika, njegove navike tokom pretraživanja interneta. To znači da kompanije znaju šta korisnik voli, šta izbjegava, šta pretražuje i na taj način mogu da kreiraju ciljane reklame koje su usmjerene ka konkretnim korisnicima ili grupama.

Velika Google Chrome špijunaža: Napadnuto 32 miliona korisnika

U novootkrivenom pokušaju sajber-špijunaže čak 32 miliona korisnika napadnuto je kroz preuzimanja dodataka za Google Chrome.

Dark mode za Google Chrome dobija poboljšanje

Dark mode za Google Chrome je dobrodošla promjena, ali je problem u tome što ne radi u svim aspektima ovog pregledača.

Google Chrome 84 će se boriti protiv malicioznih obavještenja

Obavještenja su korisna opcija na vebu, ali kako ih koristi sve veći broj ljudi, tako se pojavljuju više malicioznih verzija koje koriste hakeri.

Uskoro grupisanje tabova u Google Chrome pretraživaču

Svi smo se nerijetko našli u situaciji da nam je otvoreno više desetina tabova u Google Chrome pretraživaču. Sa takvom gužvom, teško je pronaći tab koji nam je potreban. Zbog ovoga, Google je riješio da uvede neke promjene, kada je u pitanju Google Chrome.

U utorak se ukida podrška za Windows 7, šta to znači za Chrome?

Od sutra, Microsoft više neće nuditi zvaničnu podršku za Windows 7 operativni sistem. Međutim, ostaje pitanje šta će biti sa Google Chrome pretraživačem.

Ne ažurirajte Chrome na Androidu, novi apdejt briše vaše podatke

Google je, prošle nedjelje, objavio novu verziju svog internet pregledača Chrome sa oznakom 79, ali je bag koji je kod njega ubrzo primjećen razbijesnio kako developere tako u redovne korisnike.

Chrome spreman za web virtuelno iskustvo

VR sistemi postaju sve napredniji, ali su i dalje uglavnom dostupni samo na kvalitetnom hardveru i softveru. To bi uskoro moglo da se promijeni, a najprije zahvaljujući tome što je Chrome počeo da podržava web virtuelna iskustva.

Google Chrome će blokirati "preteške" oglase

Poznato je kako je Googleov web pretraživač Chrome uvijek gladan RAM memorije računara, što za posljedicu može imati sporiji rad računara. Ali, nije uvijek jedini krivac - ponekad odgovorni za probleme mogu biti i oglasi.

Najčitanije