Džo Bajden

Bijela kuća: Bajden nije bio obaviješten o raciji na Trampovu kuću

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden nije bio unaprijed obaviješten o raciji na dom bivšeg predsjednika Donalda Trampa na Floridi, saopštila je danas Bijela kuća, ističući da Ministarstvo pravde vodi istragu nezavisno.

Bajden potpisao dokumenta o ulasku Švedske i Finske u NATO

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden potpisao je danas dokumenta usvojena u Senatu o podršci pridruživanju Švedske i Finske u NATO.

Bajden: Nisam zabrinut zbog Tajvana, ali jesam zbog Kine

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je danas da nije zabrinut zbog Tajvana, ali da je zabrinut zbog kineskih aktivnosti u tom azijskom regionu, otkako je predsjedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi boravila na Tajvanu.

Bajdenovi dočekali Olenu Zelensku ispred Bijele kuće

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden i njegova supruga Džil Bajden dočekali su danas uz buket cvijeća, prvu damu Ukrajine Olenu Zelensku ispred Bijele kuće.

Bajden u posjeti Saudijskoj Arabiji, princa pozdravio šakom o šaku

Džozef Bajden, predsjednik SAD, doputovao je u prvu zvaničnu posjetu u Saudijsku Arabiju iz Izraela, javila je televizija Al Arabija, koja je objavila snimak na kojem se vidi kako se američki predsjednik pozdravlja s prestolonasljednikom Mohamedom bin Salmanom šakom o šaku.

Bajden odlikovao medicinsku sestru primaoca prve vakcine

VAŠINGTON - Medicinska sestra iz Njujorka, koja je primila prvu vakcinu protiv virusa korona koju je odobrila američka Agencija za lijekove, dobiće 7. jula na velikoj svečanosti medalju slobode od predsjednika SAD Džozefa Bajdena, saopštila je Bijela kuća.

Bajden se obratio javnosti: Ovo je tužan dan

VAŠINGTON - Ovo je tužan dan za sud i za našu zemlju, rekao je Džo Bajden, predsjednik SAD, tokom obraćanja iz Bijele kuće da bi komentarisao odluku Vrhovnog suda koji je danas poništio presudu staru 50 godina koja je legalizovala abortus u cijeloj zemlji čime je tehnički ukinuo federalno ustavno pravo na pobačaj u Americi.

Bajden produžio vanredne mjere za Balkan

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden produžio je vanredne mjere u vezi sa Balkanom za godinu dana, prema odgovarajućoj uredbi koju je objavila Bijela kuća.

Moguća nuklearna ili raketna proba tokom Bajdenovog dolaska

VAŠINGTON - Sjeverna Koreja bi, prema podacima američkih obavještajnih agencija, mogla da izvrši nuklearnu ili raketnu probu, prije, tokom ili nakon boravka predsjednika SAD Džozefa Bajdena u Južnoj Koreji i Japanu naredne sedmice, izjavio je savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven.

Bajden: Bjelački suprematizam je otrov

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden pozvao je danas sve Amerikance da odbace "otrov" bijelih suprematista.

Bajden: Putin nema opciju za izlazak iz Ukrajine

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da je zabrinut jer ruski predsjednik Vladimir Putin nema opciju za izlazak iz Ukrajine i da razmišlja šta može da učini u vezi s tim.

Bajden protiv ukidanja legalnosti abortusa

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da "bazično poštenje i stabilnost zakona" zahtijevaju da Vrhovni sud ne ukine presudu iz 1973. godine kojom je u SAD legalizovan abortus i rekao da će raditi na tome da ovo pravo postane federalni zakon.

Bajden: Ukrajinci su žilaviji i ponosniji nego što sam mislio

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden poručio je da je zadivljen čvrstim otporom ukrajinske vojske, a SAD su obećale da će nastaviti vojnu pomoć Kijevu kako bi "mogao da uzvrati" u vojnom sukobu s Rusijom, prenosi BBC.

Bajden se konsultovao sa saveznicima o Ukrajini

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džo Bajden konsultovao se danas sa saveznicima o najnovijim dešavanjima u vezi s invazijom Rusije na Ukrajinu, saopštila je Bijela kuća.

Bajden pušta 180 miliona barela nafte iz rezervi na tržište?

Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena razmatra puštanje do 180 miliona barela nafte iz strateških rezervi (SPR) na tržište tokom nekoliko mjeseci, pošto Bijela kuća nastoji da obori visoke cijene goriva, javlja Rojters pozivajući se na tri izvora upoznata s planom.

Najčitanije