Ginisov rekord

Oborio Ginisov rekord, sjedio više od tri sata u ledu

​Poljski zaljubljenik u izdržljivosti oborio je Ginisov svjetski rekord u Litvaniji provodeći, to jest sjedeći u ledu gotovo više od tri sata.

Uzgojena najteža jagoda na svijetu

Ariel Čahi iz Izraela uzgojio je jagodu koja je teška 289 grama.

Potrošila 165.000 dolara za najveću kolekciju snježnih kugli na svijetu

Vendi Suen, pedesetogodišnja žena iz Kine, opsjednuta je snježnim kuglama. Osvojila je i Ginisov rekord za najveću kolekciju predmeta na svijetu.

Slovenci postavili novi Ginisov rekord u putovanju na daljinu u paru

Slovenci Uroš Kraševac i Maruša Močnik postavili su novi Ginisov rekord u putovanju na daljinu u paru sa jedrilicom klase gumenjaka, prelazeći 360 nautičkih milja za više od 80 sati, kako bi srušili prethodni rekord za skoro 30 nautičkih milja.

Sarajke ruše Ginisov rekord

Višestruke šampionke BiH fudbalerke SFK 2000 Sarajevo s velikim očekivanjima dočekuju proljetni dio Premijer lige BiH u kojem će imati priliku postaviti novi Ginisov rekord. Izabranice Samire Hurem žele osvojiti novi trofej, a kao prvoplasirani i jedini neporaženi tim, s pravom su i glavne favoritkinje.

Oboren Ginisov rekord, Hrvatu izvađen zub dug 37,2 milimetra

Njemački zubar Maks Lukas iz Ofenbaha može se pohvaliti nevjerovatnim uspjehom, on je prošle godine u Majncu pacijentu u velikim bolovima ogroman zub dug 37,2 milimetra.

Varilac iz Kragujevca oborio Ginisov rekord u izvođenju zgibova i sklekova

Kragujevčanin Srđan Ristić oborio je Ginisov rekord u disciplini izvođenja zgibova i sklekova za 60 minuta.

Tinejdžerka plesala 126 sati u namjeri da obori Ginisov rekord

Sedamnaestogodišnjakinja iz Nepala, u namjeri da obori Ginisov rekord, uzastopno je plesala 126 sati.

U Sarajevu se peče 13.000 palačinki za Ginisov rekord

SARAJEVO - Na platou Centra Skenderija u Sarajevu jutros u 7.30 sati krenuo je pohod na obaranje Ginisovog rekorda u serviranju palačinaka.

U Škodi Octaviji uhvatio strijelu u letu za Ginisov rekord

Češka Škoda pomogla je treneru borilačkih vještina Markusu Hasu da ostvari nevjerovatan Ginisov svjetski rekord.

Ginisov rekord: Ispečeno deset tona mesa na roštilju

Urugvaj je u nedjelju oborio Ginisov rekord u organizovanju najvećeg roštilja na svijetu sa ispečenih deset tona mesa i time sa prvog mjesta "uklonio" susjednu Argentinu koja je skoro deset godina ljubomorno držala tu titulu.

Žena sa najdužim trepavicama na svijetu

Reći za Ju Sjiansija da ima duge trepavice, bilo bi ravno potcjenjivanju. I dok prosječna osoba ima trepavice dužine između 0.8 i 1,2 cm, njene trepavice su narasle čak do 12,4 cm!

Tekvondoisti iz Visokog Ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha

Majstor crnog pojasa 4. dan tekvondoa Edin Kajević-Kaja iz Visokog oborio je Ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktom, na manifestaciji održanoj u Frankfurtu.

Ginisov rekord: Venecuelanac u jednom dahu preplivao 177m

Profesionalni ronilac Karlos Koste iz Venecuele upisan je Guinnessovu knjigu rekorda, nakon što je u jednom dahu preplivao 177 metara ispod vodene površine.

Najčitanije