Dom naroda FBiH

Dom naroda FBiH usvojio zakon o stečaju

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta Federacije BiH prihvatio je većinom glasova na današnjoj sjednici Prijedlog zakona o stečaju, kojim se uređuje predstečajni postupak te uvodi finansijsko i operativno restrukturisanje privrednih subjekata.

Prekinuta sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) prekinuta je prije glasanja delegata o predloženom zakonu o računovodstvu i reviziji.

Dom naroda nije prihvatio izvještaj o nacionalnoj i polnoj strukturi

SARAJEVO - Delegati Doma naroda BiH nisu podržali specijalni izvještaj o nacionalnoj i spolnoj strukturi zaposlenih u policijsko-sigurnosnim agnecijama u BiH za 2018. godinu.

Odbor Doma naroda FBiH: Odgovori o respiratorima ili javno saslušanje

SARAJEVO - Odbor Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) za utvrđivanje činjenica u vezi sa nabavkom 100 respiratora, plaćenih 10,5 miliona KM, produžio je do 20. maja rok nadležnim institucijama za dostavljanje odgovora na 10 pitanja u vezi sa ovom nabavkom.

FBiH usvojila korona-zakon

SARAJEVO - Poslanici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas su, konačno, usvojili tzv. "korona-zakon" - Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona odnosno korona-zakonu.

Konaković iskritkovao Novalića u Domu naroda jer nije imao masku

SARAJEVO - Dom naroda FBiH danas je na vanrendoj sjednici raspravljao o rebalansu budžeta koji iznosi 5,5 milijardi KM, te o zakonu koji je u parlamentarnu proceduru uputila Vlada FBiH, a koji za cilj ima da ublaži ekonomske posljedice na privredu u FBiH koje su nastale uslijed pandemije korona virusom koji je nazvan "korona zakon".

FBiH zaduženjem od 28,3 miliona evra jača bankarski sektor

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) dao je saglasnost predsjedavajućem ovog doma Tomislavu Martinoviću da potpiše odluku kojom se Federaciji BiH odobrava dio zaduženja za projekat jačanja bankarskog sektora u iznosu od 28.300.000 evra.

Propao pokušaj SDP-a da upravlja Klubom Srba u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - U Domu naroda Parlamenta Federacije BiH u petak je propao još jedan pokušaj konstituisanja Kluba Srba, tačnije izbor predsjedavajućeg tog kluba, što je i jedan od razloga zbog čega nije usvojen ni dnevni red sjednice ovog doma, koja na kraju praktično nije ni održana.

Rebalans budžeta pred delegatima Doma naroda FBiH

SARAJEVO - Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj bi delegati trebalo po hitnom postupku da razmatraju rebalans budžeta FBiH za ovu godinu i prijedlog zakona o njegovom izvršenju počela je u Sarajevu, saopšteno je iz ovog doma.

Koordinacija Srba Mostar: Delegati u FBiH da podrže predstavnike koje su birali Srbi

MOSTAR - Koordinacija Srba Mostar pozvala je danas delegate u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) da za rukovodstvo tog Doma podrže predstavnike Srba koji su izabrani od srpskog naroda, odnosno predstavnike Srpske liste.

Kompletiran Klub Srba u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH na današnjoj sjednici donijela je odluku o popuni tri mandata iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH), čime je kompletiran Klub Srba.

Dodijeljeni mandati u Dom naroda parlamenta BiH iz FBiH

SARAJEVO – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je na današnjoj sjednici odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

CIK potvrdio još dva mandata iz reda ostalih u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je danas još dva mandata iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) koji su dodijeljeni Sejadu Tatarinu iz Bosansko-podrinjskog kantona i Aneru Žuljeviću iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Odluka o dodjeli mandata za Dom naroda FBiH objavljena u Službenom listu

SARAJEVA - Centralna izborna komisija BiH je, na osnovu dostavljenih rezultata glasanja provedenog u skupštinama kantona, potvrdila rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Odluka je ozvaničena objavom u Službenom listu BiH.

Konstitutivna sjednica Doma naroda FBiH u srijedu

SARAJEVO - Konstitutivna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH biće zakazana za srijedu, 20. februar, a delegati će se izjašnjavati i o federalnom budžetu za ovu godinu, izjavila je Lidija Bradara, predsjedavajuća ovog doma.

Najčitanije