Građani

Fond pozvao građane da regulišu zdravstveno osiguranje

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) pozivao je građane da iskoriste povoljnu epidemiološku situaciju i regulišu svoj status osiguranja u nadležnim poslovnicama, saopšteno je iz ove ustanove.

Građani SAD zaduženi "do guše"

VAŠINGTON - Ukupan dug stanovništva SAD dostigao je kraju 2021. godine 15,6 biliona dolara, prema podacima Federalnih rezervi okruga Njujork objavljenim juče.

Građani se sastali sa zvaničnicima OHR-a, završen protest u Sarajevu

SARAJEVO - Sejda Ćatić, jedan od organizatora protesta u Sarajevu, kazala je da su ih primili dužnosnici u OHR-a koji su rekli da su iznenađeni i da su zadovoljni što su građani došli da razgovaraju.

U jeku protesta u Ljubljani građani podijeljeni

LJUBLJANA - Građani Ljubljane, gdje je u utorak održan protest protiv restriktivnih kovid mjera, podijeljeni su oko kovid propusnica koje je slovenačka vlada usvojila prije tri nedjelje, što je izazvalo talas demonstracija u prijestonici.

Mještani Blažuja spremaju protest

SARAJEVO - Mještani sarajevskog naselja Blažuj za sutra spremaju masovan protest da bi izrazili nezadovoljstvo zbog prisustva migranata i upozorili nadležne institucije na lošu bezbjednosnu situaciju, potvrdio je Srni predsjednik Savjeta mjesne zajednice Blažuj Salih Hajdarević.

Nakon ulaska u Švajcarsku građani BiH moraju u karantin

ŽENEVA - Državljani BiH koji žele da uđu u Švajcarsku od sutra će morati u dvonedjeljni karantin, saopšteno je iz švajcarskog Zavoda za javno zdravlje.

Bh. građanima treba viza za 109 zemalja

BANJALUKA - Pasoš BiH nalazi se na 52. mjestu po snazi po broju zemalja u koje se može putovati bez viza, objavila je organizacija "Henley Passport" u svom izvještaju za 2020. godinu.

Građani BiH do Neuma ne mogu preko Hrvatske

SARAJEVO - Građanima BiH jutros nije dozvoljen tranzit kroz Hrvatsku do Neuma, potvrđeno je na graničnom prelazu Doljani.

Građani BiH i Srbije će od 1. jula moći i u Hrvatsku?

BRISEL, BANJALUKA - Evropska unija usvojila je provizornu listu zemalja čijim državljanima će od početka jula biti dozvoljen ulazak u EU, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Blokirana autobuska stanica u Trebinju, najviše trpe građani

TREBINJE - Zbog sudskog spora grada Trebinja i kompanije "Globtur" iz Međugorja, koja je donedavno uz naknadu za zakupninu gazdovala autobuskom stanicom u Trebinju, ovaj objekat je sada blokiran, a autobusi koji dolaze u ovaj grad koriste prostor ispred stanice.

Najveći dug u istoriji: Svaki Amerikanac duguje po 70.000 dolara

Američki nacionalni dug najveći je u istoriji - prešao je iznos od 26.000 milijardi, odnosno 26 biliona dolara. Kada se javni dug preračuna u odnosu na broj stanovnika, dolazi se do toga da svaki Amerikanac duguje oko 70.000 dolara.

Istraživanje: Dvije trećine građana BiH želi u EU

BANJALUKA, VAŠINGTON - Više od dvije trećine građana BiH, njih 76 odsto, želi da zemlja postane članica EU, pokazuje najnovije istraživanje koje je objavio Međunarodni republikanski institut iz SAD, koje je u februaru za njih sprovela agencija IPSOS, a istraživanje je zbog virusa korona javnosti predstavljeno tek sada.

Korona udarila na novčanike 39 odsto građana Srpske

BANJALUKA - Čak 39,2 odsto ispitanika smatra da im se životni standard pogoršao u vrijeme pandemije, pokazalo je sociološko istraživanje "Stavovi građana RS o porodičnim i društvenim promjenama izazvanim pandemijom kovida-19".

Apel građanima da ne putuju u BiH, ostati u mjestima u kojima se nalaze

BEČ - Zbog aktuelne situacije u vezi sa pojavom i širenjem virusa korona, nadležne institucije Republike Srpske i BiH apeluju na svoje državljane koji žive i rade u inostranstvu da ne kreću na put ka BiH, te da svi ostanu u mjestima u kojima ih je zatekla vanredna situacija.

Hiljadu Slovenaca pokušava da se vrati u zemlju

LJUBLJANA - Više od 1.000 Slovenaca i dalje pokušava da se vrati iz drugih zemalja članica EU ili trećih zemalja usred ograničenja putovanja širom svijeta zbog pandemije virusa korona, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar nakon video-konferencije sa svojim kolegama iz EU.

Najčitanije