Džena Gadžun

Protest u Sarajevu: Traže ime i prezime odgovornog za Dženinu smrt

​SARAJEVO - Nezadovoljni istragom smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, njeni roditelji, članovi porodice i prijatelji okupili su se danas u Sarajevu na protestu pod nazivom "Pravda za Dženu".

Skupština KS: Zatražena potpuna istraga slučaja Džene Gadžun

SARAJEVO - Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo upoznalo je danas poslanike Skupštine Kantona Sarajevo sa informacijom o slučaju preminule djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, kao i sa inspekcijskim nalazom Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS - Inspektorata, sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu vezanim za ovaj slučaj sa tragičnim epilogom.

Inspekcija o ordinacijama u slučaju djevojčice iz Kaknja

Prema nalogu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, nakon nedavne smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, izvršili su inspekcijski nadzor u "Privatnoj oftalmološkoj ordinaciji Dr. Halimić", "Privatnoj ordinaciji za anesteziju u terapiju bola prim. dr. Suad Rožajac" te "Privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović".

Sarajevski umjetnik na bolan način ilustrovao smrt djevojčice Džene

Sarajevski umjetnik Midhat Kapetanović na svoj način oprostio se od malene Džene, čija je smrt pogodila Bosnu i Hercegovinu, ali i svakog čovjeka koji je čuo za ovu tragediju.

Najčitanije