Džon Lenon

Džon Lenon, muzički revolucionar i zagovornik mira

Kada sam imao pet godina, majka mi je rekla da je sreća ključ života. Kada sam pošao u školu, pitali su me šta želim da budem kada porastem. Napisao sam "srećan". Rekli su mi da nisam razumio zadatak, a ja sam im odgovorio da oni nisu razumjeli život, kazivao je ovako o životu Džon Lenon, engleski muzičar, kompozitor i gitarista "The Beatlesa", a svojevremeno i politički aktivista, zagovornik mira i umjetnik.

Prodati snimak intervjua i neobjavljena pesma Džona Lenona

Snimak intervjua sa Džonom Lenonom i Joko Ono, uključujući i nikada objavljenu pjesmu snimljenu tokom njihove posjete Danskoj 1970. godine, prodati su u utorak na aukciji u Kopenhagenu za 58.300 dolara.

Ubici Džona Lenona odbijen 11. zahtjev za uslovno puštanje na slobodu

NJUJORK - Odbor za uslovno puštanje na slobodu odbio je 11. zahtjev za puštanje Marka Dejvida Čapmana, koji je prije 40 godina ubio legendarnog britanskog muzičara DŽona Lenona, saopštila je portparol Odjeljenja za korekcije i nadzor zajednice u NJujorku.

Navršava se 39 godina od smrti velikog muzičara Džona Lenona

Prije 39 godina, 8. decembra 1980. godine, preminuo je Džon Lenon, muzička ikona 20. vijeka.

Na današnji dan prije 38 godina ubijen Džon Lenon

Na današnji dan, 8. decembra 1980. godine, u Njujorku je ubijen Džon Lenon, osnivač jedne od najpopularnijih muzičkih skupina svih vremena - The Beatles.

Lenonov ubica ostaje u zatvoru

Marku Davidu Čepmenu, ubici čuvenog člana grupe "Bitls" Džona Lenona, nije odobren zahtjev za puštanje na slobodu.

Ubica Džona Lenona bi mogao na slobodu?

Mark Čepman, ubica legendarnog člana benda "The Beatles" Džona Lenona, ovog mjeseca će podnijeti novi zahtjev za puštanje na uslovnu slobodu, a to bi trebalo da bude ukupno 10. put kako se Čepman obraća vlastima u nadi da će ga osloboditi nakon 38 godina provedenih u zatvoru.

Neraskidiva ljubav Džona Lenona i Joko Ono

Kada je Džon Lenon, 1966, bio na vrhuncu slave upoznao je trinaest godina stariju Joko na jednoj od njenih umjetničkih izložbi. Iako taj susret nije bio ništa više od kulturnog klimanja glavom i stiska ruke, ostavio je klicu koja je u njima bujala dvije godine i na kraju dovela do jedne od najvećih ljubavnih priča XX vijeka.

Ljubavi koje je samo smrt mogla prekinuti

Iako se možda čini da prave ljubavi odavno ne postoje, posebno ne u Holivudu, neki glumci iznenade dugovječnošću svojih brakova. Neke ljubavne priče duže su od života, zato se još prepričavaju i uticale su na tok istorije. Nerijetko su inspiracija za mnoge napisane redove, ali i ljudima generalno.

Pronađeno 100 ukradenih predmeta Džona Lenona

Njemačka policija je u Berlinu zaplijenila 100 ukradenih predmeta koji su pripadali Džonu Lenonu, među kojima su tabakera, rukom napisana partitura, tri dnevnika i dva para Lenonovih naočara s metalnim okvirima.

Džon Lenon je bio lud za mačkama

Muzička legenda dvadesetog vijeka, žestoki protivnik rata i harizmatični aktivista koji je organizovao mnogobrojne marševe u slavu mira, u istoriji je ostao upamćen i kao veliki ljubitelj mačaka. Mnogi bi čak rekli - bio je lud za njima.

Joko Ono priznata kao koautor pjesme "Imagine" Džona Lenona

Udruženje američkih muzičkih izdavača saopštilo je da će udovica Džona Lenona, Joko Ono biti priznata kao koautor čuvene pjesme "Imagine" izdate 1971. koju mnogi smatraju "pjesmom 20. vijeka".

Najčitanije