Džo Bajden

Moguća nuklearna ili raketna proba tokom Bajdenovog dolaska

VAŠINGTON - Sjeverna Koreja bi, prema podacima američkih obavještajnih agencija, mogla da izvrši nuklearnu ili raketnu probu, prije, tokom ili nakon boravka predsjednika SAD Džozefa Bajdena u Južnoj Koreji i Japanu naredne sedmice, izjavio je savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven.

Bajden: Bjelački suprematizam je otrov

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden pozvao je danas sve Amerikance da odbace "otrov" bijelih suprematista.

Bajden: Putin nema opciju za izlazak iz Ukrajine

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da je zabrinut jer ruski predsjednik Vladimir Putin nema opciju za izlazak iz Ukrajine i da razmišlja šta može da učini u vezi s tim.

Bajden protiv ukidanja legalnosti abortusa

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da "bazično poštenje i stabilnost zakona" zahtijevaju da Vrhovni sud ne ukine presudu iz 1973. godine kojom je u SAD legalizovan abortus i rekao da će raditi na tome da ovo pravo postane federalni zakon.

Bajden: Ukrajinci su žilaviji i ponosniji nego što sam mislio

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden poručio je da je zadivljen čvrstim otporom ukrajinske vojske, a SAD su obećale da će nastaviti vojnu pomoć Kijevu kako bi "mogao da uzvrati" u vojnom sukobu s Rusijom, prenosi BBC.

Bajden se konsultovao sa saveznicima o Ukrajini

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džo Bajden konsultovao se danas sa saveznicima o najnovijim dešavanjima u vezi s invazijom Rusije na Ukrajinu, saopštila je Bijela kuća.

Bajden pušta 180 miliona barela nafte iz rezervi na tržište?

Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena razmatra puštanje do 180 miliona barela nafte iz strateških rezervi (SPR) na tržište tokom nekoliko mjeseci, pošto Bijela kuća nastoji da obori visoke cijene goriva, javlja Rojters pozivajući se na tri izvora upoznata s planom.

SAD u Evropu poslale "leteći Pentagon", avion koji je u stanju da izdrži nuklearni udar

VAŠINGTON - Ministarstvo odbrane SAD je u Evropu poslalo avion poznat kao "leteći Pentagon", dizajniran da izdrži eksploziju nuklearnog rata, prenosi list The Independent.

Bajden u američkoj bazi u Poljskoj tražio pasulj - dobio picu

ŽEŠOV - Američki predsjednik Džo Bajden posjetio je danas američku 82. vazdušno-desantnu diviziju stacioniranu u Žešovu u Poljskoj, zahvalio im na onome što rade i sa njima ručao prije sastanka s poljskim predsjednikom.

Bajden najavljuje još 800 miliona dolara pomoći Ukrajini

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džo Bajden danas će najaviti da će SAD uputiti još 800 miliona dolara nove vojne pomoći Ukrajini, saopštio je zvaničnik Bijele kuće.

Rusija odgovorila na sankcije Zapada, na listi i Bajden

Rusija je uvela lične sankcije protiv predstavnika američkog vođstva i osoba povezanih s njima, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova, prenosi TASS.

Bajden obećao Zelenskom veću pomoć

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džo Bajden rekao je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da je Vašington preduzeo akcije da bi povećao troškove Rusije zbog njene agresije u Ukrajini, objavila je Bijela kuća.

"Bajden ne namjerava slati američke trupe u Ukrajinu"

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džo Bajden neće slati američke trupe u Ukrajinu, uprkos činjenici da Vašington osuđuje specijalnu vojnu operaciju Rusije u ovoj republici.

Novi gaf Bajdena, Ukrajince nazvao Irancima

VAŠINGTON - Džo Bajden, predsjednik Amerike, tokom tradicionalnog govora u Kongresu o stanju nacije napravio je gaf, pošto je pomiješao Ukrajince s Irancima dok je govorio o tekućim previranjima u Evropi i napadu Rusije na susjednu Ukrajinu.

Bajden najavio nove sankcije: "Putin želi carstvo po svaku cijenu"

VAŠINGON - Vladimir Putin je ovo planirao mjesecima, govorimo to već dugo, nagomilao je više od 170.000 vojnika na granici, odbacio je sve diplomatske napore SAD-a i saveznika. Sedmicama upozoravamo da će se ovo dogoditi.

Najčitanije