Facebook

Broj ljudi koji svakodnevno koriste Facebook ponovo raste

U prvom kvartalu ove godine, koji je završen u martu, broj dnevnih aktivnih korisnika ove gigantske društvene mreže porastao je na 1,96 milijardi sa 1,93 milijarde koliko su imali u prethodnom kvartalu, saopštila je kompanija juče.

Ukoliko vam stižu lažna Faceboook upozorenja, ne nasijedajte na njih

Istraživači sajber bezbjednosti iz firme Abnormal Security upozorili su na fišing napade na korisnike Facebooka, koji za cilj imaju krađu lozinki od korisnika društvene mreže, uključujući administratore Facebook stranica.

Meta navodno sprema Zuck Bucks tokene

Iako djeluje da je američka kompanija Meta odustala od svoje kriptovalute Diem, kompanija i dalje istražuje finansijske proizvode, prenosi Financial Times u svom najnovijem izvještaju. Prenosi se da Meta ima nekoliko opcija, a jedna od njih je i virtuelna valuta koju zaposleni u ovoj matičnoj kompaniji Facebooka i Instagrama počeli da nazivaju "Zuck Bucks".

Facebook želi da objavljujete Reels i iz aplikacija koje nisu Instagram

​Kompanija je predstavila novu funkciju "dijeljenja na Reels" (sharing to Reels) kako bi omogućila korisnicima aplikacija trećih strana da objavljuju direktno na Instagram Reels.

Facebook Messenger dobija poboljšanja

Za one koji koriste Facebookovu platformu za razmjenu poruka, stižu lijepe vesti. Prema navodima kompanije Meta, u čijem je vlasništvu Facebook, Messenger dobija ažuriranje u vidu prečica.

Sud odlučio: Pod ovim uslovima Rusi mogu da koriste Facebook i Instagram

Građani Rusije mogu da koriste Facebook i Instagram ukoliko na tim mrežama ne sprovode ekstremističke aktivnosti, odlučio je Tverski sud u Moskvi.

Facebook i Instagram u Rusiji "zabranjene organizacije"

Rusko medijsko regulatorno telo Roskomnadzor je utvrdilo posljedice odluke o proglašavanju kompanije Meta, vlasnice Facebooka i Instagrama, za ekstremističku organizaciju i propisalo medijima kako moraju da se ponašaju u slučaju korišćenja njihovih logotipa.

Sud u Rusiji zabranio Facebook i Instagram

​Kao što je ranije nagoviješteno, Rusija je sada i formalno zabranila rad Facebook i Instagram društvenih mreža.

Problemi za one koji nisu aktivirali Facebook Protect opciju?

Početkom marta, gomila korisnika Facebooka dobila je misteriozni e-mail nalik na neželjenu poštu pod naslovom "Vaš nalog zahtjeva naprednu bezbjednost od Facebook Protect-a" i u kojoj im je rečeno da moraju da uključe funkciju Facebook Protect (što su mogli da urade pritiskom na vezu u e-poruci) do određenog datuma, ili bi im se zaključao nalog.

Australija tuži Metu zbog objave obmanjujućih oglasa

Komisija za zaštitu potrošača u Australiji je objavila da tuži kompaniju Meta Platforms zbog "lažnih, obmanjujućih i prevarantskih radnji" koje krše zakone o potrošačima i bezbjednosti.

Facebook potpuno blokiran u Rusiji

​Rusko tijelo za nadzor telekomunikacija Roskomnadzor objavilo je da je Facebook od danas potpuno blokiran na cijeloj teritoriji najveće države na svijetu.

Rusija blokirala i Twitter

Poslije Facebooka i WhatsAppa, Rusija je sada blokirala i Twitter.

Rusija djelimično ograničila pristup Facebooku

MOSKVA - Rusija je danas preduzela mjere za djelimično ograničenje pristupa Facebooku, saopštio je regulatorno tijelo za komunikacije, informacije, tehnologiju i mas-medije Roskomnadzor.

Facebook pokrenuo Reels i nove načine zarade za kreatore

Reels, koji predstavlja TikTok klon kompanije Meta, sada je globalno dostupan na Facebooku.

Facebook pratio ljude i nakon odjave, kazna 90 miliona dolara

Meta će morati da plati 90 miliona dolara jer je izgubila spor – optuženi su da su pratili korisnike čak i kada se odjave.

Najčitanije