Grupa sedam

Završen samit G7, Šolc: Nesigurnost čeka svijet

ELMAU - Nesigurnost čeka svijet zbog razvoja događaja u Ukrajini, izjavio je njemački kancelar Olaf Šolc.

Šolc: Nema povratka na stanje prije ruskog napada

GARMIŠ-PARTENKIRHEN - Njemački kancelar Olaf Šolc poručio je danas sa samita Grupe sedam najbogatijih demokratija (G7) da neće biti povratka u vrijeme prije napada Rusije na Ukrajinu koji je doveo do dugoročnih promjena u međunarodnim odnosima.

G7 pokrenula infrastrukturno partnerstvo da bi potisnula Kinu

ELMAU - Grupa sedam najrazvijenijih zemalja svijeta zvanično je na svom godišnjem samitu pokrenula globalno infrastrukturno i investiciono partnerstvo s ciljem da potisne uticaj Kine u zemljama u razvoju.

Članice G7 pozvale Kinu da prestane da podržava Rusiju

BERLIN - Zemlje članice Grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7) pozvale su danas Kinu da ne pomaže Rusiji, a naročito da ne podriva međunarodne sankcije i ne opravdava akcije Moskve u Ukrajini.

G7: Za Ukrajinu obezbijeđene 24 milijarde dolara u 2022.

VAŠINGTON - Ministri finansija Grupe sedam ekonomskih sila (G7) saopštili su da su zajedno sa međunarodnom zajednicom obezbijedili i obećali dodatnu podršku Ukrajini koja prelazi 24 milijarde dolara za 2022, uz napomenu da su spremni da učine i više, koliko god je to potrebno, prenosi Rojters.

Zemlje G7 o uticaju virusa korona na ekonomski rast

PARIZ - Zemlje G7 će preduzeti usklađene akcije kako bi se ograničio uticaj virusa korona na ekonomski rast, izjavio je francuski ministar Bruno le Mer, koji je najavio da će ministri finansija G7 razgovarati o tom pitanju tokom ove nedjelje.

Najčitanije