Evro

Evro pao na najniži nivo u dvije decenije

SINGAPUR - Evro je u utorak pao na novi najniži nivo u dvije decenije zbog zabrinutosti u Evropi oko snabdijevanja energijom i ekonomskog rasta, dok je dolar ostao jak u odnosu na glavne konkurente.

Dolar neznatno ojačao, evro i juan pali

Američki dolar je ojačao danas na azijskom trgovanju pošto zvaničnici Federalnih rezervi (FED) najavljuju dalje agresivno povećanje ključne kamate, jedinstvena valuta evrozone je blago skliznula, dok je kineski juan pao nakon iznenadnog smanjenja referente stope centralne banke.

Dolar se oporavlja od oštrog pada, evro postojan

Dolar se blago oporavlja danas na aijzkom trgovanju od najoštrijeg pada u posljednje dvije nedjelje koji je pretrpio noćas, dok su investitori ostali na oprezu uoči objave podataka o zapošljavanju u SAD i zbog sve izraženije zabinutosti u pogledu moguće recesije.

Evro pao ispod jednog dolara

​LONDON - Evro je pao danas na 20-godišnji minimum na nivo ispod jednog dolara, jer je zabrinutost zbog energetske krize i političkih previranja u Italiji oborila tražnju za jedinstvenom valutom, dok je američka valuta ojačala podstaknuta očekivanjima agresivnog povećanja kamatne stope Federalnih rezervi (FED).

Pad evra i jak dolar povećavaju dug BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Zaključno sa prvim kvartalom, Bosna i Hercegovina u dolarima je bila dužna u vrijednosti oko 470 miliona KM, a s obzirom na to da posljednjih mjeseci ta valuta značajno jača u odnosu na evro, rata kredita koji BiH vraća u dolarima značajno je porasla.

Hrvatska zvanično u evrozoni, objavljen kurs preračunavanja

ZAGREB - Savjet za ekonomske i finansijske poslove EU (Ecofin) usvojilo je tri konačna pravna akta koja su potrebna kako bi Hrvatska mogla da uvede evro 1. januara 2023.

Evro zvanična valuta u Hrvatskoj od sljedeće godine

STRAZBUR - Evropski parlament je danas u Strazburu velikom većinom glasova podržao pristupanje Hrvatske evrozoni tako da će od sljedeće godine evro postati zvanična hrvatska valuta.

Evro u usponu, investitori prodaju dolare

Evro je danas u usponu pošto su investitori počeli da prodaju dolare u nadi da će ublažavanje karantina u Kini biti podrška globalnom ekonomskom rastu.

Njemački VNG plaća ruski gas u evrima Gasprombanci

Njemačka kompanija VNG, koja se bavi uvozom gasa, ubuduće će prosljeđivati evre za ruski gas Gasprombanci i ne očekuje probleme u pretvaranju u rublje, saopšteno je iz kompanije.

Dolar blago skliznuo, evro na petogodišnjem minimumu

Dolar se blago povukao danas sa 20-godišnjeg maksimuma, ali će april ipak završiti s najvećim mjesečnim rastom u deceniji, podstaknut opkladama tržišnih aktera da će američka referentna kamata biti znatno povećana, ali i njihovom zabrinutošću za privredni rast Evrope i Kine.

Svjetska tržišta akcija u "crvenom", evro nastavio pad

Na globalnim berzama danas vlada frenetična rasprodaja akcija podgrijana prijetnjama o širenju zapadnih sankcija na ruske energetske kompanije, a odsustvo znakova hlađenja rusko-ukrajinskog sukoba pritiska evro koji je produžio pad prema sigurnim valutama.

Oštar pad rublje prema dolaru i evru na Moskovskoj berzi

MOSKVA - Dolar i evro su zabilježili danas na Moskovskoj berzi nove najviše nivoe svih vremena prema ruskoj rublji, javlja Tas s.

Evro u usponu, dolar i švajcarski franak oslabili

LONDON - Evro je porastao danas, dok su valute koje se smatraju "sigurnim utočištem", poput švajcarskog franka, jena i američkog dolara, oslabile.

Potencijalni samit Putin - Bajden pogurao rast evra

HONG KONG - Evro je ojačao danas prema dolaru podstaknut vijestima o mogućem sastanku predsjednika SAD Džoa Bajdena i ruskog predsjednika Vladimira Putina povodom krize u Ukrajini.

Plenković o skandalu s kunom na hrvatskoj kovanici evra

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas povodom skandala s plagiranim motivom kune na hrvatskoj kovanici evra da je riječ o nepotrebnoj "neugodnosti" i da je pobjednike na konkursu pitao da li je iko od njih u HDZ-u jer se plašio da bi se nešto moglo dogoditi.

Najčitanije