Formula E

Formula E, WRC ili Formula 1?

Da li ste se nekada zapitali koji takmičarski automobil je zapravo najbrži?

Jaguar će proizvoditi potpuno električnu Formulu E

Britanski proizvođač automobila Jaguar potvrdio je danas svoju dugoročnu budućnost s potpuno električnom serijom Formule E, pri čemu nova era s proizvodnjom Generacije 3 treba da startuje sljedeće godine.

Podržana kandidatura za trku Formule E u Sarajevu

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je podržalo inicijativu da glavni grad BiH aplicira za zvaničnu kandidaturu za organizaciju trke Formule E.

Gradsko vijeće Sarajeva jednoglasno podržalo kandidaturu za trke Formule E

SARAJEVO - Gradsko vijeće Sarajeva danas je podržalo prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake da glavni grad Bosne i Hercegovine bude kandidat za održavanje Formule E.

Novi izgled Formule E za novu sezonu

Automobilsko takmičenje pred kojim je, čini se, svijetla budućnost, Formula E, najavilo je novi korak u svojoj evoluciji.

Nissan mijenja Renault u Formuli E

Renault koji se od početka ovog šampionata takmiči sa ogromnim uspjehom, mogao bi svoje mjesto prepustiti bratskom Nissanu, ali tek od sezone 2018/2019, obzirom da su Francuzi već predstavili bolid za narednu sezonu.

Di Grasi - Dizajn bolida Formule E ne smije biti identičan onom u F1

Aktuelni šampion Formule E, Lukas Di Grasi, smatra da je veoma važno za šampionat da u petoj sezoni Formule E, dizajn ne prati ideje i izgled tradicionalnih bolida sa jednim sjedištem, kakvi se voze u Formuli 1.

Najčitanije