Dolar Evro

Dolar neznatno ojačao, evro i juan pali

Američki dolar je ojačao danas na azijskom trgovanju pošto zvaničnici Federalnih rezervi (FED) najavljuju dalje agresivno povećanje ključne kamate, jedinstvena valuta evrozone je blago skliznula, dok je kineski juan pao nakon iznenadnog smanjenja referente stope centralne banke.

Dolar se oporavlja od oštrog pada, evro postojan

Dolar se blago oporavlja danas na aijzkom trgovanju od najoštrijeg pada u posljednje dvije nedjelje koji je pretrpio noćas, dok su investitori ostali na oprezu uoči objave podataka o zapošljavanju u SAD i zbog sve izraženije zabinutosti u pogledu moguće recesije.

Evro pao ispod jednog dolara

​LONDON - Evro je pao danas na 20-godišnji minimum na nivo ispod jednog dolara, jer je zabrinutost zbog energetske krize i političkih previranja u Italiji oborila tražnju za jedinstvenom valutom, dok je američka valuta ojačala podstaknuta očekivanjima agresivnog povećanja kamatne stope Federalnih rezervi (FED).

Pad evra i jak dolar povećavaju dug BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Zaključno sa prvim kvartalom, Bosna i Hercegovina u dolarima je bila dužna u vrijednosti oko 470 miliona KM, a s obzirom na to da posljednjih mjeseci ta valuta značajno jača u odnosu na evro, rata kredita koji BiH vraća u dolarima značajno je porasla.

Evro u usponu, investitori prodaju dolare

Evro je danas u usponu pošto su investitori počeli da prodaju dolare u nadi da će ublažavanje karantina u Kini biti podrška globalnom ekonomskom rastu.

Dolar blago skliznuo, evro na petogodišnjem minimumu

Dolar se blago povukao danas sa 20-godišnjeg maksimuma, ali će april ipak završiti s najvećim mjesečnim rastom u deceniji, podstaknut opkladama tržišnih aktera da će američka referentna kamata biti znatno povećana, ali i njihovom zabrinutošću za privredni rast Evrope i Kine.

Oštar pad rublje prema dolaru i evru na Moskovskoj berzi

MOSKVA - Dolar i evro su zabilježili danas na Moskovskoj berzi nove najviše nivoe svih vremena prema ruskoj rublji, javlja Tas s.

Evro pao prema dolaru sa tronedeljnog maksimuma

HONG KONG - Vrijednost evra prema dolaru spustila se danas sa tronedeljnog maksimuma, pošto su snažni januarski podaci o zapošljavanju u SAD poduprli američku valutu i jer su očekivanja o pokazateljima o inflaciji učvrstila tržišno uvjerenje da će Federalne rezerve (FED) snažnije podići kamate u martu.

Dolar u usponu, evro poljuljan, juan se oporavio

LONDON - Dolar je ojačao prema rivalskim valutama danas, jer se trgovci pripremaju da čuju nove podatke o inflaciji u SAD, koji bi mogli da ubrzaju odluku Federalnih rezervi (FED) o podizanju kamatne stope iduće godine, dok se kineski juan stabilizovao nakon velikog pada na prethodnoj sesiji.

Evro oslabio prema dolaru, bitcoin se stabilizovao

Dolar se neznatno povukao sa prošlonedeljnog maksimuma prema rizičnijime valutama, osjetljivim na izglede rasta u Aziiji, jer je zabrinutost zbog omikron soja kovida popustila, dok je prema evru ojačao usljed očekivanje da će inflacija dovesti do podizanja referentne kamatne stope u SAD.

Dolar skače, evro klonuo

TOKIO - Dolar se popeo danas na jednogodišnji maksimum prema japanskom jenu usljed rasta prinosa na američke dužničke hartije, izazvan zabrinutošću da će ubrzanje vakcinacije i ogroman paket fiskalne podrške podstaći inflaciju u SAD.

Snažan pad britanske funte zbog novog zatvaranja

Funta je pala danas prema dolaru i evru nakon što je britanska vlada najavila nova ograničenja za suzbijanje brzog širenja novog virusa soja korona, dok su Francuska, Njemačka i još neke zemlje čak prekinule transportne veze sa Britanijom.

Analitičari: Evro raste, nadmašiće druge valute

Evro nastavlja da raste i na tržištu valuta se dešava drastičan zaokret koji simbolizuje povratak Evrope.

Ruska rublja ojačala prema dolaru i evru

MOSKVA - Ruska rublja je ojačala jutros prema američkom dolaru i evru usljed rasta cijena nafte.

Dolar oslabio prema evru, očekuje se smanjenje kamata Feda

Na svjetskim valutnim tržištima američki je dolar prošloge sedmice oslabio je prema evru jer se očekuje da će Fed zbog slabosti privrede u oktobru, već treći put ove godine, smanjiti kamatne stope.

Najčitanije