Demos

DEMOS objavio nosioce lista za Skupštinu RS i Predstavnički dom PS BiH

BANJALUKA - Na predstojeće opšte izbore u BiH DEMOS izlazi s kandidatima za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, saopšteno je iz ove stranke.

Nedeljko Čubrilović nosilac liste DEMOS-a u izbornoj jedinici tri

BANJALUKA - Nosilac liste DEMOS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri je predsjednik stranke Nedeljko Čubrilović, koji je i predsjednik parlamenta Srpske u dva mandata, saopšteno je iz DEMOS-a.

Radovan Korićanac na čelu Izbornog štaba: DEMOS spremno dočekuje izbore

BANJALUKA - Regionalni odbor DEMOS Banjaluka održao je danas sjednicu na kojoj je formiran Regionalni izborni štab, te kreirane smjernice za predstojeće aktivnosti u vezi s pripremom i ovjerom kandidatskih listi na nivou regije.

Sve više članova Demosa u Hercegovini

TREBINJE - Suzana Gašić, člana Predsjedništva Demosa, izrazila je veliko zadovoljstvo zbog činjenice da Gradski odbor ove partije u Trebinju i Hercegovini okuplja sve veći broj pristalica, prije svega mladih i obrazovanih ljudi.

Stevanović: U BiH jedino kriza u kontinuitetu

​BANJA LUKA - U BiH je, još od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, jedino u kontinuitetu politička kriza, koja unazad godinu dana doživljava kulminaciju, ocijenila je zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović.

Stevanović: Vraćanje oduzetih nadležnosti je vitalni interes Srpske

BANJALUKA - DEMOS smatra da su opravdani zahtjevi Republike Srpske za povratak nadležnosti koje su svojevremeno pod političkim pritiskom tzv. međunarodne zajednice prenesene na nivo institucija BiH, a koje su originalno bile date entitetima, izjavila je danas zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović.

Bosančić: DEMOS očekuje šest poslaničkih mandata u NS RS

BANJALUKA - Cilj DEMOS-a na narednim parlamentarnim izborima je osvajanje najmanje šest mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i jednog mandata u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH, izjavio je danas generalni sekretar ove političke partije Boran Bosančić.

Omladina DNS-a Pale pristupila paljanskom DEMOS-u

PALE - Miloš Blagojević, doskorašnji predsjednik Mladih DNS-a Pale, zajedno sa 20 omladinaca pristupio je danas Demokratskom savezu – DEMOS Pale.

Članovi Opštinskog odbora SPS-a kolektivno prešli u DEMOS

ISTOČNA ILIDŽA - Opštinski odbor Socijalističke partije Srpske (SPS) Istočna Ilidža kolektivno je večeras prešao u Opštinski odbor DEMOS-a.

Čubrilović: Nepriznavanje Srpske od određenih političkih elita donosi probleme u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da iz Republike Srpske dolaze pozivi na dogovor u BiH koji će imati duži rok trajanja od bilo kog nametnutog rješenja.

Čubrilović: Nema kalkulisanja, saradnja sa SNSD-om iskrena i otvorena

BANJALUKA - Predsjednik Demokratskog saveza (DEMOS) Nedeljko Čubrilović istakao je da ova stranka nikad nije kalkulisala i tamo gdje je jak DEMOS, jaka je i koalicija i dodao da između SNSD-a i DEMOS-a postoji iskrena i otvorena saradnja.

Novi predsjednik trebinjskog DEMOS-a Srđan Savić

TREBINJE - Novi predsjednik trebinjskog DEMOS-a je Srđan Savić, odlučeno je na večerašnjoj Izbornoj sjednici Skupštine Gradskog odbora ove stranke, kojoj je prisustvovao i predsjednik Nedeljko Čubrilović.

Šaraba: Raspušten Gradski odbor Trebinje

TREBINJE - Predsjedništvo DEMOS-a raspustilo je danas Gradski odbor Trebinje, zbog loših izbornih rezultata, a za povjerenika je imenovan Slobodan Šaraba, koji će ovu funkciju obavljati do izbora novog predsjednika odbora.

Čubrilović: Osvojili smo 75 odborničkih mandata i jedno mjesto načelnika

BANJALUKA - Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da je zadovoljan rezultatima stranke na lokalnim izborima jer je osvojila 75 odborničkih mandata u parlamentima lokalnih zajednica, te mjesto načelina opštine Šekovići.

Čubrilović: Naši kandidati nisu opredijeljeni da žive od politike

BANJALUKA - Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović pozvao je danas građane Republike Srpske da izađu na izbore i glasaju po svojoj savjesti.

Najčitanije