Enterijer

Šarmantni terrazzo uzorak za moderno uređenje doma

Terrazzo, materijal izumljen u Veneciji u 15. vijeku, ne prestaje da fascinira ljepotom, ali i inspiriše za dizajn raznih predmeta s retro motivom usitnjenih kamenčića.

Licuala cordata: Lepezasta palma idealna za minimalističke enterijere

Lijepo vrijeme napokon je stiglo i sa svakim sunčanim danom sve više vremena se provodi na otvorenom.

Rezano proljećno cvijeće idealna dekoracija za dom

Kalendarski smo zakoračili u proljeće, ali zbog promjenjivog vremena kakvom smo svjedoci ovih dana, kada se smjenjuju sunce i kiša, a jutarnje temperature još osciliraju, valja sačekati još koji dan da bismo posadili cvijeće koje će oplemeniti naše balkone tokom kasnijih proljećnih i ljetnjih dana.

Elegancija smeđih tonova zavladaće enterijerima

Prema psihologiji boja, koja proučava kako različite nijanse utiču na emocionalno zdravlje, ljudi osjećaju sigurnost kada su okruženi smeđim tonovima, koji asociraju na zemlju, a sinonim su za eleganciju, toplinu i udobnost.

Tri greške u uređenju enterijera dnevne sobe

Ukoliko planirate reorganizaciju dnevne sobe ili se tek useljavate u novi stan, ovo morate znati.

Kako da uredimo enterijer smaragdno zelenom

​Dekoracija doma može da bude veliki izazov, posebno ako želite da spojite nekoliko stvari, da napravite dom koji ide u korak sa trendovima, a istovremeno je miran i opuštajući.

Švedska filozofija življenja: Lagom, tajna uravnoteženog i srećnog doma

Skandinavski način življenja po mnogo čemu je specifičan. Sjevernoevropska regija, koja je donijela hygge, ujedinjuje nekoliko najsrećnijih zemalja svijeta, koje se rangiraju u kategorijama, uključujući očekivani životni vijek, socijalnu podršku, slobodu i velikodušnost - Skandinavci rade nešto kako treba, a u Švedskoj je jedna od tih stvari lagom.

Ljepota spaljenog drveta enterijeru daje magičnu notu

Shou sugi ban je dekorativna i arhitektonska tehnika sagorijevanja drveta koja se vijekovima koristi u Japanu, a ova tradicionalna metoda očuvanja drveta uključuje namjerno ugljenisanje gornjeg sloja drveta kako bi se stvorila teksturalna površina koja je lijepa naizgled, ali nudi i praktične prednosti kada se pravilno izvede.

Uredite dom u funky živahnom stilu

Praćenje najnovijih trendova za uređenje enterijera može biti popriličan izazov. Svakako je najbolje biti vjeran sebi i svojim željama pa ih samo malo osvježiti novitetima. Kako bi proces preuređenja bio užitak, savjeti vrhunskih dizajnera enterijera poslužiće kao pomoć i inspiracija.

Detalji u enterijeru koje vrijedi zadržati i u 2022.

Trendovi u uređenju doma iz 2021. godine koje ćemo pronaći u 2022. suptilno, ali sigurno će održati svoju poziciju. No, važno je aktuelnosti u svijetu enterijera prilagoditi svom ukusu i - osjećati se dobro kod kuće.

Greške u enterijeru zbog kojih dom izgleda staromodno

Nekoliko pogrešnih poteza mogu da nas dovedu do energije koju nismo željeli da postignemo. Šta bi trebalo da ispratimo pri uređenju enterijera za najpozitivniji dom.

Sedam savjeta za uređenje doma u pariskom stilu

Francuzi uređuju enterijere onako kako se oblače. Svoju garderobu grade na nekoliko klasika, te i dizajn svog doma baziraju na nekoliko ključnih komada namještaja, a ostatak uređenja evoluira u skladu s njihovom ličnošću.

Zid od cigle: Sirovi industrijski štih za toplinu doma

Zidovi dominiraju u svakoj prostoriji tako da mogu diktirati stil i energiju koja će prevladati u sobi. Zidovi od neprekrivene cigle imaju uticaj na kreiranje slobodnog duha i unose karakter u dnevnu sobu. Sirova industrijska priroda zidova od cigli će sigurno unijeti industrijski dodir u enterijer.

Enterijer u crnoj boji: Neprolazna sofisticiranost tamnih tonova

Kada je riječ o monohromatskim enterijerima, oni mogu biti ili pun pogodak ili potpuni promašaj. Rad s jednom bojom različite jačine koja prekriva svaki kutak prostora predstavlja veliki izazov, ali pruža izuzetno zadovoljstvo ako se uradi uspješno.

Igrajte se bojama po sistemu 60-30-10 odsto

Svi imamo omiljenu boju, čak i više njih. A sada zamislite prostor u kojem boravite, radite, odmarate se obojen u tu boju. Jedini efekat koji biste dobili je monotonija i čista dosada. Rješenje je da upotrijebite više boja.

Najčitanije