Cik

CIK: Izborna kampanja počinje 2. septembra

SARAJEVO - Izborna kampanja za opšte izbore u Bosni i Hercegovini počinje 2. septembra i traje do početka izborne tišine, do 1. oktobra, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Izborni proces ugrožen, novca još nema

SARAJEVO - Nedonošenjem posebne odluke u vezi sa obezbjeđivenjem sredstava za izbore i odluka da se novac obezbijedi kroz usvajanje budžeta za 2022. godinu, ozbiljno je ugrožen izborni proces, posebno za glasanje van Bosne i Hercegovine, jer se kasni sa štampanjem glasačkih listića i njihovim slanjem.

CIK se raspada, članovi posvađani

SARAJEVO - Sjednica Centralne izborne komisije BiH prekinuta je na kratko zbog "svađe" članova Centralne izborne komisije.

Klub Bošnjaka traži novac za izbore u roku od 48 sati

SARAJEVO - Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH predložio je zaključak na hitnoj sjednici Doma naroda parlamenta BiH da Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH sačini prijedlog odluke o dodjeli sredstava Centralnoj izbornoj komisiji za provođenje opštih izbora u iznosu od 12,5 miliona KM i Savjetu ministra BiH da navedenu odluku usvoji u roku od 48 sati.

Savjet ministara BiH uvjerava: CIK će dobiti novac, ali ne u zakonskom roku

SARAJEVO, BANJALUKA - Kao što se i očekivalo, HDZ je podržao Vjekoslava Bevandu, ministra finansija i trezora BiH, koji se usprotivio tome da Savjet ministara BiH na telefonskoj sjednici obezbijedi novac za održavanje izbora, ali na kraju će, kad bude neophodno, novac ipak biti obezbijeđen.

CIK puca po nacionalnim šavovima

Vanja Bjelica Prutina i Vlado Rogić, članovi CIK-a na sjednici CIK-a, ogradili su se od stavova Suada Arnautovića, predsjednika Centralna izborne komisije ističući da brojna pitanja koja je iznio nisu raspravljana na kolegijumu i na sjednici CIK-a te da samim tim ne predstavalju stav te institucije već lični stav.

Rogić: CIK ima previše ovlaštenja, ne trebaju mu nova

SARAJEVO - Član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Vlado Rogić, koji je jedini glasao protiv raspisivanja i održavanja Opštih izbora 2. oktobra, to je učinio, kako je rekao, jer ne postoje uslovi za izbor delegata u Dom naroda Federacije BiH, a prije raspisivanja izbora morale su biti usvojene i izmjene Izbornog zakona u parlamentu BiH.

CIK raspisao izbore za 2. oktobar

SARAJEVO - ​Centralna izborna komisija BiH raspisala je Opšte izbore za nedjelju, 2. oktobar ove godine.

CIK raspisuje izbore, a novca za sprovođenje još nema

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas će raspisati opšte izbore za 2. oktobar, međutim još nije poznato da li će i kada Savjet ministara BiH obezbijediti novac za njihovo održavanje i da li će izbori biti održani u oktobru ili ipak, zbog nedostatka novca, prolongirani kao i prije dve godine lokalni izbori.

Politički akteri uvjereni da će u oktobru biti izbori

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH će raspisati opšte izbore u BiH 4. maja, rekao je Suad Arnautović, predsjednik Komisije.

Dodik: Pitanje kalkulacija CIK-a kada će biti održani izbori

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da će Centralna izborna komisija (CIK) BiH 2. maja donijeti odluku o održavanju opštih izbora 2. oktobra, ali će onda kalkulisati da li će ih pomjerati ili ne.

Većim naknadama mame ljude u biračke odbore

BANJALUKA - Zbog malih naknada za članove biračkih odbora i činjenice da je sve manje ljudi zainteresovano za ovaj posao, Centralna izborna komisija BiH odlučila je da ih poveća, međutim krajnju riječ daće Savjet ministara BiH koji treba da odobri takav budžetski zahtjev Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Ideja partija iz Sarajeva ne pije vode, CIK u maju raspisuje izbore

SARAJEVO, BANJALUKA - Bez obzira na stavove političara i ideju o prolongiranju opštih izbora, Centralna izborna komisija (CIK) izbore će raspisati početkom maja, ukoliko do tada ne bude izmijenjen Izborni zakon BiH, što je malo vjerovatno. Jedino u slučaju da se ne osiguraju sredstva za izbore, moguće ih je prolongirati, ali najduže za 30 dana.

CIK BiH: Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora u Prijedoru

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je danas odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnika Prijedora, održanih 12. decembra.

CIK odobrio prebrojavanje listića na mjestima gdje su utvrđene nepravilnosti

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH je na današnjoj sjednici donijela četiri naredbe kojim se odobrava otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića na četiri biračka mjesta za gradonačelnika Prijedora a u cilјu pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata u osnovnoj izbornoj jedinici Prijedor.

Najčitanije