Gorivo Cijena

U Hrvatskoj od sutra gorivo jeftinije nego u BiH

SARAJEVO - Ukoliko nas, kojim slučajem, danas ili večeras ne iznenade vlasnici benzinskih pumpu u bh. gradovima, gorivo će na većini njih od sutra biti skuplje nego u Hrvatskoj.

Pojeftinilo gorivo u Srpskoj, naredne sedmice dodatni pad cijena

BANJALUKA - Na benzinskim pumpama širom Republike Srpske ovih dana je došlo do pada cijena naftnih derivata, te bi cijene dizela i benzina od naredne sedmice trebalo da budu još niže, rekao je za "Nezavisne" Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet nafte i naftnih derivata pri Privrednoj komori RS.

Šef MOL-a: Ukinuti ograničenje cijena gorva izazvaće nestašice

Ograničenje cijena goriva u Mađarskoj bi trebalo ukinuti jer će to "prije ili kasnije" dovesti do nestašica, ocijenio je Žolt Hernandi, glavni izvršni direktor mađarske naftne i gasne kompanije MOL.

Nove cijene goriva u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo trgovine objavilo je nove cijene goriva koje će važiti do 15. jula u 15 časova, po kojima je najviša maloprodajna cijena benzina ograničena na 203 dinara za litar, a evrodizela na 218 dinara.

Demonstracije širom Britanije, građani bijesni zbog cijene goriva

LONDON - Kolone demonstranata koji protestuju zbog visokih cijena goriva u Velikoj Britaniji izazvali su kašnjenja u prevozu i poremećaje na dionicama širom sistema auto-puteva u toj zemlji.

Pada cijena barela nafte, ali ne i goriva u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO, TOKIO - Cijene barela nafte na svjetskom tržištu u proteklih nekoliko dana su u padu za više od dva odsto, jer investitori analiziraju rizik od recesije i potražnju za gorivom zbog podizanja kamata u velikim ekonomijama, prenose svjetski mediji.

Poziv na bojkot pumpi za vikend zbog nekontrolisanog rasta cijena goriva

BANJALUKA - Po društvenim mrežama širi se poziv građanima za organizovani bojkot sipanja goriva na benzinskim pumpama u znak protesta zbog nekontrolisanog rasta cijena nafte i naftnih derivata.

Poznati ekonomista napravio analizu kako bi gorivo bilo jeftinije

SARAJEVO - Poznati ekonomista Faruk Hadžić uradio je detaljnu analizu kako bi se smanjila cijena po litru goriva za 0,54 KM.

Hrvatska vlada zamrzla cijene goriva, osim na pumpama na auto-putu

ZAGREB - Hrvatska vlada odlučila je danas da zamrzne cijene goriva na svim benzinskim pumpama, osim na auto-putevima, na sadašnjem nivou, pa će tako evrodizel koštati 13,08 kuna, benzin 13,50, a plavi dizel 9,45 kuna po litru (jedan evro vrijedi oko 7,5 kuna).

Greškom litar goriva prodavali za 34 feninga

Vrijeme je visokih cijena goriva pa je svaka vijest ovoga tipa i više nego zanimljiva.

Počela s radom aplikacija s cijenama goriva u RS

BAJALUKA - Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je danas u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj.

Slovenačka vlada ponovo ograničila cijene goriva

Slovenačka vlada danas je ponovo uvela privremenu regulaciju cijena motornih goriva, nakon što su one dva puta povećane u manje od dvije nedjelje.

Slovenija iduće sedmice očekuje veliki rast cijena goriva i struje

U Sloveniji od sutra prestaju da važe regulisane cijene naftnih derivata, pa se očekuje njihov znatni rast početkom iduće sedmice.

Najjeftinije je voziti na - struju

I pored rastućih cijena energije se i dalje isplati prelazak na električne automobile, smatraju eksperti austrijskog auto-moto kluba OeAMTC.

Ko plaća najskuplje gorivo u regionu, a ko u Evropi

Cijene bezolovnog benzina eurosuper 95 i eurodizela u Crnoj Gori više su od prosjeka u regionu, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva kapitalnih investicija.

Najčitanije