Francuska

Stao voz u tunelu pod Lamanšom, putnici satima čekali

LONDON - Desetine ljudi ostalo je satima zarobljeno u tunelu pod Lamanšom, nakon što se najvjerovatnije pokvario voz koji saobraća od Kalea u Francuskoj do Fokstona u Velikoj Britaniji, prenosi BBC.

Koje verzije Toyote Yaris su omiljene Francuzima

"Najfrancuskiji" od Japanaca i dalje je jedan od Toyotinih najprodavanijih u Francuskoj. Konkurent Citroenu C3, Peugeotu 208 i Renaultu Clio je takođe jedan od prvih gradskih automobila koji se kladio na hibrid. Francuski l'argus je istražio koje su omiljene verzije među francuskim kupcima.

Suša odnijela 35 odsto prinosa voća i povrća

PARIZ - Prinosi voća i povrća u Francuskoj opali su za skoro 35 odsto zbog ekstremne suše ovog ljeta, izjavio je predsjednik francuskog nacionalnog udruženja proizvođača povrća Žak Rušos.

Požar "monstrum" guta kuće kod Bordoa

PARIZ - Više od 1.000 vatrogasaca bori se s požarom u jugozapadnoj Francuskoj koji je već uništio skoro 7.000 hektara šume, saopštili su francuski zvaničnici.

Peskov: Francuska je neprijateljska zemlja za Rusiju

MOSKVA - Upitan da prokomentariše odnose Moskve i Pariza, portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je danas da je Francuska neprijateljska zemlja.

Francuski radar ima više od tone, policija ga obožava

Francuski autonomni radar je daleko najefikasniji u kažnjavanju neposlušnih vozača. Prema posljednjim zvaničnim podacima, 249 ovih uređaja u službi registrovalo je 3,33 miliona prekršaja 2020. godine, ili prosječno 13.385 po uređaju.

Sajns kreće sa začelja u trci u Francuskoj

Vozač Ferarija Karlos Sajns počeće predstojeću trku Formule 1 sa začelja, pošto je na njegovom bolidu zamijenjen motor.

Zabranjeno nošenje burki na bazenima u Francuskoj

PARIZ - Žene ne smiju da nose burke i da u cjelini pokrivaju svoje tijelo iz vjerskih razloga na javnim kupalištima i bazenima u gradu Grenoblu, odlučio je danas Državni savjet Francuske, najviša administrativna instanca, čime je potvrđena ranija presuda nižeg suda.

Marin le Pen se povlači

PARIZ - Predsjednica Nacionalnog okupljanja Marin le Pen najavila je danas će se povući sa čela te stranke, kako bi se posvetila vođenju poslaničke grupe u novom sazivu francuskog parlamenta.

Mediji: Bez apsolutne većine Makron suočen s teškoćama

PARIZ - Koalicija Zajedno predsjednika Francuske Emanuela Makrona osvojila je 245 poslaničkih mandata u drugom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj i taj skor je daleko slabiji od očekivanog osvajanja apsolutne većine, kao na prethodnim izborima 2017. godine.

Makron bez većine u parlamentu

Prema rezultatima drugog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj, na osnovu 97 odsto obrađenog glasačkog materijala, koalicija Zajedno predsjednika države Emanuela Makrona vodi sa 38,31 procenata osvojenih glasova ili 226 mandata u skupštini. Ljevičarska koalicija "Nupes" Žan-Lik Melanšona dobila je 119 mjesta, a "Nacionalno okupljanje" Marin Le Pen 89 mandata.

Izlazne ankete: Makron ostaje bez apsolutne većine?

PARIZ, - Francuski predsjednik Emanuel Makron na putu je da izgubi apsolutnu većinu u Nacionalnoj skupštini, pokazuju prve projekcije izlaznih anketa nakon zatvaranja birališta na drugom krugu parlamentarnih izbora.

Drugi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj: Na izlaznost utiču i vremenski uslovi

U Francuskoj su jutros u osam časova otvorena biračka mjesta na parlamentarnim izborima u drugom krugu parlamentarnih izbora.

Počeo drugi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj

PARIZ - U Francuskoj je jutros u 8.00 časova počelo glasanje u drugom krugu parlamentarnih izbora, na koje dvije najjače političke grupacije, koalicija okupljena oko predsjednika Emanuela Makrona i ljevičarski savez Žan-Lika Melanšona, ulaze sa gotovo istim brojem glasova osvojenih u prvom krugu.

Francuski zvaničnici upozorili na vreli talas sa sjevera Španije

PARIZ - Francuski zvaničnici upozorili su danas da vreli talas stiže sa sjevera Španije u najranijem periodu od 2005. godine.

Najčitanije