Gorivo Cijena

Pada cijena barela nafte, ali ne i goriva u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO, TOKIO - Cijene barela nafte na svjetskom tržištu u proteklih nekoliko dana su u padu za više od dva odsto, jer investitori analiziraju rizik od recesije i potražnju za gorivom zbog podizanja kamata u velikim ekonomijama, prenose svjetski mediji.

Poziv na bojkot pumpi za vikend zbog nekontrolisanog rasta cijena goriva

BANJALUKA - Po društvenim mrežama širi se poziv građanima za organizovani bojkot sipanja goriva na benzinskim pumpama u znak protesta zbog nekontrolisanog rasta cijena nafte i naftnih derivata.

Poznati ekonomista napravio analizu kako bi gorivo bilo jeftinije

SARAJEVO - Poznati ekonomista Faruk Hadžić uradio je detaljnu analizu kako bi se smanjila cijena po litru goriva za 0,54 KM.

Hrvatska vlada zamrzla cijene goriva, osim na pumpama na auto-putu

ZAGREB - Hrvatska vlada odlučila je danas da zamrzne cijene goriva na svim benzinskim pumpama, osim na auto-putevima, na sadašnjem nivou, pa će tako evrodizel koštati 13,08 kuna, benzin 13,50, a plavi dizel 9,45 kuna po litru (jedan evro vrijedi oko 7,5 kuna).

Greškom litar goriva prodavali za 34 feninga

Vrijeme je visokih cijena goriva pa je svaka vijest ovoga tipa i više nego zanimljiva.

Počela s radom aplikacija s cijenama goriva u RS

BAJALUKA - Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je danas u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj.

Slovenačka vlada ponovo ograničila cijene goriva

Slovenačka vlada danas je ponovo uvela privremenu regulaciju cijena motornih goriva, nakon što su one dva puta povećane u manje od dvije nedjelje.

Slovenija iduće sedmice očekuje veliki rast cijena goriva i struje

U Sloveniji od sutra prestaju da važe regulisane cijene naftnih derivata, pa se očekuje njihov znatni rast početkom iduće sedmice.

Najjeftinije je voziti na - struju

I pored rastućih cijena energije se i dalje isplati prelazak na električne automobile, smatraju eksperti austrijskog auto-moto kluba OeAMTC.

Ko plaća najskuplje gorivo u regionu, a ko u Evropi

Cijene bezolovnog benzina eurosuper 95 i eurodizela u Crnoj Gori više su od prosjeka u regionu, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva kapitalnih investicija.

Pogledajte listu automobila malih potrošača

Cijene goriva nalaze se na istorijskom maksimumu. U BiH litar dizela i benzina košta više od tri marke.

Gorivo u Srpskoj pojeftinilo, iduće sedmice novi pad cijena nafte

​BANJALUKA - Na nekim pumpama u Republici Srpskoj došlo je do pojeftinjenja goriva, a kako stručnjaci najavljuju do novog snižavanja cijena nafte i naftnih derivata doćiće iduće sedmice.

Od ponoći rekordne cijene goriva u Crnoj Gori

PODGORICA - Cijene goriva u Crnoj Gori od ponoći će, uz poskupljenja od 16 do 29 centi evra, dostići istorijski maksimum, javljaju tamošnji mediji.

Sudbina nižih cijena goriva i hrane u rukama 15 delegata

BANJALUKA - Predstavnički dom parlamenta BiH usvojio je zakone kojima se predviđa suspendovanje akciza na naftu i naftne derivate te uvođenje diferencirane stope PDV-a, međutim konačnu riječ moraće dati Dom naroda parlamenta BiH, čiji delegati još ne znaju na koji način će glasati i da li će to podržati.

Nabavna cijena goriva veća nego trenutna prodajna

BANJALUKA, MOSTAR, TUZLA - Nabavne cijene goriva su veće nego što su trenutne prodajne na benzinskim pumpama, potvrdio je za "Nezavisne" Milovan Bajić, direktor "Krajinapetrola" i predstavnik Udruženja distributera nafte i naftnih derivata Republike Srpske.

Najčitanije