Djeca

Više od 160 slučajeva hepatitisa kod djece u Velikoj Britaniji

LONDON - U Velikoj Britaniji potvrđena su 163 slučaja hepatitisa kod djece, a za 11 je potrebna transplantacija jetre, navodi se u podacima zdravstvene službe.

Misteriozni hepatitis i dalje hara: Devetoro djece u SAD oboljelo

Devetoro djece do šest godina iz Alabame, oboljelo od misterioznog oblika hepatitisa (upale jetre), bilo je pozitivno na česti patogen poznat kao adenovirus 41, pokazalo je prošlonedjeljno istraživanje američke zdravstvene agencije.

Neobična imena petoro djece Nebojše Dugalića, imaju fantastična značenja

Nebojša Dugalić jedan je od omiljenih glumaca sa malih ekrana, a posebno oduševvljava činjenica da pored uspešne karijere ima i titulu uspješnog tate!

MRP vakcinu nije primilo 30 odsto djece

BANJALUKA - Imunizacija je javno dobro te je tako treba i posmatrati, to je efikasna, sveobuhvatna mjera prevencije zaraznih bolesti, rekla je Mirela Kasabašić, doktorica Doma zdravlja Banjaluka, povodom obilježavanja Svjetske sedmice imunizacije.

Megan Foks otkrila da je kupovala knjige koje su napisala transrodna djeca

Glumica (35) tvrdi da podstiče svoju djecu da se izražavaju kroz odjeću „kako god žele“, i uvjerava da to nema nikakve veze sa njihovom seksualnošću.

Neobjašnjivi slučajevi hepatitisa kod djece u Evropi i Americi

LONDON - Zdravstveni zvaničnici saopštili su da istražuju neobjašnjive slučajeve hepatitisa kod djece u nekoliko evropskih zemalja i Sjedinjenim Američkim državama.

Premijera predstave "Djeca sunca": Drama koja ne traži krivca, nego promjenu

BANJALUKA - Predstavu "Djeca sunca", rađenu po istoimenom komadu Maksima Gorkog, ljubitelji teatra imaće priliku da pogledaju sutra od 20 časova na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac".

Sve više djece ima govorne poteškoće: Telefon mališane šalje logopedu

BANJALUKA - Prekomjerno korišćenje mobilnih telefona i manjak fizičke aktivnosti glavni su uzroci govornih problema sve više mališana u Srpskoj, što su pokazali i rezultati sistematskih pregleda za upis u školu.

Za jednu grupu djece šećer posebno može da bude koban

Gotovo svako uživa u slatkišima, a pogotovo djeca, ali kako bi spriječili nezdrave prehrambene navike koje se formiraju u djetinjstvu, trebalo bi izbjegavati preveliku konzumaciju šećera i hrane bez nutritivne vrijednosti.

Nasilje nad djecom u Srpskoj konstantno raste

BANJALUKA - Od ukupnog broja savjetodavnih razgovora prošle godine 16 odsto se odnosilo na temu zlostavljanja i nasilja, te je broj razgovora na ovu temu bio pet puta veći u 2021. u odnosu na godinu ranije.

Humanost na djelu, prikupili pomoć djeci sa Kosova i Metohije

DOBOJ - Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" organizovala je u Doboju humanitiranu projekciju filma "Dostojan" o blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, tokom koje su prikupili 1.021 KM za pomoć djeci sa Kosova i Metohije.

Prvi "Juhu fest" u "Jazavacu" od 1. do 7. aprila

BANJALUKA - Prvo izdanje "Juhu festa" u Gradskom pozorištu "Jazavac" biće održano od 1. do 7. aprila, a kako najavljuju iz ove kuće, "Jazavac" će u ovom periodu biti središte okupljanja i druženja velikog broja djece i njihovih roditelja.

Iz ovih horoskopskih parova rađaju se najbolja djeca

Astrolozi tvrde da se iz ovih horoskopskih parova rađaju najbolja djeca.

Mališani dobili poklone iz Brisela

DOBOJ - Podjelom poklona najmlađim članovima zajednice dobojski i teslićki Jevreji obilježili su u Jevrejskom kulturnom centru "Bejt šalom" dvodnevni praznik Purim.

Djeca Glamoča bez mogućnosti da uče srpski jezik

​GLAMOČ - Јedan od gorućih problema u Glamoču, koji traje još od proteklog rata, je što djeca srpske nacionalnosti nemaju mogućnost da u školama izučavaju nacionalnu grupu predmeta, izjavio je načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša u Јutarnjem programu RTRS.

Najčitanije