Gorivo

Pada cijena barela nafte, ali ne i goriva u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO, TOKIO - Cijene barela nafte na svjetskom tržištu u proteklih nekoliko dana su u padu za više od dva odsto, jer investitori analiziraju rizik od recesije i potražnju za gorivom zbog podizanja kamata u velikim ekonomijama, prenose svjetski mediji.

Poziv na bojkot pumpi za vikend zbog nekontrolisanog rasta cijena goriva

BANJALUKA - Po društvenim mrežama širi se poziv građanima za organizovani bojkot sipanja goriva na benzinskim pumpama u znak protesta zbog nekontrolisanog rasta cijena nafte i naftnih derivata.

Poznati ekonomista napravio analizu kako bi gorivo bilo jeftinije

SARAJEVO - Poznati ekonomista Faruk Hadžić uradio je detaljnu analizu kako bi se smanjila cijena po litru goriva za 0,54 KM.

BiH jedina ne reaguje na divljanje cijena goriva

ZAGREB, BANJALUKA, SARAJEVO - Cijene goriva na svim benzinskim pumpama u Hrvatskoj biće zamrznute sutra i ta odluka biće u primjeni u narednih 14 dana. Hrvatska vlada je odlučila da ovom mjerom budu izuzete pumpe na auto-putevima, a sve je definisano kako bi se uticalo na smanjenje inflacije.

Natočio gorivo na pumpi kod Doboja i pobjegao

DOBOJ - Vozač škode juče je na samouslužnoj pumpi na području Doboja natočio gorivo u vrijednosti od 135,9 KM, nakon čega je pobjegao, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Hrvatska vlada zamrzla cijene goriva, osim na pumpama na auto-putu

ZAGREB - Hrvatska vlada odlučila je danas da zamrzne cijene goriva na svim benzinskim pumpama, osim na auto-putevima, na sadašnjem nivou, pa će tako evrodizel koštati 13,08 kuna, benzin 13,50, a plavi dizel 9,45 kuna po litru (jedan evro vrijedi oko 7,5 kuna).

Nestašica goriva na pumpama u Sloveniji

LJUBLJANA - U mnogim mjestima u Sloveniji građani danas nisu mogli da natoče gorivo na pumpama, a problemi postoje kod svih dobavljača.

Poskupljuje gorivo u Sloveniji, Vlada odustala

Gorivo na benzinskim pumpama u Sloveniji od iduće nedjelje biće skuplje.

Mogu li auta koristiti kerozin

Možemo se poput djece igrati: leti, leti, automobil? Naravno da ne leti, a i neće još neko vrijeme. Međutim, avioni lete, a na nebeskim visinama uslovi su različiti od onih na putevima. Razlike u gorivima prate i zahtjeve saobraćaja.

Greškom litar goriva prodavali za 34 feninga

Vrijeme je visokih cijena goriva pa je svaka vijest ovoga tipa i više nego zanimljiva.

Na poklopcu rezervoara naučnici otkrili bakterije koje "jedu" gorivo

Život naučnika-biologa je zanimljiv jer je praktično svaki centimetar prostora ispred njih neotkriveno područje, pa uzumanjem uzoraka svašta mogu otkriti. Na primjer, nedavno su biolozi sa Instituta za integrativnu biologiju (I²SysBio) i Darwin Bioprospecting Excellence tima, oba sa sjedištem u Valensiji u Španiji, odlučili da potraže nove uzorke, a na pamet su im pali sopstveni automobili, parkirani ispred istraživačkih laboratorija.

Ukrajinska žetva pod znakom pitanja - nedostaje gorivo

PARIZ, LONDON - Nakon što su završili proljećnu sezonu sjetve, ukrajinski ratari se suočavaju s novim izazovom - nalaženjem dovoljno dizela za predstojeću žetvu.

Šri Lanka podigla cijene goriva

KOLOMBO - Šri Lanka je danas podigla cijene goriva i transporta u nastojanju da podupre državne finansije i da se izbori s razarajućom ekonomskom krizom, ali će to povećanje, prema ocjeni Rojtersa, bez sumnje pogoršati galopirajuću inflaciju, barem kratkoročno.

Počela s radom aplikacija s cijenama goriva u RS

BAJALUKA - Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je danas u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj.

Koji benzinci troše najmanje goriva

Njemački auto-klub (ADAC) objavio je podatke o najštedljivijim modelima sa benzinskim motorima.

Najčitanije