Dojava

Dojave o bombama u Skupštini Beograda i opštinama

BEOGRAD - Gradska uprava Beograda dobila je anonimnu dojavu da je u zgradi Uprave postavljena bomba. Dojave su stigle i na adrese više gradskih opština, saopštio je Goran Vesić.

Trivić o lažnim prijavama: Niko ne bi smio da se igra sa životima djece i bolesnika

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da su predmeti o dojavama o podmetnutim bombama u školama u Srpskoj u tužilaštvu i izrazila uvjerenje da će uskoro biti poznato ko je izazvao ove događaje.

Lažna dojava o bombi na aerodromu u Prištini

PRIŠTINA - Dojava da je na prištinskom aerodormu postavljena bomba bila je lažna, prenosi Reporteri.

Stručnjak za bezbjednost o dojavama o bombama: Baljezganje

BANJALUKA/BEOGRAD - Onaj ko piše prijeteće poruke u kojima navodi da će dići škole i bolnice u Srpskoj u vazduh to radi isključivo sa namjerom da izazove strah i paniku. Ali evidentno je da to što piše u porukama je samo "baljezganje", realno gledano, rekao je "Glasu Srpske" profesor sa Fakulteta za bezbjednost u Beogradu Goran Mandić.

Lažne dojave o bombama u Sarajevu istražuje FUP

SARAJEVO - Istragu o lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama u školama i nekim javnim ustanovama u Sarajevu, koje je Tužilaštvo sarajevskog kantona kvalifikovalo kao krivično djelo terorizma, provodiće Federalna uprava policije (FUP), budući da je to u njenoj nadležnosti, saopšteno je danas iz kantonalnog MUP-a.

Komesar MUP-a KS o istrazi o bombama: Tretiraćemo kao terorizam

SARAJEVO - Prema raspoloživim informacijama sve ukazuje na to da bi se moglo raditi o krivičnom djelu terorizma, koje će biti kao takvo i tretirano, rekao je komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović povodom dojava o postavljenim bombama u školama na području KS.

Forto o dojavama o bombama u Sarajevu: Zasad ništa nije pronađeno

SARAJEVO - Ništa nije pronađeno, rekao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na današnjoj vanrednoj press-konferenciji povodom dojava o postavljenim bombama u školama na širem području Kantona Sarajevo.

Ovo je tekst prijeteće poruke koja je stigla na mejlove sarajevskih škola: "Čujem glasove"

SARAJEVO - Nakon što su prvo sarajevske osnovne škole, a kasnije i Vlada KS i srednje škole u Kantonu Sarajevo, od ranih jutarnjih časova primile dojave o postavljenim bombama, sarajevski portal objavili su tekst prijeteće poruke koja je stigla na mejlove ovih ustanova i institucija.

Kako postupa policija kada neko dojavi bombu u objektu

Od jutros se u školama u Sarajevu, na koje se odnose zaprimljene dojave o podmetnutim bombama, preduzimaju neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju evakuaciju učenika i osoblja iz škola, te obavljanje neophodnih KDZ pregleda, saopštila je policija.

Oglasilo se Ministarstvo: Dojave o bombama stigle na mejlove 134 škole

Dojave o podmetnutoj elektronskoj napravi jutros su stigle su na elektronske adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, saopštilo je Ministarsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Mediji: Nove dojave o bombama u školama u Srbiji

BEOGRAD - Na adrese pojedinih škola u Srbiji i jutros je stigla dojava o eksplozivnim napravama, pa je mnogim đacima otkazana prva smjena, prenose mediji.

Stručnjaci: Nikad više dojava o bombama u zemlji koja nije u ratu

BEOGRAD - Stručnjaci iz oblasti bezbjednosti kažu za Tanjug da masovne dojave o postavljenim bombama u Srbiji predstavljaju najveći takav napad na jednu zemlju ikada i da se radi o specijalnom ratu čiji je cilj zaplašiti građane i izazvati kod njih osjećaj bespomoćnosti.

MUP Srbije identifikovao mejlove sa kojih su stizale lažne dojave

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, identifikovali su lokacije ukupno 19 mejl adresa - 18 adresa Gmail servisa i jednu mejl adresu servisa ProtonMail, sa kojih su stigle prijeteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji.

Brnabić: Udara na psihu, cena je velika - pitanje koliko ćemo izdržati

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da su pritisci na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji svakoga dana sve teži i jači, da skupo koštaju Srbiju, ali da je to cijena njihove slobode i slobodnog odlučivanja.

Vulin o dojavama bombi: Protiv Srbije se vodi specijalni rat

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom brojnih lažnih dojava o bombama, da se protiv Srbije "vodi specijalni rat" i da je suštinski cilj svih napada na Srbiju da ona prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Najčitanije